Monday, March 26, 2012

NAK UPDATE BLOG & BW dll TAPI DIGANGGU MAKHLUK DOT DOT..

Pagi semalam dengan semangatnya nak update blog.. Tapi tetiba diganggu pulak.. Panggilan telefon dari makhluk ni, sorang kawan baik ni. Ditanya kenapa tak attend Majlis Yasin yang sedang berlangsung.. Ayooo, takde jemputan camna nak pergi.. Dipaksa2 pergi sebab Majlis tu untuk Farewell dia jugak.. Seorang sahabat yang sentiasa rajin membantu & pemurah.. Nak tak nak, pergi jugak la & terpaksa tinggalkan Blog..


Heheh, excited jugak nak pergi sebab I know banyak aneka makanan..!!! Me so noti...


Maap la tak bawak apa2 sebab dijemput lepas habis Majlis.. 


Ni sedap, tapi tak tau nama apa.. Macam Urap..


Ikan Tongkol Berlada.. Feveret..!!


Oso my feveret, esp yang lembik2..


Wohhooo... Yummeh..


Ibu Jun dari Indonesia bawak Penpek.. Macam Keropok Lekor tapi sos lain sikit..


OK.. Ni journey pi KL naik bas 2 tingkat.. Amik seats tingkat bawah, kids nak duduk atas but NO NO.. Mak awak gayat OK...


As always bawak DVD Player, games, makanan.. Tu sebab depa ni suka sangat naik bas... Alhamdulillah, smooth trip & safely arrived KL 8.30pm.. 


The father tak jumpa anak2 beberapa hari.. Tanya the kids nak pi mana pagi Jumaat tu.. (Eh eh, mother nya nak pi shopping lah).. Aiyaaa, kids nak pi Bird Park..!!! 


Kids punya pasal.. Terkorban lah impian the mother nak ber-shopping...!! Huwaaaa...!!!


Feeding the ikan2..


Ohhhooo..!! Makanan burung2.. Tikus kecik tu hidup lagi..!! Ceeehh.. Geli la..


Yuukkksss... Cacing2 ni hidup lagi...!!!


Marsha tu geli cacing hidup.. Tapi nak tengok jugak..


Berjaya mendapatkan makanannya..!! 


Takut tapi nak jugak bergambar dengan Parrot2 tu..


Burung yang gedik atas bahu kanan hubby tu tak mau terbang pon.. Lama betol bertenggek atas bahu tu.. Kalo la pompuan, mau kena sekeh time tu jugak.. Jelmaan kot..!! Huwa hahaa...


Hello there.. How are you..??


Friendly one..


Kesian la Pinky ni.. Macam nak mintak keluar je..


Love the pokok2.. Penat jugak ronda park ni..


Ada waterfall kecik..


Bird Show.. Pandai parrot2 tu slide..


OK.. Bye bye.. Till next time.. Sampai Tabung Haji 1.10pm.. 


Lepas solat Jumaat, ke Pusat Perubatan.. Ada appointment dengan Tuan Doktor... Melantak dulu kat Food Court bawah tu.. Philly Sandwich for Boboy & the father.. 


My gegirl's... Banyak nya.. Breakfast kat hotel dah lambat & masih kenyang, tapi kena jugak habiskan Kabobonara ni..


OK, Saturday @ Pool.. Hubby's new student.. My cousin.. Well done Yok..!! Cousin lain, next time lah..


Kids ni, diving session 40 mins je tapi bila main kat pool, berjam2 lamanya.. Oh my kids, kaler kulit dah makin gelap.. Last weekend dah hangus kat pulau..!!

22 comments:

zarin said...

waaah suma best best! makan makan best..bird park pun best..diving pun best jugak hihi

Kakzakie said...

Perjalanan yg menghiburkan dan jadi kenangan indah utk dikenang. Anak-anak lagilah seronok...

