Tuesday, May 22, 2012

BLOGGERS GATHERING ~ ERAT SILATURRAHIM..

Sila jamu mata semua.. Makanan macam nak jamu 40 orang.. Tapi sebenarnya ada 4 orang je.. Hehehe.. Begini lah kalo sangat excited nak ber-potpet lagi.. Huwa hahaaa.. Sessi mencurahkan perasaan serta nak memberatkan badan... Takpe, satgi nak bulan puasa dah.. Dah masuk Rejab ni, moga kita sentiasa dikuatkan iman untuk menjalani ibadat rukun maupun sunat setiap saat & jugak dijauhkan dari godaan syaitan...


Tengok lah penuh se-meja..!! Maap ya akak2 ku sayang.. Sejak dua menjak ni, mood memasak macam dah ter-PAUSE.. Tak tau sape yang buat.. Saya tak tekan PAUSE untuk memasak pon..!! Bawak apa yang ada kat dapur je.. Ssshhh, sebab tau akak2 yang ada nanti semua pakar2 di dapur..!! Segan nak masak...


Tadaaaa... Si Mulan bergeder2 dengan KAK RINA-SILVERSARINA, MAKLANG-RIBBON EMBROIDERY & CHEF HANIELIZA 


Ni TIRAMISU BISKUT MARIE dari CHEF HANIELIZA.. Yummm yummm..


Ni CRUSTLESS CHICKEN & POTATO QUICHE dari CHEF HANIELIZA jugak.. Best wooo.... Resipi ada kat blog dia.. Baru tampal semalam..


KUIH TAHI MINYAK... My feveret..!!!! KAK RINA yang bawak...


NASI GORENG CHEF HANIELIZA... Sedaappp... Banyak lagi tau tapi maap lah perot dah kerot2 lapar.. Cannot tahan laa.. So foto lain tak sempat lah...


KACANG POOL & ANAK BERANAK from MAKLANG.. I like..!!! Ni foto dari post dulu.. Dah lupa nak amik foto semalam sebab gue udah kebulur... Menahan lapar dari pagi sebab geder2 ni.. Hahahah.. Maklang datang terus kami rembat..!! 


Kami dapat souvenier dari MAKLANG.. Pouch RIBBON EMBROIDERY & YASSIN.. Dalam pada busy dgn tempahan, sempat dia jahit utk kami.. Macam robot mesin je MAKLANG ni.. Masak pon sedap & pandai sangat2... (foto rembat dari FB Chef Hanieliza.. heheh)


Ni dari KAK RINA.. Macam tau2 je yang kat dapor tu dah usang.. Hehheee.. Thaaannnkk you semua akak2..!!! Moga kalian sentiasa dimurahkan rezeki & dirahmati Ilahi.. (foto ni pon rembat dari FB Chef Hanieliza.... heheee tqs Kak Liza)


Pondok tempat kami lepak mengadap Sungai Kerteh ni... Alhamdulillah cuaca pon cantik... Kalo takde orang, mau kami golek2 kat pondok pergola tu... Angin sepoi2, perot pulak kenyang... Mau taknya sedap baring2 & golek2....!!


Bubbye.... Till we meet again.. Alhamdulillah dapat ber-geder2 hari ni.. Tu pon TEACHER FAATIP - AINTSUPERWOMAN tak dapat join sebab busy banyak hal sebelum berangkat ke NZ weekend ni... 

28 comments:

GreenJade said...

sisssss....hohohoho meriah nye menu

n3 kejam di pagi hari...laparrrrrrrrrrrr sudahhhh hukhukhuk

~~DAPUR KECIL KU~~ said...

Salam..
eh tak sangka lak kat kerteh ada sg cantik mcm ni padahal dekat aje ngan kg(tp kita duk KL mcmana nak tau he..he..)
bestnya gather2 klu dekat2 leh gak tumpang sekaki nak gak timba ilmu masak2 dgn jait tu he..he..

pB said...

banyak nya makanannnnnnnnnnn

Rai said...

kak!!! serius ke akak makan berempat je..adoii..kebuluran terus saya tengok makanan.. jemput la saya (walau pun dok di selangor nun) hahaha..

faiz fakhirin said...

waaaa...sedapnya!!!! knapa x ajak titer skali nk makan...hahahaha

ogyep yummy mellow said...

Amboi seronoknya bergeder-geder gitu... depan sungai lagi..

