Sunday, February 26, 2012

SUNNY SANGAM SATURDAY...

Waaahhh... Monsoon telah meninggalkan kita.. Cuaca kini ya amat teriknya.. Alhamdulillah.. 
Moga ikan2 makin banyak di pasaran.. 
Moga nelayan2 yang dikasihi dapat balik dengan hasil tangkapan..
Moga bertambah kurangnya harga2 ikan..


Tatkala cuaca begini, terasa ingin tergolek2 di atas salji sambil mengukir nama di atasnya.. Tapi, yippi yabeduuuu.... Nama ini tetap terukir di atas salji walopon diri jauh beribu batu & kilometer... 
THAAAAAANNK YOU berjuta2 untuk..
..yang kini sedang giat bermain2 dengan salji di keliling rumahnya dan mengukir nama hamba di atas salji nan sejuk dan putih itu.. Alhamdulillah, terasa dingin diri ini.. Jangan lama2 kat luar tu tau Yong.. Sejuk bebenor salji tebal tu..!!


Semalam (Sabtu) balik Kuantan jengok mak & bawak dia pi kenduri kawin..Yes, I like kenduri kawin OK.. Suka kutip bunga telur.. Cuaca pon sangat garing semalam.. On the way balik Kerteh, terlompat2 nak sangat cari ABC macam kat atas ni..


Ataupon set yang ini.. Teringat pulak nak balik cepat nak tengok SANGAM sambil makan kopok lekor.. Tapi takpe la.. Penuh status FB depa2 dok tengok citer SANGAM petang semalam...


Namun begitu, sampai Kemaman hubby kata lama tak makan OTAK-OTAK..


Yumm yumm... Sedap bangat2.. Serius sedap rempah pada isi ikan tu..


Makan SATA jugak..


Amik ko.. Ni kuantiti standard untuk famili kami..


Semestinya penuh semeja.. Finger licking good..!!!


Sangat2 tersohor WARONG OTAK-OTAK CHE WAN ni.. Everytime pergi, mesti ada mereka yg femes bertandang di sini.. Semalam DATO HASSAN ALI ada jugak menjamu selera.. Dulu2, krew filem pon ada.. Dato Stapa & wife (D'NAVECHEE) pon ada jugak makan kat sini.. Kami takde la femes, cuma hangit hames2 je...Ahaks...

29 comments:

penDragon said...

hadoi...balik nnti mesti cari semua jenis makanan yg menggetarkan liurku ini...

kasihredha said...

yonggg..jgn lupa tulih nama saya jugak yer...hihi..sambil nunggu Mr T solat jemaat :))

meliaht ikan celop tpung, sata dan otak2 tu...membuat hati meronta2 nak balik Ganu

kakcik said...

Mulanya kakcik pun ingat nak golek2 depan tv layan Sangam semalam, tapi alih2 dah sampai ke Teluk Intan! :)

Queenie said...

KL dah hujan balik tauuuuu...

tu makan2 tak ajak orang eehh...

Fabulous Me said...

TIDAK!!!!!!!!!!!!!! Ini la kelebihan tganu. JELES! Makan sane sedap2..

whitecappuccino said...

makan2 adalah moment yg sangat mengujakan! semua makanan akak suka! entah apa yg tak suka tah.

m.u.l.a.n said...

pendragon: ya semestinya cari.. hehee..

m.u.l.a.n said...

kak kasih: nanti cuti mac balik la tganu.. moh makang2..

m.u.l.a.n said...

kakcik: golek2 kat mana2 pon memang sangat best kan.. hehe..

m.u.l.a.n said...

queenie: kl hujan..?? sini sudah garing.. mai la.. makan ni cannot tahan one, ngap2 je.. hahaa..

m.u.l.a.n said...

whitecappuccino: betol.. semua makanan saya pon suka..

Acik Erna said...

assalam mulan kalau dah ramai orang femes masuk..mesti sedap tu kan..ke kedai dia yang cantik dan bersih

m.u.l.a.n said...

acik erna: memang sedap.. cantik & bersih tu ok la.. takde la A bagi saya.. hehe..

Mr.Clive said...

waahhhh terseksa melawat post ni..haha berbunyi truih perut ni!

wahida said...

tu dia...byknya otak2...

apesal la akak tayang ABC eskem? alahai..kan dah terliur ni...

Papa Mifz said...

papa mifz tak pernah mkn sata tuh...huhu

m.u.l.a.n said...

mr clive: hahahaa... korek2 screen & u can taste some...

m.u.l.a.n said...

wahida: sini angin dah macam hawa dalam oven tau.. so eskrem is the best sekarang ni.. otak2 tu kira dinner kami time tu.. malam semua dah kenyang..

m.u.l.a.n said...

papamifz: sata tu dari ikan tau.. sodaaaapppp.. mai la rasa..

So Shy Lady said...

sata tu pntang tngok pasti mlelelleh ayaq lioq huhu

waduh smpat mlayan sangam ye...tak aci!

faiz fakhirin said...

ayat opening penuh putitis..baca lebih skit...perrggghhh..meleleh air liur..asyik makanan jer..hahaha

LYAfrina said...

sedapnyer nmpak ABC tu. terliur lak..
wah.. dh smpai kmn x gtau pon.. lya duk kmn gak ... slalu lpk2 kat kuala mkn satar n otak2 tp ptai monica bay

m.u.l.a.n said...

shy lady: sangam tak sempat layan sbb sampai rumah dah abis.. sata tu memang sangat2 lah menggiorkan.. kan kan.. hehee..

m.u.l.a.n said...

faiz: hahaa, time tu emo kejap.. lepas tu macam biasa molot besar bercerita.. hahaa..

m.u.l.a.n said...

lyafrina: malas nak masuk kuala, kami makan kat situ je.. hehee, tempat feveret..

GreenJade said...

saye sgt x boleh lihat satar & otak2..terus meronta2 selera ni kak..uhuhuhu

btw, kat kl ni susah benor nk cari ABC yg meriah cam gitu..kalu ade pon rasa nya sgt 'hampeh' aje..

m.u.l.a.n said...

greenjade: tu abc kat kl tu tp kedai dah tutup... satar & otak2 memang sangat meggiorkan betol tak..

Has said...

nmpk ikan celop tepung. x sabar nk tggu cuti sekolah...nk balik kg!

m.u.l.a.n said...

has: mai balik kampung.. pi tempat lain, sini jgk paling sedap..