Thursday, January 19, 2012

HATI KU TERTUSUK DURI...

Hati pedih jugak tertekan, 
Sungguh jiwa tidak tertahan, 
Melihat ia bergantungan, 
Walau tak banyak di tepi jalan, 
Lalu ku capai handphone buat panggilan, 
Mengajak rakan jugak taulan, 
Beramai-ramai akan kami kerjakan, 
Sambil makan bergelak sakan, 
Moga kekal abadi tali persahabatan, 
Seronoknya kami melantak DEGHOYAN... 


Al-kisah dimeterai Mesyuarat Majlis Rombongan Cik Kiah Makan Deghoyan pukul 11 pagi hari ni.. Yahoo.. Yabedabedu... Jangan jeles yek.. Nampak durian ni..?? Yang ni mokcik tu kata Durian Jantung sebab bentuk macam jantung.. Ada yang tau, ada yang tak tau.. DURIAN KIJAL memang femes kan..!! Ni durian2, semua Kijal mari..


Pelik pulak duri buah deghoyan ni.. Macam kaktus..


Mabeles..!! Durian Jantung.. Ada kawan kata ni spesis Durian Tekka..


More & more... Durian Jantung.. Lazat berzat..!! Kolesterol..??? Bior le tak hengat kejap.. Malam nanti makan obat..


Model Deghoyan hari ni. Special appeareance.. Atoknya singgah beli durian, dia mintak nak makan terus.. Atok nya kata memang hantu deghoyan budak ni.. Pandai posing masa teman mintak dia pandang kat camera..


Tak banyak gerai yang bukak sebab musim durian dah bercelaru mokcik tu kata.. 2 tahun tak jadi buah, baru2 ni berbuah tapi sikit je.. Kawan teman tu kecik je, batuk pulak.. Tapi tak tahan punya pasal la tu.. Terkial2 nak kopek buah durian..


Kami berlawan makan dengan orang pejabat tu.. Siap singgah makan deghoyan dengan baju Batik lengan panjang.. Dah abis majlis ke Encik2...?? Nanti masuk majlis, bau deghoyan... Lari semua orang..


Durian Jantung.. Kan shape nya macam jantung..


Antara korum2 Rombongan Cik Kiah melantak deghoyan.. Ni pon ada yang gigit jari sebab tak dapat join.. Ada yang on the way.. Yang kendian tu sah2 takde foto la sebab tangan semua dah dinodai... Tak kuasa nak basuh2 tangan amik foto... 

20 comments:

kasihredha said...

dahsyat rombongan cik kiah makan doghian...
tajuk n3 pun dahsyat....hati ku tertusuk duri...hihi

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Sonoknya deme! Ni mesti antu doyan sbb makan terus tak bawak balik romah! Akak kalau nak makan doyan, tunggu yg mak punya dusun sbb doyan kampong.

Acik Erna said...

MULAN..musin deghoyan punya pasal..masa cek kolesterol baru2 ni melonjak ke 7.5..
betul ke deghoyn punya pasal..he he

Nieza said...

tu dia sakan tgk doyan tu...adehhh nak ambik bau pun tak leh jauh sgt ni..hehe

cik cek said...

Wahhhh! tak hingat dunia bila jumpa doyan...memang cantik molek je buah doyan ni....

penDragon said...

dgr2 mcm tu la, durian Kijal mmg femes. itu raja musang xde ke?

nurazzah8 said...

wow..kenapa tak calling calling ajak akak? huhu..teringin nak makan deghoyan jugak..kat rumah nih semua anak2 tak suka ..huwaaaaaa

So Shy Lady said...

wah kami pon gila deghoyan tp minggu ni stop kjap bli ....dh pning dah dgn baunya hahaha...nxt week smbung blek mlantak deghoyan ;D

GreenJade said...

tak hajak pong...ngintai2 gak2 kut2 kalu dijemput ekekeke

* tgh thn napsu tgk foto nih...gegar iman jap...tak thn tuuu.... *

MULAN said...

kasihreda: hehee.. memang tertusuk duri la tu sbb pedih tak dapat makan sebelum tu..

MULAN said...

mohkembara: takleh bawak balik sbb anak2 tak sihat.. makan kat situ best sbb toke tolong pilih.. jadi dapat hak elok je..

MULAN said...

acik erna: sama la kolesterol tu.. takpe.. kendian baru makan obat.. hehe..

MULAN said...

nieza: kat sana ada yg frozen kan.. tapi best jgk yg frozen..

MULAN said...

cikcek: yumm yumm... lazat berzat..

MULAN said...

pendragon: ha aahh, tak nampak musang king.. tapi yang ni pon best..

MULAN said...

kak azzah: loorrr.. jauhnya nak mai.. satgi kalo mai sini, calling2 la.. kalo musim deghoyan, moh makan sama2..

MULAN said...

shy lady: betol tu.. durian takleh makan sokmo.. kena kasi gap sikit.. pastu kita lantak lagi.. haaha..

MULAN said...

greenjade: ok ok.. nnti trip kendian, kita calling2 ya.. tapi kena mai tau.. sbb tak tahan napsu la kami pi melantak semalam..

pB said...

sedapnya

MULAN said...

pb: durian memang sedaaappp..