Thursday, April 12, 2012

KATA NAK KASI TAPI TAK KASI.. APA NI..???

Ya ampun, ya ampun... Gatai sangat nak kasi hadiah... Alih2 tak tau mana letak.. Cari & cari bagai nak rak.. Alhamdulillah terjumpa baru2 ni.. Terselit kat celah2 baju sebab nak sorok dari anak2.. Sibuk nak kasi kawan2 dia.. Haisshh, hari tu takmo beli..


Ya ampun.. Ya ampun... Kepada KAKCIK SEROJA, KAKZAKIE, SO SHY LADY & PENDRAGON, hadiah tak seberapa ni dah di poskan hari Selasa lepas.. Harapnya selamat sampai ke empunya diri.. Timakasih sebab sudi menjawab.. So so so, sesape nak hadiah next time, sila lah baca dgn teliti tiap post di blog ini.. Hahahaaa, soalan2 tersorok akan diajukan bila tiba masanya yang sesuai... Takde siren amaran tau.. Kalo ada sponsor besar, maybe boleh jgk bikin GA besar2 nanti.. Tunggu...!!!


Semalam cuti Pertabalan Agung ke 14.. Kami tak ke mana2 pon.. Tak keluar rumah pon.. Cuma hubby pi menyelam kat Laut China Selatan dekat2 area rumah ni.. Mula tu macam enjoy je sebab cuti tapi rupanya penat gila dok rumah.. Bila tak keluar, budak2 ni dok mintak makan macam kat restoran je.. Nasib under control.. Mix & match je..


Semalam jugak kita dikejutkan dengan Gempa Bumi di Aceh.. Alhamdulillah hingga kini takde yang serius.. Moga kita semua di bawah lindungan Yang Maha Esa.. Call Mak semalam tanya kabar.. Dia tak tau pon ada gempa bumi sebab tak bukak TV.. Eh eh, boleh dia happily citer kata nak pi Aceh 28 April nanti.. Masa kami pi last year, dia potpet2 marah kata takde tempat lain nak pi ke.. Sebab pernah gempa dulu.. Doa & tawakkal je la kan.. Ujian & dugaan dari Nya tak pernah kita ketahui.. Moga trip Mak ke Aceh nanti selamat semuanya..


Kalau takut dilanda badai..
Jangan berumah di tepi pantai..
Kalau takut dilanda Tsunami..
Mana lah kami nak pergi..
Sebab di sini suami mencari rezeki..

21 comments:

Kakzakie said...

Mulan... tak perlu rasa bersalah... kakak lebih maklum sebagai wanita yg kerja, ada anak bila cuti lagilah busy kan...

Terima kasih in advance dari kakak ye.

hajimete said...

me pon x tau de gempabumi semlm.. muger2 negara akan tetap aman damai sejahtera sentoasa.. aminn

Has said...

lawanye fm...haah terkejut gak psl eq tu. x de lak rs gegar ke apa smalam...

Rai Ourkizuna said...

saya tak terasa langsung gegaran tu.. boleh?

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun tak perasan pun ada gegaran.. walau dok rumah 18 tingkat tapi akak dok tingkat 1.. hehehe.. tapi serius.. takde pulak dengar kecoh2 org tingkat atas turun ke bawah.. maybe tak terasa kot gegaran kat rumah akak ni...

penDragon said...

Oh, I pun dh lupa pasal hadiah ni. Terima kasih ye Mulan...X sabar nk balik!! Dh ada hadiah menunggu. I pun smlm dok pantau jugak news pasal gempa sambil doa jgn berlaku tsunami.

So Shy Lady (SSL) said...

yeeha mnarik ssngat tuh! tq toce toce..

hrp kita smua t.dtimpa malapetaka. doakn smua. amin

LYAfrina said...

kelmarin lya hbiskan msa kat ofis, sbb ada ptndingan memancing... huhu,.penat sgt...

smoga bumi malaysia dibawah lindungannya n dijauhi malapetaka..amin

Acik Erna said...

mulan..cantik hadiah tu..
mogam mk muln selamt pergi dn selmat balik semula kesini

Ros said...

Assalamualaikum Mulan,

Ya.... semoga Allah melindungi kita dari bencana2 ni semua ya Mulan....

kak Ros ada rasa jugak gegarannya kemarin agak kuat jugak sampai badan,air dalam cawan dan semua barang pun bergoyang...takut sungguh kak Ros...Sentiasalah kita mengingati Allah walau dimana pun kita berada ya.....

Queenie said...

hubby kijer kat Acheh ker?
doa la banyak2 moga selamat semuanya ya..

nak adiah! takder belen ker?

faiz fakhirin said...

Semoga Mulan selamat dalam perjalanan.

-gedek! said...

bentuk ikan paus untuk redang...?

pB said...

peringatan demi peringatan telah diberi

namun

manusia tetap leka dan alpa

DrSinga said...

Awak...
kat Pulau Manukan dan Sapi boleh dive awak...!!

jeng jeng jengg..

Nieza said...

saya yg dok sini pun risau teringat family kat Penang sebab kat sana terasa kuat juga gegaran tu sebab dah dekat dgn Acheh.alhamdulillah tak ada apa yg belaku.

ieda said...

cantik FM .. hurmm nak jugak ! ..

aah risau pasal gempa takut tsunami , alhamdulillah x jadi .. huhu

Papa Mifz said...

papa mifz terigin nak pergi Pulau Kapas nih...kalo berlaku gempa bumi kat Indon biaso pantai timur tak terjejas kan kak...huhu

Fabulous Me said...

terrrrrrrrrrrrlepas!

kasihredha said...

uuuuwwwwwwwaaaaaaaaaaa *sambil hentak2 kaki*
comeyyyyyy nya fm ituuuuuuu

psttt: kalau ada soklan lain kali, kasi le siren sikit

sob sob sob...sambung nanges lagi

m.u.l.a.n said...

kakzakie: terima kasih kembali kak..

*

hejimete: takut rasa..

*

has: my sis kat kalng pon tak rasa..

*

rai: ramai jgk yg tak rasa kan..

*

kak madiha: kami kt tepi pantai ni seriau jgk..

*

pendragon: harap family u kat kedah (utara2) tu ok semuanya..

*

ssl: hehee.. maap ekk lambat..

*

lyafrina: kat sini tak rasa kot..

*

acik: tqs ya acik..

*

kak ros: moga kita semua sentiasa selamat di bawah lindungan Allah...

*

queenie: kami kat belah pantai timur ni je.. tapi tepi laut.. hehe..

*

faiz: tqs ya..

*

gedek: yezzaaa... nnti kat redang ada paus..!! haha..

*

pb: moga kita sentiasa ingat..

*

drsinga: betol.. tapi tak sampai2 lagi sana.. insyA one day..

*

nieza: moga family nieza selamat semuanya..

*

ieda: nnti try next time ya.. hehe.. tqs singgah..

*

papa mifz: pulau kapas pon best tau..

*

fab me: takpe.. try next time tau..

*

kak kasih: alaaa, jgn la gitu.. siren tu ada tapi takde bunyi kot.. hehee..