Sunday, February 19, 2012

KISAH DUA SEJOLI HARI INI..

Waahhh.. Hari ni dengan rasminya lidah ini merasa CHICKEN KABSAH  @ CAFILA CAFE, KERTEH tengahari tadi..


Setelah sebulan bermula operasi, baru hari ni la dapat peluang.. Asalnya 4 Bloggers nak dating kat sini.. Namun yang tinggal 2 je sebab lagi 2 ada panggilan kecemasan balik Kemaman..


Ni CAFILA SPECIAL FRIED NOODLE.. Ada Ayam Goreng Rangup2 dengan Sos Cili Thai Style gitu.. Ini kedai, menu Arab, Thai, Indonesia & Malaya semua ada..


2 Bloggers sudah cabut balik Kemaman.. Tinggal-lah Cik Mon dengan CHEF HANIELIZA sahaja...!! Moh Kak Liza.. Kita makan berdua je.. Hatta kisahnya, jumpa my schoolmate, datang Kerteh ada site visit.. Dia beria2 nak belanja... Tapi waiter tu kata, dah ada orang lain bayarkan..!!! Murah rezeki kami hari ni Alhamdulillah..!! Tapi wahai kawanku, sila belanja lain kali tau kalo datang Kerteh lagi..!! Akan ku tuntut..!! Cenggini la keluar dengan Chef yang popular.. Jom Kak Liza.. Nanti call saya kalo nak keluar..!! Ahaks.. Body Guard tak rasmi akan follow.. Huwa hahaa....


Kak Liza bawak buku baru yang di-order, siap dengan DVD.. Thaannk you..!!


Pagi2 tadi actually Kak Rina & Dr Sofie (anaknya) call ajak breakfast.. Cik Mon ada hal awal pagi & join the Bloggers Pot Pet @ KAFE KAK YAH pukul 10.. Serooooonok sangat..!!! Tu la citer masa lunch tinggal berdua je.. Dr Sofie ada emergency call @ Hospital Kemaman.. Takpe, next time.. 

20 comments:

penDragon said...

ok tak food situ? nampak menarik...

kasihredha said...

tergoda..sedap tak?
akak suka lamb kabsa
biasanya makan kat saba Cyberjaya
kat rumah akak ada juga...tp kurang menawan :)

whitecappuccino said...

makan2 dan jumpa kawan2..aktiviti yg sungguh happening!

Imran@Copenhagen said...

telan air liur je la. Sedapnya nampak. Bertambah rindu den kat Malaysia nih

MULAN said...

pendragon: cafe baru, not bad.. baru sebulan..

MULAN said...

kak kasih: ok la.. kedai arab punya lagi best rasanya.. sini takde lamb sebab owner tu takut mahal nak jual.. kitarang kata buat je, ada yg nak makan nanti.. hehhe..

MULAN said...

whitecappuccino: alhamdulillah, ada kawan2 yg sudi menjadi rakan tawa & duka.. sambil ngap2 makan... hehe..

MULAN said...

imran: takpe.. sabar & sabar.. mesti orang kat sana pandai masak.. mana tau lagi sedap dari kat malaysia ni..

~ yus ~ said...

nampak marveles makanannya ya kak. Suka tgk akak selalu berkumpul sesama blogger mcm ni tau!

Ros said...

Salam Mulan,

Wah......bestnya Mulan...

faiz fakhirin said...

bukak jer posting blog mulan, makanan, bukak jer makanan...haishhh, kasi perut berbunyi jer..hahahaha

Papa Mifz said...

teliur papa mifz tgk nasi ayam tuh kak...mesti sedap kan...

best nyer jumpo kwn2 blogger...papa mifz tak pernah lg jumpo blogger yg lain...huhu

LYAfrina said...

kerteh?? kt area mana ni??
kak.. sy lak duk kemaman je ni.. kat chukai.. btw,,,salam pkenalan dr sy kak..

MULAN said...

yus: alhamdulillah.. ada kala sebulan jugak tak jumpa padahal duduk kiranya tak jauh jgk..

MULAN said...

ros: memang best.. alhamdulillah..

MULAN said...

faiz: hahahaa... orang kuat makan camni la.. citer pasal makan je..

MULAN said...

papamifz: chicken kabsah tu kiranya nasi arab pertama la yg dijual di kerteh ni.. sekali sekala gather2 memang best.. macam2 citer..

MULAN said...

lyafrina: tqs singgah sini.. ha ahh, dekat je kita..

dela said...

waduh.. makanan yg menarik2 ni... :)

Queenie said...

geram betol akak kat budak yg asyik berbedak beskut jer tuh!!!!
comot plak tuh, sampai penuh tutup mata idong semua...