Friday, October 21, 2011

MALASNYA PACKING BUT HEY JUNGLE, HERE I COME...!! WILL MISS U TGV..!!!

Lama jugak tak tinggal rumah during weekend ni... And well, hari ini rumah akan ditinggalkan kejap, satu malam je.. Lepas Solat Jumaat kami pi lah.. FAMILY DAY.. Where, where.. BIARLAH RAHASIA..

FOTO : GOOGLE
Teringat masa pindah balik for good dari Vietnam 3 tahun lepas.. And I miss these boxes... Love them.. Senangnya megemas baju yang banyak2 tu.. From the boxes terus masuk closet.. Apa kata takyah bawak bag..?? Kita pakat bawak kotak camni je.. Senang bangat kerja dong..!!! No lipat-lipating clothes.. Sah2 masalah kedotans baju dapat diatasi dengan enteng nya..
*
Nampak nya minggu tu takde lah lawatan Cik Senah ke TGV.. Ni preview movie yang kami tonton weekend lepas..


FOTO : GOOGLE
Patut la citer BEST sebab Steven Spielberg punya...!!


FOTO : GOOGLE
Fighting ROBOT.. The ATOM.. He can dance too..!!


FOTO : GOOGLE
Kasihnya seorang bapa jugak sama kasihnya ibu terhadap anak2 nya..
QUOTES of the day..
" BLOOD IS THICKER THAN WATER "
Sayangilah keluarga anda esp ibubapa & anak2 anda..!!


FOTO : GOOGLE
Tak hengat berapa kali nangis nonton citer ni..!! Nampak je ganas tapi berjurai2 air mata ni jatuh meleleh2... Tak bawak tisu la pulak. Cisss... Patut pon PG13.. Anak2 boleh tengok jugak..
*
ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA SEMUA..!!
Happy Weekend guys.!!

26 comments:

kasihredha said...

senang banget ya kalau ada kotak kayak gini.

hani@debumelukut said...

wahhh semua org nak bercuti ni..semoga hujung minggu ni satu hujung minggu yg meriangkan..

MulutPayau said...

w'salam...selamat bercuti dan brhujung mnggu bersama keluarga...

Ila said...

wah,bagusnya kalau leh letak dalam kotak tu kan

So Shy Lady said...

happy holiday mulan...wah citer tu nmpak mcm best...kisah atom ngan apa ke nm bdk tuh nak cari DVD lah nanti ;D

penDragon said...

I nk pindah ni, mana boleh dpt ye kotak mcm tu? Atau kena buat sendiri kt kotak ....enjoy your weekend ye Mulan!

HappyIrfa said...

senang nampak kotak closet camtu yer..

Wan Sharif said...

Saya bimbang .. mungkin kurang selamat... memberitahu umum yang rumah kamu tiada penghuni Hari Jumaat malam sabtu.. ;(

MULAN said...

kasihreda: memang senang amat2..

MULAN said...

kak hani: ni agenda opis suami yg terpaksa kami follow.. hehe..

MULAN said...

mulutpayau: tqs.. selamat hujung minggu..!!

MULAN said...

ila: memang bagus tau.. senang keje..

MULAN said...

so shy lady: tq tq.. kitorang pon nak cari DVD.. cute max & atom robot tu.. tak puas tengok..

MULAN said...

pendragon: kotak tu mover yg kasi. bila depa abis unpack, depa amik balik.. mintak aritu tp depa tak kasi.. saja nk simpan satu konon..

nnti kalo pindah, request dgn company mover tu kotak utk gantung baju.. company kecik kt vietnam pon ada kotak baju tu tau.. depa sini mesti ada..

MULAN said...

happyirfa: ohhh memang senang sangat2...

MULAN said...

ayah wan: oppsss.. ya jugak eh.. tp dah register kt pak guard takde rumah weekend ni.. me d incognito rasa ramai dunno where I live except those yg pernah datang my place kot, hehehee.. but tqs for reminding ya ayah wan..

Acik Erna said...

MULAN..kat sini ada tak kotak tu..nak jugak,..

Nieza said...

best tu saya pun nak juga kotak gitu...hehe kalau ceter bab pindah randah ni memang penat..packing dah ler satu ceter...nk kemas lagi.

MULAN said...

acik erna: kotak tu kami dapat guna masa pindah je.. mover tu amik balik lepas depa unpack brg kami.. mintak tp depa x kasi.. kedekut betol.. hehehe.. tp senang kalo nk pindah & simpan baju kan..

MULAN said...

nieza: saya duduk Vietnam 10 thn tp pindah randah 8 kali.. kat sana la jumpa mover yg guna kotak ni masa depa pack kan baju.. senang kan..

zino said...

suka kotak kat ats tu.. kalau malas nak kluar kan pun tak pe biar je dalam tu hehe

Kak Teh said...

Mulan, kak teh pun teringin nak beli kotak2 macam ni. Rasanya tak dapat di tempat kak teh ni.

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

Biasa2kanlah hidup tanpa bahan2 elektronik ni Yong, kang susah nak berpisah dgn deme tu. Ater bila dah bersukaria dlm utan tu mesti hilang rindu!

MULAN said...

zino: betol sangat tu.. bior je kat situ kan kalo takmo kemas lagi..

MULAN said...

kak teh: kami dapat guna kotak tu masa pindah randah dulu.. mover tu provides the boxes tapi they took back lepas unpack baju kami.. isshh, depa tak kasi.. but i guess kat sana mesti ada kot..

MULAN said...

mohkembara: kena prepare lah tu.. signal memang sah2 susah..