Tuesday, February 21, 2012

MAKAN-MAKAN DAN MAKAN LAGI...!!!

Semalam ada kawan jemput ke Majlis Baca Yasin kat rumah dia.. Yipppiii yahooo.... Dia pandai masak.. Mesti banyak makanan.. Cis, makan je yang ingat.. Hahahaa... No no lah, silaturrahim jugak yang penting & perlu dikekalkan.. Kebuntangan & tak ingat nak update blog.. Ahaks..


Dia order NASI KERABU & banyak lagi.. Meveles..!! Lain sikit versi lauk Nasi Kerabu ni.. Ikan Selayang rebus asam yg digoreng tu sangat sedap.. Ada story - Ada akak & mokcik tu dok bertelagah pasal Budu.. Sorang kata budu tu masak atas darat, sorang tu kata budu tu tak masak atas darat.. Aiyaa.. Masak kat darat or laut, no hal la... I eat semua jenis BUDU.. Sebab BUDU turunkan Kolesterol..!! I like.. Nampak nasi yang biru tu ada kelabu2..?? I curah 3 sudu besar budu.. Ahaks.. Kenyang satu hari.. Banyak jugak kawan2 lain bawak makanan.. Hatta banyak sangat bercakap sampai lupa amik foto lain2..


Pagi tadi ada akak neighbour datang rumah & kasi KUIH TALAM.. Yahooo, Alhamdulillah.. Ada je rezeki datang ke molot ini.. Akak ni duduk selang 1-2 rumah.. Tengah2 tu rumah bujang2 laki semuanya.. No like la..
"Ya Allah.. Murahkan rezeki kawan2 ku semuanya 
termasuk yang membaca
dan tidak membaca BLOG ini.."


"A TRUE FRIEND 
IS SOMEONE WHO THINKS 
THAT YOU ARE A GOOD EGG 
EVEN THOUGH 
THAT YOU ARE SLIGHTLY CRACKED"
*
Thaaaannnnkkk you for being my friend..!!!

36 comments:

pB said...

sedap nyer


pB tak reti masak nasi kerabu hitam nie ....

zarin said...

ameen...murah rezekiku jugak :D

babe! terliur gilos tengok nasi kerabu biru tu...tk sabar tunggu sabtu nak pi mkn kat kedai feveret :D

penDragon said...

amin....mudah2an allah murahkan rezeki kita semua...I like..nasi kerabu....EMB pun pandai makan budu you, mengalahkan I pulak. I mkn budu tapi x boleh selalu nnti bersin x berhenti & JERAWAT!

Zareda Norman said...

Saya suka budu.. Tempoyak, cencalok, belacan semua saya bedal... Bes kan kalau dapat jiran tetangga yg rajin masak

Fabulous Me said...

Sedapppppp.. Nk la skettttt!!!!!!!!

kasihredha said...

amin YRA :)
nak join boleh? sedapppnya nasi kerabu.

MULAN said...

pb: takpe.. janji reti makan.. hahaaa..

MULAN said...

zarin: amin.. amin.. jom jom makan nasi kerabu..

MULAN said...

pendragon: amin... i ni kan, apa je yg tak suka makan.. semua yg halal i suka.. camna nak tahan ekk..??

MULAN said...

zareda: ohh best kan semua tu.. cencalok dulu tak makan sangat.. but now dah pandai sikit.. hehe.. sebab rupa dia pelik.. bestnya kalo hari2 akak tu hantar kuih.. hehe..

MULAN said...

fab me: meh sini.. meh makan sama2..

MULAN said...

kak kasih: amin.. mai la sini.. kita makan sama2..

Ros said...

Salam Mulan,

Tu lah rezeki dari Allah namanya kan Mulan.......nasik kerabu ni memang kesukaan kak Ros....

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
Tima kasih doakan kami semua, semoga kita semua dimurahkan rezki. Tapi memang yaa...kalau org jemput ke rumah, mesti ingat makan...selain tanggungjawab memenuhi jemputan dan motif acara.

Ayu said...

Masuk blog ni asyik telan air liur tgk nasik kabu, chicken kabsah, etc.. Tak aci tauuu :D

MULAN said...

kak ros: Alhamdulillah.. nasi kerabu memang best kan..

MULAN said...

mohkembara: hehe.. molot dah besar ni memang ingat makan je.. tapi kalo makan mesti seronok dgn kenkawan lain..

makan2 + kawan2 = silaturrahim

(takde nya makan dgn enemy2.. haha)

LYAfrina said...

tang nasi kerabu tu.terliur la..kalo mkn skali dgn daging salai mmg best

MULAN said...

ayu: sabar.. sabarrrr... cer pi cari kat kedai tukdin.. takpon masak je.. mesti lagi sedap..

MULAN said...

lyafrina: betol.. kalo ada daging salai, mau bertimbun pinggan tu.. semuanya lazat..

So Shy Lady said...

Aminnnn. doa utk (kak?)mulan juga ( duk trasa kita sbaya, 38thn...ke ssl lg tua? huhu)

haduh, tramat mngancam nasi krabu itu. rs diri ini bnar2 trancam neh..help help!

m.u.l.a.n said...

shy lady: amin... nasi krabu memang superb..!!! ahaks.. diri ini memenag dah terlebih tua..

GreenJade said...

nasi kerabu bikin saya mengalah dgn selera..nakkkkkkkkkkkkkkk

wahida said...

ya Allah!! nasi kerabu pulak doh...kejam tau!!

m.u.l.a.n said...

greenjade: nasi kerabu mmg maveles..!! mai la..

m.u.l.a.n said...

wahida: hahaha... kasi jeles ni..

whitecappuccino said...

nasi kerabu!!! peberet saya gak! pagi tadi dah makan.
Thank you for being my friend too!!

m.u.l.a.n said...

whitecappucinno: tq again.. sape yg tak suka nasi kerabu sangat rugi kan..

Queenie said...

elee..
iyer ker silaturrahim didulukan?
bukan makan2?
keh3...

m.u.l.a.n said...

queenie: cover line tu... hahaa...

Zie said...

Lama tak makan nasi kerabu ni... coz sejak alah haritu...

m.u.l.a.n said...

zie: alahan ke.. tapi nasi kerabu sangat sedap kan..

izan mama mia said...

wah lama tak pekena nasi kerabu...budu..sedap sangat..:)

m.u.l.a.n said...

izan: memang sedap.. mai la..

Irfa said...

nasi kerabu itu begitu memikat ;)
kat sini ada satu kedai mmg akak kelantan..nasi kerabu.nasi berlauk mmg terbaik ;)

m.u.l.a.n said...

irfa: yg best sbb kat sini nasi kerabu semua sedap2 tapi lain2 version.. tu yg kadi kemaruk dgn nasi kerabu.. byk sayur & sihat... hehe..