Wednesday, February 29, 2012

WALLLAAA... WONDERFUL WEDNESDAY...!!!

Every Selasa bawak anak2 pi Kemaman ada kelas tambahan.. Al-makanya tiap hari Selasa mesti masak dinner se-sempoi yang boleh.. Penat sey drive balik dari Kemaman tu.. Pasar Malam ada tapi jauh sangat.. Takmo beli.. Takmo beli..!!! Disiplin Mulan ooi.. Kata nak azam itu ini.. !!


Sebelum pi Kemaman, sempat marinate ayam 5 ketol.. Bahan2 marinate ikot suka hati, segala jenis sos masuk dalam tu.. Balik pukul 5 tu masuk oven & bakar je.. Tortilas dah beli hari Ahad (hari shopping barang dapur).. Potong sayur buat salad je.. Hummus pon ada beli kat KL dolu2.. Yang atas ni mem MULAN punya.. Lupa Buah Jeton semalam.. Tapi ada Hummus, lupa semua..


Ni apak & anak laki punya.. Depa rajin carik2 isi ayam & gulung2 sendiri..


Ni anak pompuan punya.. Dia suka Tortilas tu dengan Hummus saja.. Me no understand one.. Dia makan salad last sekali..


Received this from a fren yang sangat noti & nak kena babap tu..!!
*
Sape nak nanti saya send OK, but don't babap me.. Hehehe... Stay happy & healthy semua..!!

33 comments:

penDragon said...

x lengkap la xde buah jeton! Hummus pun sedap mmg kena la mkn dgn roti leper mcm tu.

So Shy Lady said...

kehkehkeh mmng nk kna babap org tu...biasa dia!

ala2 middle east punya menu...sgt2 la walla sbb dh ttelan air liur dah ni hohoho

wahida said...

akak!!! bila nak jemput dtg umah akak ni? nak rasa masakan akak..hehe...

m.u.l.a.n said...

pendragon: sbb dah lapar, lupa ke cik jeton.. hehee.. takde roti arab, tortillas pon jadik la..

m.u.l.a.n said...

shy lady: patut nak buat shawarma chicken tapi takde yogurt.. jadi nya caca marba je la ayam tu..

meh i kasi u foto tu.. jgn babap i ya..

m.u.l.a.n said...

wahida: adikku comel.. mai la datang sini.. pintu sokmo terbukak.. takyah jemput, datang je..

faiz fakhirin said...

sedapnyaaaaa....makan petang2 best ni...hehee

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

Hmmm ala-ala Turki jer! Nanti petang akak nak buat kofte!

Wan Sharif said...

Saya belum pernah rasa lahi hummus tu.. Masa sekolah dulu humus tu beda lain..;))

dela said...

walla!!.. .menariknua

whitecappuccino said...

Lapar sokmo masuk sini..adus!!

Nieza said...

assalam kak, apa khabar? wahh sedap menu ni..ayam bakar segala mcm sos masuk tu pun saya selalu buat gak...haha belasah jer campak semua tapi hasil campak tu yg sedap tu kan:)

mamasita said...

Please God..make MULAN fat if I cannot be slim..haaah..I dah doa jugak..:))

p.s. hummus tu aper?

Mr.Clive said...

aduhai akak...sedap nyer laahhh makanan ni semua...haihh...

m.u.l.a.n said...

faiz: makan anytime pon ok.. esp kalo time malas masak.. hehe..

m.u.l.a.n said...
This comment has been removed by the author.
m.u.l.a.n said...

mohkembara: kofte...??? sangat suka tp tak tau buat.. ada kawan suka masak kofte dulu, tumpang makan je.. nak sikit ya..!!!

m.u.l.a.n said...

ayah wan: hummus tu mcm dipping sauce kot, Arab mari...

m.u.l.a.n said...

dela: kalo malas camni la...

m.u.l.a.n said...

white cappuccino: moh makan sama.. mai la sini..

m.u.l.a.n said...

nieza: saya ni kalo dpt makan, baik je sokmonya alhamdulillah.. hehhe.. kalo dah malas, mmg campak buang je menu tu..

m.u.l.a.n said...

mamasita: nnti I citer psl hummus.. takot salah info.. hehehe.. I pon doa semua frens jadi fat.. hahahaaaa.. sbb I tak thin2..

m.u.l.a.n said...

mr clive: resipi malas la.. penat otak nak fikir everyday nak masak apa..

Papa Mifz said...

wah terliur papa mifz tgk gmbr pertamo tuh...

Fabulous Me said...

Rajinnye la haqaq ni masakkkk segale male.. Nak la sket!

kasihredha said...

hahahahahah gelak je baca gambar terakhir tu...noti sungguh pengirimnya

kak ina kl said...

tak kisah masak dan makan apa..janji kenyang


akak pun dah gi MU dan London..tertunai hasrat dihati

m.u.l.a.n said...

papamifz: meh sini bawak mem & mifz, kita jamu ayam ramai2.. hehe..

m.u.l.a.n said...

fab me: mai tganu ni la.. alaa, perap je ayam dgn segala mala sos dlm fridge tu.. pastu bakar je.. hahaa..

m.u.l.a.n said...

kak kasih: hehe.. pastu saya hantar kat kak kasih pulak..

m.u.l.a.n said...

kak ina: betol.. masak apa yg famili suka, so takde la bazir byk.. hehe..

Queenie said...

hummus tu nak beli katner sis?
pastu mana boleh dpt kulit wantan tu?
serius, taktau..

m.u.l.a.n said...

queenie: hummus tu ada jual kat kedai runcit arab.. kat area ramai student univ arab.. kami beli kat area taman putra ampang..

kulit wantan tu kawan carikan.. tapi ramai jugak yang beli kat hypermarket je.. depa kata halal.. macam kulit popia tu, dari kilang yg sama rasanya... nak buat pon senang je tapi saya malas..