Thursday, March 29, 2012

LEGA...!!! BERAKHIRNYA PROJEK MEGA "M9"...

Alhamdulillah... Memang busy bangat semalam.. Kejang urat kaki tangan bertungkus lumus berakhir sudah... Demi anakanda tercinta.. First time buat kat rumah ever since balik Malaysia.. I'm blessed with lovely frens yang tak serik membantu.. Masak semua yang senang2 je sebab kids' party.. 


HAPPY BIRTHDAY MY DARLING MARSHA.. SHE'S 9 YESTERDAY.. Moga menjadi anak yang solehah, berjaya di dunia & akhirat..
*
Lahirnya songsang & normal Alhamdulillah, cepat pulak 10 hari.. I was scared.. I was alone @ labor room.. Hubby masih di Vietnam sebab budget nak balik a week before due date kononnya.. My mak pulak takut nak teman, takut darah banyak etc.. Tak pe lah, ada doctor & nurse2 tu cukup lah... Ni pun balik Malaysia awal sebulan dengan Zharif & Vietnamese Nanny.. Ada surat doktor, takut2 tak lepas fly nanti dengan perot yang boyot.. Tak mau la Birth Cert anak lahir di Vietnam.. Doktor pon suruh balik, takut kalau ada complication, depa hantar Bangkok & Singapore je.. Prrghh, jauhnya.. Baik balik tempat kita je..


Ni la hasil tangkapan ke KL hari tu.. Barang2 yang dicari..


Beli 1.5kg Halal Marshmallow from THE RUBIES @ Klang.. Tapi balik rumah, the father & the kids melantak marshmallow dengan hebatnya.. Terpaksa order lagi & they delivered on time via Poslaju.. Alhamdulillah.. 
APAM POLKA DOT tu baru belajar ikut resipi DARI DAPUR MADIHA.. Buat sekali terus jadi.. Ni plain je, takde filling sbb takde masa.. Yummeh..!!


Masa my cousin got engaged last year, teruja betol dengan CANDY BUFFET kat rumah my aunty tu.. So so so, congak2 dalam kepala, kita bikin untuk birthday party ni lah.. Saja suka2.. 


Kids' Menu je.. Spaghetti Bolognese..


Bakso.. Senang aja deh.. Tumis bawang putih & campak Beef Balls etc..


Brownies, Puding Laici & Muffin.. 


Nuggets.. HOT ni..


SUSHI.. Jugak HOT... 


RISOLES @ LUMPIA.. Ni lah satu2 nya menu yang sakit sangat nak buat.. Kena bikin thin pancake macam Kuih Dadar tu.. Taruk inti (ikut suka.. mine = ayam, carrot & mushroom) & gulung.. Lepas tu celup telur & breadcrumb.. Gila keras kejong kaki lutut berdiri lama nak buat ni.. Tapi sebab anak2 suka, buat jugak la.. Bikin awal2, masuk freezer saja...
*
ENJOY YOUR WEEKEND..!!

21 comments:

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
Peerrrrrgggghhhh....buat senang-senang?
Ni macam catering company punya!
Selamat Hari Jadi kata kat puteri comey tu ya!

penDragon said...

Happy Birthday Marshaaaa......aunty pen dh wish kt FB mommy xpelah, wish jugak kt sini! Love the colours, sweet sgt...now bila tgk gambar risoles, I miss your risoles....:(

GreenJade said...

wow meriahnye menu..lain dr yg lain ni..rugi tak berjiran ni uhuk uhuk

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wahhh meriahnyaa majliss... mcm2 ada.. memang menu utk kekanak riangs nampaknya tu... menarikkss!

happy belated birthday buat anak dara yg comel tu yer...

& thanks cuba buat apam tu... resepi yg dikongsi2 bersama.. hehe..

kakcik said...

