Wednesday, January 11, 2012

PENANTIAN SUATU PENYIKSAAN..

Kalo report hari ni, maka-nya esok atau lusa sampai la.. Pastu kalo deme datang kita takde rumah, ada la deme tinggal surat cinta "KAMI TELAH DATANG TETAPI TIADA PENGHUNI DI RUMAH"... Takleh mandai2 repair rumah ni sebab kalo jadi apa2 nanti terpaksa sendiri tanggung akibatnya.. Maka kisah nya, kena tunggu jugak deme datang.. Isnin tunggu tak jugak datang.. Nasib kenkawan takde projek, alamat kena tinggal la kita.. Semalam keluar jugak ronda2 & makan2 dengan kenkawan, tapi depa tak jugak datang.. Hah, nasib hari ni deme datang.. Kalo tak, mau kami kena guna pintu belakang/dapur.. Pintu sliding depan pon sedih jugak keadaannya.. 

(FOTO : GOOGLE)
Kunci rumah (main door) ni dah rosak banyak kali.. Pernah kami terkunci dari luar takleh masuk rumah.. Tapi gode2 jugak, OK jadinya.. Ni la kisah rumah yang dibina tahun 70-an dolu.. Spare part pon dah takde jual.. Outdated sangat2.. Tapi building material lain macam tiles & gril sangat2 lah kuat nya..

(FOTO : DREAMSTIME)
Nasib la dah repair Alhamdulillah.. Kalo tak, mau kami kena konci rumah camni kot.. 


MODE (sejak 2-3 hari ni) :- RISAU, TAKOT, BANYAK DOA, SABAR & SIKSA MENANTI..
"YA ALLAH, TENANG KAN HATI KAMI & MAKBULKAN LAH DOA KAMI.. MOGA TIADA YANG SERIUS.."
Nak update & bloghop pon tak sempat sebab banyak pikir.. Miss u all..!!!

18 comments:

kasihredha said...

miss you too
jgn banyak fikir...tarik nafas panjang2

Fabulous Me said...

Napenye sis...?

Hope semua baik2 aje ye..? InsyaAllah

hani@debumelukut said...

cari tukang baiki cepat!!!!!

penDragon said...

ok lah kalau dh repair...kalau bab2 rumah ni mmg sakit kepala fikir. kalau rmh sendiri x pe, tahu lah kita nk buat mcmana kan...

wahida said...

betul tu kak...material dulu2 lagi tahan lama kan kak...

akak kenapa? harap semuanya ok2 jer yer...

Papa Mifz said...

harap semuo nyer baik2 ajer..:)

~ yus ~ said...

kak Muniq kenapa???

Jangan sedih2 ya kak...

Rumah akak tu memang cantik, tp pintunya pula asyik buat hal ya kak...

apa pun moga akak baik2 aje...

take cara ya kak...

gedek! said...

jangan berenti doa..

MULAN said...

kasihreda: tqs a lot sis..!!

MULAN said...

fabulous me: ada risau di hati.. tqs dear..

MULAN said...

kak hani: semua sudah baik.. lega..

MULAN said...

pendragon: kalo rumah sendiri kami pasang pintu besi agaknya.. hahaaaa...

MULAN said...

wahida: betol tu.. tiles kat luar tu pon tak pecah pon lagi walopon dah 30 tahun..

tqs dear..

MULAN said...

papamifz: insyA.. tqs ya..

MULAN said...

yus: tqs a lot yus.. tu la rumah antik ni.. kami jaga mcm rumah sendiri tapi depa ni kadang lambat amik tindakan.. kalo kami baiki & rosak lain, dah langgar agreement pulak..

MULAN said...

gedek: sudah semestinya..

Joy said...

senyum sokmo nyonya mulan :)

MULAN said...

joy: yeah.. now can senyum.. alhamdulillah...