Thursday, April 19, 2012

SANGAT TAK SABAR-SABAR.....

TIOMAN..
Moga dasar lautnya kekal terpelihara untuk dinikmati bersama..


Jurufoto dasar laut masih mengaji (masa ni) guna camera underwater beberapa tahun dulu.. Namun begitu, caaaannntik gambar ni..!!


Last sekali si Mulan tu nyelam kat Tioman 2 tahun dulu.. Terer kan, nyelam sambil berdiri.. Hubby kata style saya sorang je ni..!! Nasib kaki tak cecah Corals..!! Tapi situ cetek, Corals dah mati.. Banyak sebab dah tak nyelam (alasan dicipta satu persatu).. Antaranya Divesuit tu makin kecil, tak tau ngapa.. Yang pasti saya tak makin besar (huwa hahaaa, sila lah terpedaya..!!!).. Kendiannya (mesti percaya) akibat kepala weng-weng yang dialami sejak dua menjak ni.. On medication & harapnya cepat hilang... Tapi lesen belum gantung tau..!! Takpe, kasi orang lain nyelam, kita tolong jaga barang..!!


Okey, packing time..!! Ke mana ni..??? Cer teka, cer teka..!! Haaa, ni SIREN dah bunyi.. Kasi can lah bunyi siren kali ni.. Hanya 4 jawapan pertama yang betol.. XPDC 8 hari 7 malam.. Moga perjalanan kami sentaisa dilindungi Ilahi, dipermudahkan,  & selamat pergi/balik... So so so, I'll see uols when I see u lah.. Tak tau dapat update ke tak.. But will try BW.. Nak update without foto, sangat tak best..Sangat tak sabar ni..

35 comments:

kasihredha said...

alamak siren dah berbunyi tapi jawapannya nga tauu...huhu

8hari?...gi China
kalau salah pong jawabang ini..sila simpan fm satu yer hahaha

Zareda Norman said...

selamat bercuti... Bon voyage

faiz fakhirin said...

waaaaa...bestnyaaaa...diving mmg syok habisss...layan jer...tenang pemikiran.

penDragon said...

Nk teka mcmana ni....susah jugak ni. Kebanyakan tempat dlm dunia ni nyonya Mulan dh sampai. Ok...nk p diving lagi kot....Mungkin kali ni di Sabah pulak

aNIe said...

Selamat Bercuti Mulan...yg penting gambar amik cecantik ye...

Fabulous Me said...

Helo2! X ajak! Let me guess. Maldives ke? Bali ke?? Hhehehehehehe.. Ye la sbb hint die mcm tempat dive je!

Uwawawawa lame2 tmpt org ni bosan jugekkkk! Kami lusa bru blk.. Uhuks! Have fun kakak!

Cenderahati-Perkahwinan said...

Bestnya g melancong dan berkhemah.
bak kata orng jauh perjalanan luas pandangan..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sukanya akak tgk gambar yg 1st tu.... sgt2 mengkagumi keindahan ciptaanNYA... bertuahnya mulan ada pengalaman menyelam.. akak orang yang paling takut dgn air.. hehehe.. nak belajar menyelam? nak belajar berenang pun takut.. tp kwn akak kata org gemuk lagi senang belajar berenang sbb byk lemak.. katanya cer tengok lemak ayam kalau kita letak dlm air mesti dia timbul kan.. kekekekeke.......

apa2pun.. selamat bercuti yer.. have a nice holiday..

GreenJade said...

wah mcm nk g diving jek ni sis..Maldives / Hawaii ya..?keh3 jwpn x bley blah ni sis..jgn lupe sovenir hihihi (malu smbil tutup idung)

happy holiday sis..hv fun..n enjoy yr trip yeah ;)

Rai Ourkizuna said...

ya allah...jelesnya kak...kalau umur nak masuk 3 series tak terlambat ke nak start dari belajar berenang kak...

munna said...

wah ada segmen cer teka ye....takde klu langsung bagi munna yg baru kat sini.... bestnya pandai menyelam.... munna jgnkan menyelam berenang pun nan hado...

Kakzakie said...

Lapan hari lama tu mesti jauh. Hmmm... kakak agak pergi Sabah kot..

Has said...

hmmm mcm jauh je tempat nye. tempat2 yg cantik utk dive. Maldives kut :)
part salah kan Divesuit yg mengecik tu..mmg salah Divesuit tu ;)

Papa Mifz said...

wah seronok nyer berjalan...pergi pulau sipadan ke...?

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

Haa ada teki-tikam! Ke Grret Barrier Reef, ehh ada boya dan shark kat situ. Err...Sipadan? Tioman?