Happy belated birthday Marsha. Semoga membesar sebagai anak yang sihat, cerdik dan berjaya di dunia serta sejahtera di akhirat. Amin.

pB said...

apasal umah kita jauh



Haaapppyyy besssdayyy Marsha

Rai Ourkizuna said...

happy birthday marsha... cantiknya...warna warni menu....

lemongrass said...

Happy birthday Marsha!
Wah, wah, wah...memang kebabom lah itu party! Especially part bakso and lumpia and the desserts tu. Memang berbaloi kejang2 kaki bila tengok all the kids especially Marsha smiled tak berhenti kan.
Bila you nak mai sini buatkan untuk I pulak eh? hehehe

Has said...

happy belated birthday Marsha! meriah nye party...untung mama rajin n creative :)

Fabulous Me said...

Laaaaa ape ni kte x kene ajak! CEt..

Btw yeppy muffday adk Marsha!

m.u.l.a.n said...

mohkembara: isshh.. jauh sekali tahap caterer.. ni macam main masak2 je.. hehe.. tqs for the wishes..

*

pendragon: tqs.. alaa, bahan senang je nak buat risoles.. nanti i kasi resipi..

*

greenjade: alaa.. menu biasa2 je utk kanak2 ribena..

*

madiha@ratna: tqs for the wishes & resipi... kalo buat jamuan kanak2 riang, maka nya menu pon kena la ikut selera depa kan..

*

kakcik: tqs kak cik..

*

pb: mai la pindah sini.. tqs for the wishes..

*

rai: tqs.. utk kanak2 ribena kena berkaler2 gitu.. hehe..

*

lemongrass: tqs for the wishes.. alaaa, party kecik2 je.. kebetulan jumpa marshmallow yg susah nak dapat tu, so i borong la.. heheh, kalo i pi sana u kena buat utk i laa..

*

has: tqs.. issshhhh, kalo takde kekawan tolong, takde la party ni kot.. hehe..

*

fab me: tqs... laaa, ingat holiday lagi.. next time la kita ajak ekk.. kena datang tolong la jugak.. haha..

whitecappuccino said...

gempaknyer party!! makanan pulak errr..meleleh air idung hahaha,,air liur lah! happy birthday marsya!!

Acik Erna said...

happy birthday marsha..banyak ibu masak2 untuk birthday marsya.

Nieza said...

Happy belated birthday Marsha! wahh nampak meriah sgt party ni.didoakan semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia akhirat..amin:)

m.u.l.a.n said...

whitecappuccino: takde la gempak mana.. gempak gempita budak2 menjerit.. heheh... tqs for the wishes..

*

acik erna: masak main2 je acik.. tqs for the wishes..

*

nieza: tqs nieza.. party budak2 kasi kalerful je.. menu simple2 je.. buat sikit2 tapi banyak jenis.. mak2 pon sama makan2..

Jobless Girl said...

Salam, birthday girl mesti happy ni banyak makanan ni.

Ros said...

Salam Mulan,

Selamat hari lahir buat Marsha yang comel nih....semoga dikurniakan yang baik2 saja dari Allah ya....

Wah meriahnya...Kak Ros suka sangat sushi tu he.he.he....

Mr.Clive said...

happppy birthdayyyy adik Marshaaa! :D
wahhhh surrounded by yummyliciousss fooddds! wowwweeee!heee~

DrSinga said...

Happy belated birthday Marsha !!

Mmmuahhh !!

( tenkiuuu ... dah tau mana nak cari marshmellow halal!! )

m.u.l.a.n said...

jobless girl: thank you..

*

kak ros: tqs kak ros.. sushi tu budak2 makan, senang pon ya.. hehe..

*

mr clive: tqs bro..

*

dr singa: tqs doc.. lama jgk nak cari marshmallow halal ni..

aNIe said...

Mulan...Happy Belated Birthday buat gegirl... kak anie lama tak online...terlepas udah... semoga Gegirl akan membesar menjadi anak yang solehah...serta sentiasa membanggakan mak dan ayahnya...

Mulan ni kalau pasal update gambar makanan kat blog memanglah buat anak kecur air liur tau...