Friday, February 3, 2012

LAIN YANG KU RINDU, LAIN YANG MENGGATAL DENGAN KU..

Ciisss... Bedebah.. Tak sedar diri.. Sape lah awak tu nak menggatal dengan kita ni tau..!!! Bak kata pepatah, "ENGGANG SAMA ENGGANG, PIPIT SAMA PIPIT, MANA BOLEH TERBANG BERSAMA".. Daku pon juga telah berpunya..


Ouucchh.. Dapat LOVE BITE dari SANG KUTU BABI... Sakit jugak & gatal2... Dok gigit kat belakang cuping telinga nun di hujung bawah, dah pon ditarik dengan sepenuh hati dengan tangan empunya diri.. 

(FOTO : GOOGLE)
Gini ropanya.. Cis, bedebah...!! Menggatal lah dengan kaum kerabatmu itu...!!

(FOTO : GOOGLE)
Haaa, ni time masa rakus menggigit, macam dracula menghisap darahku..!!!

(FOTO : GOOGLE)
Bangun pagi tadi, leher bengkak, telinga jadi merah, keras membengkak jugak... Aiikkk.. Cannot be like this one..!! Doctor oohh Doctor..!! Takmo la jadi macam baby ni..

(FOTO : GOOGLE)
Ohhh, not like this one..!! Habislah keayuan telinga tua ku itu..!! 

(FOTO : GOOGLE)
Tapi kan... Kalo Dracula atau Werewolf cenggini yang gigit, OK gak... Ahaks...!!! Tetiba aku yang gatal..!! Selamat menggaru2..
*
HAPPY WEEKEND, HAPPY HOLIDAYS.. 
Kami bertepek di sini.. Sebab boss kena kelija..!!

26 comments:

Joy said...

phewww...sakit tu kesan gigitan sang kutu bab* ni...sapu minyak gamat ok kut.

-gedek! said...

batal air semayang, tak..?

mamasita said...

hahahahahaa..:))

Fabulous Me said...

Hhahahahahahhahahahah gatey ugok akk aku sorang nih.. Ngehngehngehngeh..

Eh tapi mmg cenggini ke kene? Boleh eh kutu gigit kt tlinga? Tgk rupa kutu tuh mak oi.. Seraammm gile rupe die.. Baru tau. HUhuhuuh.. Sure ngenyam kan tlinga.. Aduhh! Btw cepat ke klinik b4 melarat.. :)

Mak Su said...

sungguh menakutkan.

tapi kalau jacob tu saya redo jer, ahaks

Ila said...

kena gigit kutu ker...sakit tu

So Shy Lady said...

isyh kutu khinzir neh... takde tmpat lain ke nak bsemayam! mcmn bleh mnggatal dgn mulan neh! adoi rs nk mnggaru jugak

MULAN said...

joy: dah sapu minyak gamat tp makin bengkak.. tu la pagi tadi pi klinik.. takut bengkak lagi besar..

MULAN said...

gedek: hahaha...

MULAN said...

mamasita: i'm so gatal here & there dah ni.. jahat punya kutu, my otak oso affected..!! hahahaaa..

MULAN said...

fab me: memang ngenyam gatal2 nya ni tau.. habis sampai ke otak dah gatal2 ni.. huwa hahahaa... rasanya sbb byk kucing masuk umah ni kot..

MULAN said...

mak su: yezza mak su.. moh hi 5.. hahaaa.. tangan dok belakang telinga menggaru je ni..

MULAN said...

ila: iya.. kena gigit kutu lah ni.. gatal bebenor..

MULAN said...

shy lady: kurang asam punya kutu kan.. nak menggatal dgn kita.. tak sedar diri tu.. hahahaa..

aNIe said...

Mulan...memang ade kutu babi ni ke? Akak ingat saja aje P.Ramlee buat lawak....

Eiii...geli akak tengok...!

Ros said...

Salam Mulan,

Eeee.... menyeramkan...terutama sekali yang kat bawah sekali tu....he.he.he...

kasihredha said...

hahahaahhahah...gelak2
woooo memilih ye...kalau werewolf yg encem tak pe ...haha
apakabar telinga dah ok ke?

Ayu said...

Alamak.. Xpernah tgk live kutu babi ni. Ngerinyaaa.. Dari rupa gambar googled tu, nampak macam tick. Manalah dtgnya eh.. :)

Wan Sharif said...

Masa muda muda dulu ada gak saya masuk kehutan dan terkena kutu khinzir tu..
warna nya hitam dan halus.. sebesar 1/10 kepala mancis dan kalau dah hisap darah size nya lebih kurang 3 kali ganda size asalnya.. tetapi nak buang benda Allah tu sikit lah punya siksa..
ada juga kutu dekat semak semak.. yang di gelar kutu ayam atau pirras (ganu kita) selalunya benda ni serang kawasan telinga..

MULAN said...

kak anie: memang ada... sakit & gatal..

MULAN said...

ros: hahahaa.. memang seram.!!

MULAN said...

kasihreda: hahahaa... dracula encem tu tak sepadan kutu tu kan.. masih menggaru2 ni..

MULAN said...

ayu: depa kata kutu ni selalu datang dari kucing/anjing.. betol kot sebab sini banyak kucing orang bersiar2 satu compound..

MULAN said...

ayah wan: ohhooo.. memang sakit masa nak cabut tu.. kalau tak telinga, depa gigit kat area mata.. scary la..

kakcik said...

Teringat pulak pada filem Allahyarham P. Ramlee...'kutu babi? batal wudhu aku!'...

MULAN said...

kakcik: hahahaa.. kelakar sungguh p.ramlee...