Monday, January 16, 2012

ZAM ZAM ALA KAZAM.. TOINGGG...

"ZAM ZAM ALA KAZAM".... Moga segala azam yang dipendam tak jadi masam...!! Kalo ada kayu magic, semua terus jadi kan..!! Hehehe.. Itulah dia kalo malas mengatasi diri, tangguh sentiasa menjadi2.. Antara azam kononnya ni kan,  nak lebih banyak sayur2, masa makan.. Mesti perang nanti ni kat meja makan.. Haiissshhh, makan je lah..


Yesterday's dinner dengan sayur2 pilihan also kegemaran mereka.. Kalo suka, cepat la makannya..


My Baked Chicken yang di-marinate dengan banyak2 jenis sos dalam fridge + Olive Oil.. Marinate jugak sesama kentang & sayur2 pilihan.. Kentang + ayam kasi bakar je.. Sayur masuk microwave, topped with Cheese sebanyak suka lah..


Today's dinner.. LONTONG SEMPOI dengan banyak sayur2 tu.. Can see or not..? Hehehe.. Masih suci..


Setelah digoda... Opsss digodey2..


Sotong Keghing Penang mari..!!! Kirim 1/2kg dengan Anak Mami.. Nipis & kecik ropanya... Buat sambal banyak2.. Buleh bedal anytime I want..!!! Nasi Lemak dah berkali2 buat.. Sampai nak muntah.. Hahaaa... So now bikin Lontong pulak.. 

16 comments:

kasihredha said...

jauhnya import sotong kering tu...best2

soto digoda tu lebih menarik dari soto yg masih suci itu :)

penDragon said...

sedapnya sotong kering....I sukaaa....tapi nya sokmo bersin2 & gatal ENT lepas makan sotong kering. sekali sekala je bila x tahan sangat baru berani menjamahnya. sakit, belakang kira!!

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,

Menu yg inovatif...this should be practised all the time supaya tak membazir dan tahap kreativiti kita selalu ditahap maksimum. The lontong looks gojes!

Fabulous Me said...

Lapo tgk lontong tuh. Eurgh!

Ajzie said...

uissssskkkk lontongggggg

aNIe said...

Mulan... kat peti sejuk akak tu ada balance sotong kering yg besar tu...tapi tak buat sambal lagik...anak2 tak suka... yang makannya akak je...

cik cek said...

WaH! macam2 menu ada...

MULAN said...

kasihreda: ada kawan anak mami balik penang dok heboh2 sotong keghing penang sedap, makanya saya kirim la 1/2 kg.. hehee.. yg digoda tu dah ada blusher merah, lawo lah dia..

MULAN said...

pendragon: ni pon makan sambal sotong tu dok selang 4-5 hari sekali.. takot jugak makan acap kali.. jadi sotong nanti.. hahaaa...

MULAN said...

mohkembara: salam.. terpaksa otak berhempas pulas memikiow nak masak apa.. tahu je la kalo bab sayur ni, puas nak paksa deme ni makan..

MULAN said...

fabulous me: kat klang ada lontong power.. besor2 sotong dalam sambal yg makan dgn lontong tu..

MULAN said...

ajzie: lontong sempoooii.. macam masak lomak je tu.. tempe takde, sengkuang takde.. isshh, hentam je la..

MULAN said...

kak anie: sotong besor tu sedap lagi rasanya..

MULAN said...

cik cek: menu utk dua hari tu... takde rajin nak masak banyak2 dalam sehari.. heheee...

Ayu said...

Adoi. Macam terasa2 sambal sotong kering kat tekak. ;p Dulu suka sangat breakfast bubur nasi (kuah soto) tambah sambal sotong kering 1 sudu besar. Nikmat duniaa!! :) Cuma boleh dapat kat satu gerai dalam UPM Serdang. Hehe..

MULAN said...

ayu: bubur nasi taruk sambal sotong..?? waahh, nak jgk try ni.. tapi yang ni tak sedap sangat.. ada sambal sotong kat klang sedap sangat..