Karukord Jagau's said...

kesian Divesuit tu ...makin kecik...hehehee >_<

~ yus ~ said...

akak pun pandai menyelam ya? Wah! Kenapa tak teruskan kak? Bestnya, suka yus tengok gambar akak tu..:)

Nieza said...

wahhh nak gi mana tu kak??..bestnyer menyelam saya ni gerun sikit masuk air tu pasal tk pandai berenang..hehe

happy holiday yer:)

whitecappuccino said...

nak gi cuti2 lagi ek? bestnyer! wah mulan pandai menyelam ! akak tak pernah lagik! sebab tak suka masuk laut. cantik pemandangan dasar laut tidak dapat dinafikan lagi. have fun!

m.u.l.a.n said...

kak kasih: ringggg ringgg.. haa siren dah bunyi ni..

*

zar: tq tq...

*

faiz: yezzaaaa..relax n relax.. lepas tu timbang je badan..

*

pendragon: hehehe.. byk lg list tak pergi ni..

*

kak anie: tqs kak anie.. camera darat & laut ada ni..

*

fab me: owwhh... dia gi jalan dulu tu...!!!

*

cenderahati: betol tu sbb lain tempat, lain istimewanya..

*

kak madiha: tq tq.. saya pon tak reti berenang & takut air dulu.. tapi redah je sbb suka. kalo snorkeling wajib ada life jeket.. heheh..

*

green jade: hehehe.. tq tq.. sahnya masuk air la ni..

*

rai: kita belajar berenang dulu pon umur cenggitu.. diving pon ramai students yg above 40.. hehe, jom la..

*

munna: klu dah byk kat foto semua tu.. hehe..

*

kak zakie: lama cuti, lama jgk terperok kt bilik ni.. heheh..

*

has: ya betol.. dive suit tu mengecots.. hahahaaaa..

*

papamifz: sipadan cantik tau..

*

mohkembara: byk jawapan tu.. hmm.. hmm.. heheehee..

*

karukord: awat kesian dive suit.. kesian kita la tak leh pakai lagi.. hahahaaaa..

*

yus: dolu boleh la.. now kepala wengweng la.. hehe..

*

nieza: tq tq.. tak pandai sgt berenang sebenarnya.. tp tak tau camna boleh tee-diving dulu..

*

white cappuccino: tq tq..memang cantik dasar laut semua tu..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah..
best nye dapat tengok real Kehebatan ciptaan Laut yang Allah buat
jalan2 tengok kebesaran Allah..
lagi rasa kecil kita di sisi Allah
terima kasih kongsi semua ni :-)
Pokok Manggis Depan Rumah

m.u.l.a.n said...

pokok manggis: alhamdulillah.. ciptaan Allah semuanya cantik & indah..

m.u.l.a.n said...

CONTEST TEKA TEKI DI TUTUP...

Mr.Clive said...

rindu pantai!lama da tak sentuh pasir pantai...angin kat pantai yang boleh menybabkan jiwa ni tenang...hahhhh...bestnyer... :P

Kakzakie said...

Mulan... had been tried hard to reach your hp but with no avail. Pls be informed that kakak had received the FM last 3 days but only collected from Post Office yesterday via abang's friends. Thanks a lot and warmest regards from kakak & family...

Munnafendy said...

cantiknyaaa tioman...mmg jernih mcm ni ke??


*eh, sy munn dr blog kak zakie..hihi

Nazayiena said...

Seronok dpt pegi menyelam melihat keindahan di dasar lautan.
Salam kenal dr kak Nurul dan follow sini.

LYAfrina said...

seronoknya.... semoga selamat pergi n kembali yer

wahida said...

wah....pegi mana ni kak...jeles....

cantik betul gambar first tu...

Nisa said...

Pergi Korea ya? Musim yang bagus untuk melawat negara K-Pop tu.

kak ina kl said...

subhanallah cantiknya ciptaan Allah swt..alhamdulliah kamu pandai menyelam..akak ni berenang ajer terus tenggelam

bercuti ke jepun kot

Mr.Clive said...

hi kak...apa khabar? baik?semua ok? :)

Fabulous Me said...

X sbr nk tgk n3 NEXT kakak sorang ni. Cepatttttttttttttt.. Eh guess bali betol ke? Hahhahahha.. Nak adiah!

Azian Elias said...

Ke mana geraknya tu Mulan.

BTW Mulan, Number Mr Fahad dah ada kann.. Dah letak dalam N3 tu..

m.u.l.a.n said...

mr clive: malaysia byk pantai... come come to pantai timur.. I'm good, tqs bro..

*

kakzakie: sorry takde kt malaya.. tqs sis..!!

*

munnafendy: tqs singgah.. mmg cantik Tioman tu..

*

kak nurul: tqs singgah.. nnti saya follow akk jgk ya.. mmg seronok dpt tengok dlm laut tu..

*

lyafrina: tqs ya..

*

wahida: hehehee.. tempat feveret awak la..

*

nisa: alaa.. tak ke sana la.. tqs singgah sini..

*

kak ina: takde la ke jepun.. dlm plan jgk tu.. saya pon tak reti berenang sebenornya.. hehee..

*

fab me: same place lah..

*

kak yan: tqs sis.. miss tht entry rasanya.. tqs again..