Monday, March 12, 2012

MONSOON ON MONDAY...

Dah hari 2 hujan lebat berturut2... Macam masa monsoon cuaca ni.. I like sebab sejoks.. Tapi boring pon ya sebab sunyi Kerteh ni.. Ramai balik rumah/kampung masing2 atau pi holiday.. Sini ramainya bukan penduduk asal.. Maka nya kalau cuti, macam bandar yang gersang.. Kalau weekend maybe ramai & riuh sikit sebab campur dengan tourists dari luar Kerteh.. Kami kat sini je.. Hubby busy dengan keje dia.. Tengok la weekend nanti.. Where..?? Where...??? Sape boleh teka..?? Nanti kita kasi hadiah nak tak?.. First yang jawab betol..!! 


Ni lah cuaca dari malam & subuh tadi.. 


Kalo dah hujan je kat luar tu, al-makanya perot pon buat la keje dia.. Kejap2 ada je berbunyi tu.. Padahal dah makan berkali-kali..


Semalam 11 March 2012.. Genap setahun lepas kejadian Tsunami di Jepun.. Moga kita semua sentiasa di bawah lindungi Yang Maha Esa & dirahmati-Nya selamanya..

25 comments:

penDragon said...

x habis lagi ke monsoon...? hujan2 pun syok, rasa nk mkn je...selalunya nk mkn benda yg panas2 la. lama dh x dgr bunyi hujan. you akan ke KL kot weekend nnti..

kakcik said...

Nak turun KL lagi ya? Jom jumpa nak? hehehe...

Ila said...

sekarang ni asal petang je hujan kan

Kakzakie said...

Kakak rasa cuti sekolah ini mesti nak ke Bali sebab boleh beli baju utk persediaan Hari Raya August kelak...

Kakak suka Terengganu banyak tempat boleh dilawati...

Kella said...

sejuk kan hujan... =) hmmmm..nyaman..

m.u.l.a.n said...

pendragon: dari semalam hujan tak henti tapi hari ni lagi lebat.. perut ni buat la tak senonoh nya.. asyik lapar je..

faiz fakhirin said...

hahaha...btul tu..bila tau hari menghujan jer memanjang...makanya, menroti la kena prepare secukupnya...hahaha

m.u.l.a.n said...

kakcik: insyA..

m.u.l.a.n said...

ila: kat sini baru 2 hari ni yg hujan lebat tak henti macam musim tengkujuh..

m.u.l.a.n said...

kakzakie: betol.. terengganu byk tempat boleh pi..

m.u.l.a.n said...

kella: hujan memang syok sbb sejuk.. sini kan tepi laut.. kalau panas tu terik jgk rasanya..

m.u.l.a.n said...

faiz: kopi o cicah biskut/roti pon sedap sangat..

Rtp Farra Arisha said...

yap, bila hujan, kita senantiasa akan rasa lapar. so solusi untuk menahan lapar adalah dengan cara makan. hiks hiks...well, berdoalah supaya negara kita dihindari daripada berlakunya musibah tsunami seperti itu. :')

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, bukan ke perot tu memang selalu aktif, tak kira musim apa? he he heh!

m.u.l.a.n said...

rtp farra arisha: sebetolnya.. apa2 keadaan pon, makan dapat gumbirakan hati... amin, moga negara kita dijauhkan bencana seperti tsunami di jepun tu..

m.u.l.a.n said...

mohkembara: ha ahh.. ya betol tu.. tapi kalo ujan, lagi rancak sebenarnya perot ni.. hahaa...

Mr.Clive said...

petang2 skrang asyik hujan susah pulak nak jemur baju...hehehe

ASMAH YUSOF said...

mmg pun kan...hujan2 nie selalunya lapar je...dapat biskut tulang cicah kopi pun sedap ;))

m.u.l.a.n said...

mr clive: i sidai baju dalam rumah.. malas nak kejar2 angkat kain..

m.u.l.a.n said...

kak asmah: ohh betol tu.. kopi o sangat diperlukan masa hujan..

So Shy Lady (SSL) said...

nk ke indon lg ke? ye la tu ye la tuuuu....

hari2 doa mohon Tuhan tak turunkn bala yg brat2 atas kita. yg kcik2 takpe buat pnghapus dosa ;)

m.u.l.a.n said...

ssl: betol tu.. bencana besar ni rasa tak tertanggung kan.. apa2 pon semua tu kuasa Allah kan..

Munnafendy said...

monsun la best..sejuk je..lupakan la kejap program diet akak tu..hihi

kagum tgk cara org jepun bangunkan blik negara diorang...

m.u.l.a.n said...

munnafendy: monsoon memang best.. sejuk je kan.. pastu makan je..

jepun negara yg membangun.. depa ni dah bersedia dgn bebagai cara kalo terjadi apa2..

m.u.l.a.n said...

contest ditutup..