Monday, October 24, 2011

WET WET LAKE KENYIR...

Di sini lah kami.. Weekend baru ni.. LAKE KENYIR RESORT & SPA. Family Day company tempat hubby kelija.. Weather sangat lebat & basah but I love it.. So photos agak limited atas sebab keselamatan camera yang telah uzur ini..


Our room..


Our room sangat dekat dengan Ballroom (senang nak jalan je) but ini lah view nya.. Cannot see the lake maa... Movement dalam resort ni banyak bergantung pada Buggy sebab jauh2 chaletnya... Nak tunggu buggy agak lama, sebab banyak family.. Alhamdulillah kami dekat je dengan Ballroom + Lobby... So jalan kaki saja lah..


Balcony... Kus semangat.. So sunyi & menakutkan jugak.. Kalo takde Family Day, tak pi kot sebab tersangat lah dot dot dot... Sah2 akan ngekor hubby ke mana dia pi.. And u know what, ada akak tu citer, kalo pregnant jangan pi Kenyir. Kononnya sebab ada kes baby hilang dalam perots here in Kenyir.. How true I dont know lah.. Saja nak citer.. But there's citer dalam suratkhabar kan.. Pasal dot dot dot... NO, I'm not going to story mory here...!!


Fiesta Raya + Family Day.. All had fun.. Tak dapat hadiah Lucky Draw kali ni.. Me oso eat so sopan sebab duduk sama meja dengan CEO. Owwhh.. I never suka like that one.. Cannot enjoy the food.. Cannot snap photo semua food2 itu.. 


Kerabu Daging.. Ni Zharif punya, rajin dia tawaf satu dewan.. Main table, food nya limited.. Me no like.. Nak yang extra, kena jalan2 satu dewan tengok apa yang ada.. Amik gambar ini pon sorok2.. Kena sopan depan VIP..


Yummm. yummmm...


Malam pon malam lah.. Love the Cheesecakes..!!! 


Sabtu pagi, sessi ronda2 resort & Telematch...


Waiting for the Telematch participants.. But oohh, hujan jugak.. So no pictures masa telematch..


The kolam ikans near the lobby.. 


View fom the lobby...


Cantik..


Subhanallah.. Cantik though weather gloomy je masa tu,,


Weather not so good, so aktiviti2 menarik terpaksa dibatalkan.. Tasik Kenyir baru digezetkan sebagai sebahagian daripada TAMAN NEGARA.. Ada Herbs Park, ada Elephant Sanctuary, ada island hopping & many more.. Hujan & so gotta forget about semua tu lah.. Tapi kat resort ni pon dah best.. 


Captured this somewhere....


Check out 12.30 & bye bye Kenyir..!! 


Maybe next visit boleh book one of the boathouses.. And kita pi memancing..!!! Some went fishing after dinner tapi takde dapat ikan besar2 sebab hujan & the ikans sudah kenyang.. The ikans tak tengok pon umpan2 hidup yang menarik itu..


On the way back to Kerteh, somewhere near Kuala Berang.. Nampak signboard MEMORIAL BATU BERSURAT..


So ini lah rupanya BATU BERSURAT ini...


Translation dari tulisan JAWI pada batu ini... Ada sesape paham.??


Antik sungguh bahasanya...


Tapi kami seronok membacanya...


Sekian untuk kali ini.. 
*
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

22 comments:

GreenJade said...

terbelit2 lidah bace batu bersurat tu sis..akhirnya khatam jua hahaha

tp kans....saye suka sgt2 view foto ke-13 wheather gloomy tu....subahanallah masysaAllah really nice ever..

cik cek said...

Tumpang seronok je...bestnya...:D

Wan Sharif said...

Tahun tujuh ratus dua selepas kewafatan Rasul atau tahun hijrah tujuh ratus dua belas..

penDragon said...

wah...ber"wet-wet" kt kenyir ya...I pernah stay kt Langkawi jenis chalet yg mcm tu la...(saja ngengada kononnya nk rasa duk chalet....) pastu, mlmnya I x boleh tido takottt...dgr bunyi mcm2...lizard pulak besar2...tgk org sebelah keras je tidonya....nyesal!!

wahida said...

akak, tasik kenyir tu cantik la...tapi resort tu nampak scary sgt...huhu...

bahasa apa tu kak..bahasa melayu lama yer...jenuh nak faham...

HappyIrfa said...

dalam kata malu nak ambik gambar pun banyak gambar jugak.kalau TAK MALU..rasanya lagi banyak kot.hehe

nice place la

MULAN said...

greenjade: kalo tak gloomy mesti lagi cantik kan... ni pon dah kira cantik..

MULAN said...

cik cek: memang best sebab tak pernah sampai..

MULAN said...

ayah wan: me cannot faham.. pening bahasa jadi nya..

MULAN said...

pendragon: haahh... sama lah kita.. chalet cantik2 tapi soooo scary one..

MULAN said...

wahida: memang scary. ni sebab family day, riuh lah jugak tempat tu. masa ramai belum sampai, lagi sunyi.. nasib bilik sebelah ada orang duduk..

tu lah dia bahasa BATU BERSURAT.. memang tak faham..

MULAN said...

happyirfa: kalo lagi tak malu, foto2 makanan buleh jadi berpuluh2 tu.. hahhahaa.. dapat jugak 3 kpg.. pusing kiri kanan (sambil duduk) nak amik foto tu..

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Kan dulu area ni hutan tempat jin berdisko, jadi memang seriuw ler tempat ni dot dot dit...err leceh ada boss kan, kalau tak buleh buat huru-hara. Dan ujan pulak. Kalau kurang pelancong, mesti kaum dot dit dok berdiskang dlm utan tu!

Queenie said...

haiyo! pandainya you tangkap gambaq! sumer cantik2 n terang, mcm akak ada kat situ plak!

makanan sedap pun tp kalau makan ngan geng syofan syantun, tak kick ek? sayang..sayang..har3

akak pun ada dgr pasal "cerita" tu tp lain versi punya...tu yg seram n pikir banyak2 kali nak ke sana, org cakap kita cuma taktau bila dan turn siapa...erk!

thanks for sharing, tumpang enjoy...

MULAN said...

mohkembara: ater toksah ler yong citer panjang lebor pasai jin & dot dot dot tu.. teman ni nanti takleh buat keje jadinya.. tempat tersorok, citer pon banyak disorok.. hahahaa...

MULAN said...

queenie: abis kiri kanan depan belakang nak cari angle utk amik gambar cantk.. sbb hal nya gloomy tu.. tapi alhamdulillah, tempat cantik, gloomy pon cantik jgk..

sungguh sedih kalo makan kena bersopan kan.. isshh isshh, no happy..

that story, me no like panjang2 kan nya... hahaaa... coz me pengecots one...

kasihredha said...

mulan..akak pun gi tempat yg sama cuti raya hari raya.
memang seram tempat tu...tapi Alhamdulillah tak de apa2.
Selain seram...sedikit boring suasananya :))

Ila said...

tak pernah lagi gi tasik kenyir

MULAN said...

kasihreda: memang nak sangat pi kenyir ni tapi dlm hati ada macam2 rasa kan... dapat lepak kat pool tu best sbb view cantik.. duduk sehari pon takpe..

MULAN said...

ila: cantik tau kenyir ni..

Nieza said...

bestnyer tgk view kat sana...cantik!..tapi part seram tu yg jadi tak best..haha dah ler saya ni penakut...hehe

MULAN said...

nieza: jom hi 5.. saya pon sama penakots... seraaammm betol tempat tu..