Sunday, April 1, 2012

SPA TEKAK & PEROT...!!!

Thaaaaannkkk you for the wonderful wishes untuk birthday my gegirl aritu.. Ni penat tak abih lagi rasanya.. Almaklumlah mak nya takde muda lagi.. Tenaga keringat dah tak seropa macam dulu.. Dia happy, kita pon tumpang happy je la.. Weekend memang la takde sempat nak update blog.. Ke sana ke mari, settle bebagai hal.. Jumaat pi Kuantan, seharian jugak lah on the road + in the car.. Singgah je rumah mak, hantar barang dia.. Mak takde, pi Cambodia dengan geng2 dia.. Alhamdulillah, dia jarang kesunyian, banyak aktiviti lepas pencen kerja, lepas arwah papa meninggal dunia.. Sejak 1994, umur 44 tahun dia dah bersendirian tanpa teman hidup.. 


Hasrat hati nak manja2 diri, dah berbulan tertangguh2... Kena tangguh lagi..!!! Ada pulak panggilan rezeki, Alhamdulillah... Akak tu kalo dia makan NASI DAGANG, kata dia mesti ingat kat kita.. Sebab kita suka & makan "banjir"... Nampak kuah je, nasi nun kat bawah kuah.. Dia kata ni tempat baru, lagi sedap.. Betol pon, sedap ni.. Kemaman mari tapi lupa kat mana..


Wohhooo.. I like sebab garing..!! Kalo tak malu tadi, mau habis satu kuntom tu ku makan.. Tapi sebab ada tetamu lain, al-makanya kena la bersopan santun makannya.. Ahaks...


Chocolate Cake + Butter Icing...!!! Manyak topping cekelats..!! I like.. Maap la, semuanya I LIKE..!!! Thanks Kak N... Moga murah rezeki selamanya...!! Nanti roger2 tau kalau ada NASI DAGANG..


Ni la projek idaman hari ni.. Tetapi sebab panggilan NASI DAGANG, perut pon dah ketat, maka terpaksa-lah ditunda projek ni.. Nanti kena tekan2 masa massage tu, mau terbuek keluar segala NASI DAGANG, KUIH BAKAR & CHOC CAKE tu.. 
*
OPSS.. SEMALAM EARTH HOUR..?? ADA TUTUP LAMPU TAK..?? SAMA-SAMA LAH KITA CUBA JIMAT CERMAT UNTUK KURANGKAN PENCEMARAN UDARA & PELIHARA PERSEKITARAN KITA... LETS RECYCLE, REDUCE & REUSE..!!!

24 comments:

ASMAH YUSOF said...

Salam sis Mulan...sedap sggh tgk nasi dagang tue...aritue p Cherating,carik nasi dagang tgh hari kemaman..tau je la dah tgh ari mana ada org jual ND lg....melepas la merasa...huhu

~ yus ~ said...

sedap nampak nasi dagangnya tu kak...

kami sempat tutup 1/2 jam je, lepas tu Arif tak betah, sibuk suruh bukak lampu...ekekek.

Happy belated birthday untuk Marsha akak, mcm2 akak buat tu ya, mesti suka dia...:)

Wan Sharif said...

Semalam kita orang pun makan nasi dagang juga... Hari nie kita orang makan laksam.. Esok mokwang nok wat laksa pulak rai anak lelaki dia yang balik weekend . Yohwang tumpang rai spa tekak dan perut di taman bukit teratai.. ;)

Wan Sharif said...
This comment has been removed by the author.
whitecappuccino said...

bestnya gi spa tekak n perot ni hahaha!

zino said...

lampu tutup tapi TV buka ok tak? hehe

Fabulous Me said...

kes dera pd waktu mlm.. sedih! lapo

Acik Erna said...

mulan..nasi dagng? sedapnya..acik pun suka..

Kakzakie said...

Mulan... nasi dagang banjir hihi... menggoda betul. Kakak pun suka nasi dagang..

Nieza said...

biasa memang gitulah kalau buat acara mknx2 ni tapi puas ati bila semua dah selesai kan.penat tu belakang kira..hehe

sedap tgk nasi dagang,kuih dan kek tu.:)

penDragon said...

you suka kuah dia banjir ye...satu kuntom je ke ada kuih bakar tu? Nampak sedap..chocolate cake tu pun nampak sedap...mewah topping cekelat dia...busy benar you skrg, you kena cari satu hari khas utk manja2kan diri!

m.u.l.a.n said...

kak asmah: laaa, akak terlambat tu.. takpe lenkali pi pagi2 sikit..

m.u.l.a.n said...

yus: nasi dagang memang sedap.. party tu buat kecik2 je & tak jemput ramai.. tak larat dah.. hahaaa.. janji the kids happy..

m.u.l.a.n said...

ayahwan: issshh.. bikin kita terliur jugak dgn laksam & laksa semua tu...

*

whitecappuccino: spa bahagian lain takde sambutan... hahaa...

*

zino: ok la tu.. hehe.. janji tutup jgk..

*

fab me: selamat menjamu mata.. hahaa...

*

acik erna: tapi ada jgk yg tak suka nasi dagang kan.. memang sedap nasi dagang ni..

*

kakzakie: saya makan nasi apa2 pon mesti kena byk juah.. suka banjir2.. hehee...

*

nieza: betol tu.. puas hati kalo semua tetamu gumbira.. penat tu belakang kira.. bukan selalu kan..

*

pendragon: tu la busy sbb panggilan makan2... hehe... i memang suka makan banjir2.. sedap..!!! dah tau mana nak order kuih bakar tu, senang la lepas ni..

So Shy Lady (SSL) said...

oloh mkn sdap2 lg... ya ampun tiba2 rindu kt nasi dgg buatan mak kndung huhu dia pon hdup sndiri sjak '93 lg


happy blated bthday buat ggirl. maaf lmbat wish sbb jrg dpt n9 skrg ni huhu

Kasih Salina said...

nasi dagang..alahai bestnya..sy pun suka mkn kuah banjir jgak..

L said...

kalau L pun L akan tangguh.. hihi.. sedap3..


meh tambah ilmu.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

Rai Ourkizuna said...

ya allah kak..kuih bakar tu kalau garing pun saya boleh habis sekuntum..silap2 2-3 kuntum pun jalan..

m.u.l.a.n said...

ssl: mai la sini makan nasi dagang best2.. your mum pon bersendiri dah ya.. kalo dekat, depa boleh geng.. tqs for the bday wishes..

*

kasih salina: banjir2 kan best, baru dapat rasa kuah yg sedap tu kan..

*

L: bab makan2 takleh tangguh2 kan.. heheh..

*

rai: yang garing la yang best kan..

faiz fakhirin said...

nasi dagang terengganu best...hehehe...

Mr.Clive said...

eh...akak da tukar header baru ke?

anyway,nakkk kek bolehhh?heeee~

m.u.l.a.n said...

faiz: oh yes..!!

*

mr clive: kek dah habis la bro.. header tu memang akan sentiasa ditukar ikut mood etc.. heheee...

Papa Mifz said...

dapat kat papa mifz pun mau sekuntum tuh habis kak...hehe

m.u.l.a.n said...

papamifz: sekuntum tu kejap je kan..