Daddy Ziyyad said...

mak ai..tu semua utk makan 4 org?? hahaha...

cantik lah Sg Kerteh tu...hari tu jln2 Tganu masuk kemaman/kerteh, tak jumpa pulak tempat ni

penDragon said...

waahh...waaahhh...byk sungguh makanan! kuih tahi minyak pun I suka gak tu. cantik maklang buat RE..seronok kan berkelah cuaca pun elok tu

Kakzakie said...

Gathering dgn pakar masak memang sendatlah perut mulan. Kakak tengok pun terliur sama..

kasihredha said...

kijammm...tunjuk makanan sedap2.
bestnya makan2 di tepian sungai :)

kucingorengemok said...

disamping tak tahan tengok makanan, saya juga tak tahan tengok tupperware berderet²

Nazayiena said...

Sedap2nya semua makanan tu,Chef Hanieliza pun ada,bestnya.

wahida said...

sedapnya...mana link chef hanieliza tu kak...nak copy resepi dia...

nampak sedap sgt tu...adoi la...

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, bior betoi U all 4 orang makan banyak tu!

Ehhh cam ner nak buek tiramisu tu?

LYAfrina said...

cantiknyer view kt sg kerteh ni..

seronoknya jumpa kwn2 alam maya k alam realiti

whitecappuccino said...

bila dah gather gather mesti makan makan best la mulan!

Fabulous Me said...

uik x ngajak!

hanieliza's cooking said...

Salam..
jangan tidak percaya..memang makan 4 orang tapi bawa makanan macam 40 orang..seronok sangat..lepas makan sessi tapau...

Bila nak buat lagi yer..
harap2 sebelum puasa boleh buat lagi..

Acik Erna said...

salam mulan..bestnya..makan2 dapat..cenderahati pun dapat..
tu la..mula2 sebelum bagi au tadi..acik rasa..macam kurang sorang..rupanya Fa tak ada ye..

Mr.Clive said...

hidup akak ni setailoo laaa!jelesss! hehehe

Zariza said...

Amboi bestnya bergeder2! Lain kali nak join le .. :)

DrSinga said...

ha ahhh.. banyak nya tapawe

m.u.l.a.n said...

greenjade: maap laaa... memang sangat meriah... mai la duduk sini..
*
dapur kecil: mmg cantik duduk tepi sungai tu.. actually macam kuala sbb dah sambung dgn laut..
*
pb: ha ahhh.. mmg byk makanan, campur tapau.. mai join..
*
rai: patut 5 tapi sorang tak datang.. ni pon last minute punya plan.. ehhe..
*
faiz: jauh la awak tu...
*
ogyep: mmg sgt seronok.. kalo dekat boleh join..
*
daddy ziyyad: terkejut jgk tgk food byk.. alhamdulillah... sedap2 semua.. mmg cantik kat kuala tu sbb dekat laut..
*
pendragon: kalo u ada sini pasti lagi seronok.. mmg cantik re maklang tu..
*
kakzakie: semua akak2 tu pakar masak.. mmg sedap semua tu..
*
kak kasih: kalo balik tganu mai la singgah..
*
kog: hehehe, masing2 hantu t/ware jgk..
*
nazayiena: chef ada mesti lah food sedap.. hehhee... mmg sedap..
*
wahida: nanti kita link kt blog awak..
*
mohkembara: mmg betol 4 org je.. tiramisu tu nnti tanya chef tu..
*
lyafrina: semua duduk area kerteh/kemaman & tak keje... tp susah jgk nk jumpa.. mmg best lepak tepi kuala tu..
*
whitecappucinno: geder2 & makan2 mmg best.. heheh..
*
fab me: laaaa, awak takde kat malaya kan.. ke dah balik.. nx time eekk.. heheh..
*
kak liza: tunggu kak liza free je..
*
acik: fa busy kemas brg nak pi NZ weekend ni..
*
mr clive: mana ada setailo laa.. duduk bandar kecik je.. tapi keliling ada hutan2, sungai & laut.. sangat best..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wehhh... sakann!! ni yg jeles nihh.... hehehe...

aNIe said...

Bestnya Mulan...lama dah tak jumpa bloggers kan?

Nieza said...

syoknya dapat merasa masakan kak Liza..bila lak saya dapat rasa..hehe

h4ni3 said...

cantiknya sobenir! :)

Papa Mifz said...

meriah nyer dgn makanan....mesti best kan jumpo kwn2 blogger yg lain...