Monday, April 9, 2012

WALLAAAAAA... WONDERFUL WEEKEND...!!!

Yeeeehaaaaa...!!! Amboi2 busy bebenor lately... Dapat jengah2 blog cenggitu je.. Ni pon curi2 masa sebelum amik anak.. Nak edit foto pon takleh lebih2.. Ahaks.. Weekend baru ni kan., apa bikin semua...?? Ohhoo, weekend yang amat bermakna kali ni..


Khamis malam lepas, met a dear fren @ Parking Lot Tunas Manja, Kemaman.. Haaa, dah habis tempat nak jumpa..!! Neeza, empunya blog "A SLICE OF BLEDHO" balik bercuti dari Tanah Arab.. Kenal dari blog years ago.. Memborong Jubah/Abaya darinya.. Habis selongkar bonet kereta dia.. Who cares man, orang lalu lalang tengok kami acu2 jubah & abaya.. Huwa haha.. Ni pon kira Alhamdulillah dapat jumpa walopon sekejap je.. Hampir2 tak dapat jumpa..!!


Jumaat pagi vrooooommm ke KL.. Lunch @ Noodle Station, Alamanda.. Mine & Gegirl punya ni..


Sedap jugak ni.. Lapau punya pasal, tak hengat namanya..


Daddy & Boboy punya..

BUTTER PRAWN..!!! Yummeh...
Dinner @ SHARIN LOW, Bangi dengan my aunty, uncle & cousins.. Tidor rumah depa @ Presint 8 malam tu.. Lama tak jengok aunty & uncle ni, yang sokmo2 dok tengok2 kami sejak arwah papa meninggal.. 


Mine & my cousin's.. Her Instagram vs My Blog..


Sabtu pagi @ Maybank Academy.. Scuba Diving Session.. My cousin tak habis ngaji lesen scuba diving dia lagi..


Sedih, suka, sakit dan gembira,
Di tanah VIETNAM kami berjumpa,
Bertahun-tahun hidup mengembara,
Mengharung susah senang bersama,
Tak kira umur, bangsa dan ugama,
Mereka lah rakan, mereka lah keluarga..
*
Sabtu ~ After so many years, kami berjumpa lagi @ BANDAR TUN HUSSIN ONN.. Pengantin lelaki tu my fren's son, married to a Japanese Girl.. Alhamdulillah, ayahnya merestui anak pompuannya memeluk Islam (not easy mula nya)... Dulu kecik je pengantin tu..


Eh eh.. Ternampak pulak si comel ni.. Dulu2 pon kecik je lagi.. My Filipino fren's daughter.. Comel la sebab apaknya orang German.. Ni semua classmate2 pengantin masa depa sekolah @ Vietnam.. Suka, suka & sangat suka & gembira...!!!!

15 comments:

Kakzakie said...

Penuh jadual weend mulan ye... comel japanese lady tu...

Cousin Mulan ambil lesson swimming, and mulan dah pandai ke?

kakcik said...

Hujung minggu kakcik berkubang dengan adik2 di rumah kakcik. Agendanya - masak2, makan2, gossip2, tengok tv, terbongkang, bangun makan lagi. Anak2 bermain sesama sendiri dengan seronoknya. :)

Kalau turun KL tu, bagitaulah. Boleh kita jumpa2 pulak. :)

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Yaa memang sibuk nampak tu. Yg gelak tu tengok jubah dari bonet jer, tak buat catwalk kat tepi jalan?
Timbang tak berat badan lepas tiap trip?

penDragon said...

Dlm byk2 foods, yg paling menggamit selera adalah......BUTTER PRAWN!!! Yummeh tu....Seronok tgk couple yg kawin campur anak keluar besok mesti super cute! At least dpt gak jumpa your friend walaupun kt parking lot. Lps ni bolehlah you melaram berjubah & berabaya pulak

kasihredha said...

Majlis tu kat Hussein Onn???
dahh dekatt dgn akak tu...hampirrr sgt.

Butter Prawn tu yg sungguh menggoda hati ini.

Queenie said...

waa....satu jer yg akak nampak...
dah kurus eh!

m.u.l.a.n said...

kakzakie: ha ah.. bila tengok kat blog ni baru perasan byk nya hal weekend baru ni.. hehe..

*

kakcik: insyA kakcik.. nnti saya pasti satu hari kita akan berjumpa.. best tu jumpa adik beradik kan..

*

mohkembara: hahaaa... semua yg lalu lalang memang pandang je sbb teman dok acu2 jubah liplap kat bonet kereta...

*

pendragon: haaaa, lepas ni u boleh jd saudagar abaya jugak.. butter prawn tu mmg mabeles..

*

kak kasih: mmg sedap butter prawn tu.. ohh, kak kasih kat area tu ke.. haaa, nnti one day kita jumpa insyA ya..

*

kak queenie: issshh.. sbb pakai baju besor.. maka nya tersorok lah lemak2 tersirat semua tu.. hehee...

Papa Mifz said...

butter prwan tuh...wow sungguh menggugat iman...sure sehingga menjilat jari kan...

whitecappuccino said...

seronoknya dapat jumpa kawan2..makan2..waaa..indahnya hidup!

Acik Erna said...

makan2 tu yangbest tu..seronok ye mulan bila dapat jumpa kawan2 lama

Ros said...

Assalamualaikum Mulan,

Ya...minggu yang menarik sangat...Wah..teringin pula kak Ros bila tengok menu2 tu he.he.he....

faiz fakhirin said...

kim slm kt si comel yea...hahahahaha

LYAfrina said...

siapakh gerangan mulan yer??? ntah2 kalo jumpa kt kenal muka atau familiar kan... khamis lps pon lya ada singgah tunas manja gak

Nieza said...

wahh bestnyer weekend yg penuh dgn aktiviti gitu ..mkn nasi kenduri tu yg best sebab saya dah berthn tak gi kenduri..hehe

m.u.l.a.n said...

papamifz: ya betol... sungguh menggugat iman hingga kini..

*

whitecappucinno: makan2 jumpa rakan2 memang sangat indah.. hehe..

*

acik erna: memang seronok sbb mereka lah rakan & keluarga dulu2..

*

kak ros: bab makan, apa2 pon semua sedap.. hehe..

*

faiz: si comel dah balik manila lah..

*

lyafrina: si mulan yg pemalu.. hahhaa...

*

nieza: saya kalo ada jemputan kenduri kawin, memang excited nak pergi.. sbb duduk vietnam lama dulu pon saya miss byk kenduri kawin.. hehe..