Thursday, November 17, 2011

SAYA NAK PINDAH SELANGOR...!!!!

Moh kemas barang..!!! Moh kita pindah...!!


Nak marah ada, nak nangis sebab sedih pon ya...!!! Kesian Tigress yang benyek ni... 


Called SATU, jabatan air negeri.. Report pasal bil air tinggi.. Katanya kalo dah tutup semua paip air dalam rumah tapi meter masih gerak, kena call management perumahan ni.. Bukan kerosakan bahagian mereka katanya.. Bila tanya pasal bil, katanya kena bayar jugak..!! Haaah..??? Tapi katanya boleh buat aduan & mungkin dapat 50% discount.. But thats once a lifetime punya discount..!! Meaning kalo le bulan depan tinggi jugak, maka kisahnya kena bayor jugak semuanya... Ohhoooooo... Where got road maaa...???


Kalo cenggitu kan, moh kita pindah Selangor...!! Air pon free, bayor sikit je kan.. 


Menuggu pihak management perumahan ni bertungkus lumus cari punca nya.. Dari pagi call, baru ni lah datang nya.. Toksah marah naa, janji depa datang.. Check betoi2 naaa, jangan kasi bil kami naik menggunung tinggi lagi.. Sat lagi kami kemas & pindah je nanti kalo tak settle...!!! Ceehh, macam la senang...


Nyesal masak BAKSO sikit je malam tadi.. Cukup2 untuk dinner.. Melopong ni takleh keluar bersantai last day cuti sekolah dgn kawan2... Tunggu depa2 ni buat keje kat rumah cari punca bil air tinggi.. 
(Segan sunggohs, ada kawan terchenta mintak resipi.. Bahan2 versi campak buang je ni)
*
Bawang putih ~ cincang2 & tumis
Stok daging (tapis) ~ kalo rajin guna kiub daging
(teman fengsan dgn MSG)
Bebola daging ~ ada jual kat hypermarket
(bibik adik buatkan)
Lada Hitam, Garam, Gula
Mee ~ ikut suka
Sawi, Tomato ~ ikut suka
Bawang Goreng, Daun sup
Sambal Cili & Kicap Bango (brand Indonesia you)


Yeyy... Malam ni pi KL.. Nak tengok KLCC.. Dah berbulan tak tengok KLCC.. Rindu...!!! 
*
HAPPY WEEKEND GUYS...!!

24 comments:

Ila said...

hehehee...kesian nyer...takpe,hope2 cepat settle

penDragon said...

apa ni depa buat gheja lemb-ap sgt??!! pelik tu, dh tutup semua paip meter dok berjln jugak.

~ yus ~ said...

sedapnya tengok bakso akak...

cik cek said...

Memang la tension nak kena bayo bill air yg tak masuk dek akal...ish2 sabo2 ya..hope dapat cari punyanya...
sedap lak kak cek tgk bakso tu...resepinya tak de ke...:D

Kak Ty said...

bila tengok tiger tu rasa seram sejuk..tapi ending punyalah best sebab ada bakso penyejuk hati..terliuq!!

zarin said...

mlm ni dtg kl? buleh jumpa ;-)

kasihredha said...

bakso tu best...

Queenie said...

eh, mula tadi takder gambo makanan, edit eh? phewww

akak fon koma ngan msg...

Rai said...

temptingnya rupa bakso tu..

Acik Erna said...

acik pun penah kena..dan jawapan dari orang air tu pun sma..kalau sekali ni boleh bagi krang..lainkali kena bayar juga..jadi kita cepat2 la cari masalahnya..siap tunjuk kan..rseit dah repair satu rumah punya batang paip..bili masih seratus lebih jugak..bila report..tukar meter.sebab dulu bila bil sikit..tukar meter jugak..dia kata meter rosak..dah bayar mahal pulak baru meter tu tak rosak..nak buat caman mula..kita tetap perlukan air..

Dari Jalinan Rasaku... said...

hepi wiken sis.welkam to kolompo hehehe

hv a fabulous wiken yeah..*mwahh*

kpah k-poh said...

i rindu sama u...yuuu huuuu...

MULAN said...

ila: harapnya gitu lah.

MULAN said...

pendragon: tak tau laa camna tu.. tengah bersabar ni..

MULAN said...

yus: bakso sempoi abis tu.. menu malas..

MULAN said...

cik cek: banyak sgt bil tu.. kalo soping dapat byk benda kan.. hehe...

MULAN said...

kak ty: tiger tu sedih... sbb kena hangkut air.. heheee..

MULAN said...

zarin: uhuu... nx time insyA ok..

MULAN said...

kasihreda: kat umah ni kalo sup2 memang laris..

MULAN said...

queenie: tak abis update sbb kena pantau abang2 plumber tu... hahaaa...

MULAN said...

rai: jom makan...

MULAN said...

acik erna: uuiii... tak tahan tinggi bebenor.. bil letrik pon tak sampai rm200..

MULAN said...

djk: tq tq.. happy wiken to u too..

MULAN said...

kak pah: rindu kat kak pah jugaakkkk...