Burung jelmaan hahaha... tak boleh tahan kakak nak ketawa.:)

Rai said...

menceceh air liur tengok makanan.. rasa cam kebuluran dessert la pulak...

kucingorengemok said...

adoi, burung apakah yang ganas sangat makan tikus hidup tu?

penDragon said...

aiyooh...aiyoooh....makanan itu mengganggu gugat kotak pemikiranku!! Bas tu best, nampak mcm dlm flight. KL Bird Park tu sekali je I pernah masuk, time study2 dulu. Itupun kawan yg bawak...ok la, dpt bergambar dgn beburung...tikus tu I x geli sgt, tapi I xkan sentuh dia. tgk aje ok. paling geli dgn ulat...tgk pun dh rasa geli....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

waaa... kita nak urap & sambal ikan aye tu... terliur sudahhh...

bird park lama giler tak pegi.. tunggu anak2 besar sikitlah.. kot tidak karang ada yg mintak dukung.. pengsan!

wahida said...

saya tak pernah naik bas dua tingkat kak..teringin la pulak..hehe..

kak, geli saya tgk cacing atas tgn tu...

m.u.l.a.n said...

zarin: alhamdulillah.. memang best..

*

kakzakie: suka jgk naik bas.. jumpa berbagai ragam2 rakyat malaysia & tourists.. termasuk kami jgk.. burung tu memang takmau terbang.. suspen jgk.. hehe..

*

rai: jgn gitu.. mai la kita bikin food fest sini.. hehe..

*

kog: tak sempat nak tengok sbb geli & kesian..

*

pendragon: memang seronok jgk naik bas ni.. best bird park tu tapi frust la i takleh pi shopping.. hahaha..

*

madiha: memang sedap urap & sambal ikan aya tu.. bird park tu best.. sambil2 exercise.. besar betol..

*

wahida: mula tu suspen sbb bas tinggi.. tapi tawakal je la.. alhamdulillah.. memang geli tengok cacing tu..

Ros said...

Salam Mulan,

Wahhh...semuanya best2 belaka nih Mulan....Tapi tang pegang ulat tuuuu eee....kak Ros geli lah.....he.he.he....

LYAfrina said...

seronoknya... masuk tmpat sprti hutan tu.. sgt mdamaikan... dan sejuk mata.... merilekskan fikiran...

whitecappuccino said...

jalan2 semua best ni..makan, travel, ronda2..hmmm not bad!

Mr.Clive said...

wahhhh wahhh jeles laa! setailo gilerr!heeee~

kasihredha said...

bab makan memang akak sukeee :))

ingatkan kena ganggu dgm makluk halus tadi...hihi

Acik Erna said...

assalam mulan..memang best2 makanan nya..puas hati dapat makan tu..sedap2.
mulan.he he..boleh terfikir burung jelmaan tu..

Karukord Jagau's said...

jinak2 burung nya kan :) tak terbang pun ....hohohoohoo

faiz fakhirin said...

wooooooooooo...sedapnya melancong....makeroni tuhhh..perggghhhh...mengancam jiwa mulut...

aNIe said...

Mulan ni kalau bab amik gambar2 makanan memang bikin perut kita berkeroncong tau...hehehe...

Dah bertahun lamanya akak tak ke Birds Park... pergi dulu masa anak2 kecik lagi...Munir & Ude

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

I would enjoy feeding you!

Ayu said...

Adoi kak.. Makanan kat atas2 tu memanglaaa merembes ailio tengok.. Hehe.. Btw, tgk gambar2 kat bird park tu teringat Ayu pernah gi sana dgn husband. Boleh spend masa berjam2 jugak kan kat dalam tu, esp bila tgk show & buat aktiviti2 interaktif dgn burung2 :)

GreenJade said...

sy plg takut nek bas 2 tingkat kak..seumo idop takmo try hahaha

siok nye jenjalan sambil memakan..heaven yu..

Papa Mifz said...

meriah dengan makanan....

teringin nak belajar diving nih...berapa RM kak ??

m.u.l.a.n said...

kak ros: memang geli tengok cacing2 tu..

*

lyafrina: memangbest sbb kl tu kan selalu nya sesak..

*

whitecappuccino: hubby ada meeting, ada follow up dgn doctor, cari barang & sessi apak/anak ke park.. rebut masa selagi boleh.. hehe..

*

mr clive: bukan selalu laa.. haha..

*

kak kasih: eeyy, nauzubillah dgn makhlus halus.. hehee..

*

acik: lama tau burung tu bertenggek atas bahu hubby.. hehe, kami rasa lain pulak.. hahah..

*

karukord: tu la, jinak betol burung tu tak gerak2..

*

faiz: jom makan...

*

kak anie: hehe, bab makan sokmo takleh miss...

*

mohkembara: come come..

*

ayu: seronok kat bird park.. macam ada kan..

*

greenjade: tawakkal pd Allah je..

*

papamifz: nanti email ya..