Sunday, January 15, 2012

SESI MELANGSAIKAN MISI...

Antara misi2 dan impian yang akan dilangsaikan bulan demi bulan, setelah tangguh & tangguh sekian lama, sekian kejap... Moga bukan "HANGAT-HANGAT TAHI AYAM".. Huwa hahahaa...

(FOTO : SWEETAPOLITA)
Nak try buat cake ni jugak..

(FOTO : THEBAKINGPAN.COM)
Jugak yang ini...


Yang ini sudah bikin... 2 kali you..!!!! Yumm yummm... Selesai sudah misi ini..

(FOTO : ANNIESCHOICE)
Mau buat sampai pandai. Bikin kuih2 talam ni.. Jangan masuk tong sampah dah la..

(FOTO : HANNAN)
Jugak yang camni..

(FOTO : CHEF HANIELIZA)
Haaahh, yang macam Kak Liza punya ni jugak.. Isshh, baik call dia je mintak buat setalam.. Mesti dia buatkan.. Dekat je rumah ni..


Nak touch up baju kurung dengan manik2 bling2.. Takde la yang camni, ni kedai mari.. 


Buat yang senang2 je la.. Manik yang hangkot dari Vietnam 2kg aritu dah luak dah.. Ni projek baru, nak habiskan manik tu takot beranak pinak pulak nanti.. Ni la keje yang perit tapi termimpi2 nak buat..


Kain buat bag2 ni ada lagi. Nak abiskan la.. Yang kat atas ni untuk kawan kelas Marsha masa birthday dia 2 tahun dulu... Masa mak nya rajin..


Ni untuk classmates Zharif, jugak hasil tangan ketar 2 tahun dulu.. 


Untuk lancar & mahir tajwid.. Dah start dah... Alhamdulillah, puas nak lawan makhluk yang bertanduk2 tu.. Sebab dok tangguh & tangguh... "Ustaz, jangan tanya banyak sangat hukum tajwid tau.. Nanti saya gabrah.. Dah tua ni ustaz, tau2 je la memori ni.".. Otak ni ingat hukum yang senang je.. Hehehe, harapnya ustaz dengar..!!!

19 comments:

penDragon said...

you buat dulu, pastu I pun nk buat jugak kek2 tu, terutama yg kaler2 mcm rainbow! wah...rajin you Mulan. Yg paling bagos bila dh start lancarkan & mahir tajwid...alhamdulillah...harap2 menjangkit kt I pulak lepas ni...

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

Waahh banyak projek mega tuh! Projek kat dapur tu yg tak boleh blah! Awwww!

kasihredha said...

1. kalau misi memasak jadi...hantar seketul dua kat sini ye :)
2. bertuahnya kawan2 anakanda dpt beg comel lote dr bonda :)
3. kalau manik tu beranak sila kasi akak ye :)
4. ustaz...tolong lah baca blog ni ....hihi just kidding :)

Fabulous Me said...

Ya Allah, k.mulan rajin mak oiiiii!!!!!!!!!!! syabas! cake tuh ok lagik..(btw nmpk sgt yummeh!) ini yg jahit2 tuh.. sgt lah rajin. byk siap 2thn lepas. hahahaha tgh rajin ye dak? manik2 pon bley tahan pandai jhit.. sng le nk touch2 baju sndri.

rusydi hikmawan said...

salam kenal mulan. semoga mendapat keberkahan dan rahmat Allah utnuk kita semua

Nieza said...

amboi banyaknya misi tu kak...doa dan harapan saya semoga semua misi tu tercapai dan berjalan lancar yer:D

zino said...

semoga segala misi berjalan lancar..

So Shy Lady said...

azam la ni ye.... mnitik2 air liur sy eh ha...ha... beg utk kwn zharif tu bknan la ada lbih tak? ;P

aNIe said...

Mulan.. kalau akak... yang buat2 kek tu tak tercapai lah...sebab takde oven & mixer... yang talam tu...memang tak buat...sebab nanti akak gemok sensorang... yang bling2 tu... azam akak jugak...manik dah beli tapi tak berusik... yg buat beg tu... tak terbuat lagik dah...hehehe...semoga semua azam mulan akan terlaksana...ameen...

MULAN said...

tengah membara ni.. hahaaa, takots sunggoh kalo gagal...

MULAN said...

mohkembara: fuuhh... kalo tercapai sebahagian kira ok la kan.. hahaaa...

rusydi: terima kasih.. moga kita semua sentiasa diberkatiNya..

MULAN said...

1. takot nanti tukor kaler.. hehee..
2. tu pon takleh tengok dekat2.. jahitan melingkor2..
3. ohh ok.. memang harap depa beranak kaler lain2 pulak.. hehe..
4. huwaa.. .ustaz tambah hari utk kelas tajwid.. dia nak soal byk2..

MULAN said...

belum lagi tu... masih dalam planning.. hehee... harapnya jadi.. semua tu ikot mood.. kadang ke utara, kadang ke selatan.. isshhh..

MULAN said...

banyak lagi dlm kepala ni tau.. takot hangat hangit tahi ayam.. hahaaa...

MULAN said...

amin....

MULAN said...

zam zam ala kazam...!! fuuuhhh.. mintak2 semua jadi macam magic..

kain beg je ada lebih.. hehee...

MULAN said...

pasal makanan ni takleh tahan la kak anie.. semua nak makan, semua nak try masak.. buku resipi menimbun2.. bising org rumah ni.. hahaaa...

Papa Mifz said...

wah rajin yer akak nih...dah buat send la sikit...:)

MULAN said...

hehehe, kalo ada lebih kot.. takot habis ngap sekali harung.. kot sampai kl nanti berubah bentuk pulak nya.. food poisoning kang dik oooiii.. mai datang raya kat rumah nanti..