Thursday, October 20, 2011

KILL CALORIES & CHOLESTEROL.. COOL CROSS TRAINER..

OK.. We are done with makan2 session yang amat menghiburkan.. Dah takde jempotans lagi.. But let me tell u all kan, thats the best ubat boring kat Kerteh ni.. Time makan2 ni, yang tak kenal jadi kenal & kalo dah borak pasal makanan ni, sampai malam pon tak akan habis.. I love makan2 very the much one...


Dinner last night (saja nak tunjuk sebab tengah lapar).. My MEE KERITING KASAR Sizzling or apa2 lah.. Banyak sayur, I like..!! Now nak kena disiplin diri banyak2.. Jaga badan, jaga makan & jaga quality/quantity makanan yang dimasak... Hehehee... Alkisahnya selalu alpa & lupa.. 


Banyak isu2 kesihatan dibahas lately.. Hahaha... TERSEKSA, TERPAKSA & MEMAKSA diri ini untuk ke GYM.. Oleh sebab MALAS mengatasi RAJIN, maka mangsanya adalah CROSS TRAINER machine tu lah.. COOL thing, 20mins = 260 calories..!! Cukup lah, takmau stress diri sendiri.. 3-4 times a week kira OK lah utuk si MALAS ini.. Sorry, visual sungguh tak elok atas sebab quality HP yang maksimum uzurnya.. 



FOTO : GOOGLE
I love this CROSS TRAINER MACHINE.. Tangan & kaki jugak gerak2...


FOTO : GOOGLE
Yang ni kan, kalo duduk lama2, sangat sakit lah... Kurang enjoy... Tapi lokasi dalam GYM best sebab view Golf Course...

FOTO : GOOGLE
Treadmill ni kan, lambat sangat kill calories nya.. 20mins = 100 calories.. Thats why I pilih Cross Trainer tu..


QUOTES of the day... From HERE..
*
HAPPY WEEKEND guys....!!!

18 comments:

penDragon said...

sedapnya mee kerinting kasar sizzling tu...meriah dgn sayur, udang & ayam! jgn stress2 pergi gym, anggap mcm pegi main kt playground je!

GreenJade said...

hehe first time dengor mee kerinting..kalu saya mesti nk campak sebiji dua cili api oh..habit lah sis ..uhuhu

Acik said...

everything that happen in life teaches us valuable lessons.

kasihredha said...

akak makan suka sgt
tp nak buang kalori sikit punya siksa...

best ar quotes tu :)

Acik Erna said...

Mulan..gambar yang atas tu..sebijik macam acik punya..tapi kan..seminggu tak sekali berkayuh..tak pe..nak ambik semangat mulan..dapat 10 minit pagi..10 minit petang..ok dah kan..

kpah k-poh said...

kpah buat erobic dan senam tari...best..sebab berkawan-kawan....kalau kat rumah..hmmmm..tau2 je lah..nak skipping pun atas tilam jer..heeee

MULAN said...

pendragon: terjumpa mee kasar tu macam seronok je sbb lain dari yg lain.. paksa diri ni, nak cantik badan macam walk walk find eat lah.. hehehee...

MULAN said...

greenjade: ha ahh.. lupa tunjuk cili2 yg hot itu.. mesti ada jugak tu.. kasi ummpphh...

MULAN said...

acik: betol.. setiap kejadian pon ada hikmah nya kan..

MULAN said...

kasihreda: oowwhh... saya lagi teruk kalo bab makan... tak hengat kiri kanan dah... heheh... suka pulak kat quotes lately..

MULAN said...

acik erna: yg kayuh tu saya kurang suka sbb sakit pung***g... ngeh ngeh.. tapi elok jugak yg tu... ni lah saya yg byk ragamnya, banyak sgt alasannya..

MULAN said...

kak pah: kat sini ada jgk aerobic dll tapi kat opis... pastu pulak buat petang2... time tu la beperang dgn anak2 utk buat homework dll... pagi2 takde lak depa buat..

gedek! said...

poco poco lah....

Queenie said...

hehehe...

jaga badan tu jaga jugak tapi...kalo noodles dah depan mata, mmg silaplah har3...

Nieza said...

menarik mee krinting tu..tapi kalau sizzling nieza suka...sedap tu:)

MULAN said...

gedek: poco-poco..??? tak reti gelek2... uncle gedek ni mesti terer gelek2 kot.. hehee..

MULAN said...

queenie: bahaya duduk rumah camni lah.. lepas keje rumah abis, duduk & makan, duduk & makan... haha..

MULAN said...

nieza: kalo guna mee kuning kering biasa, nipis sikit.. hubby tak suka sbb cepat lembik.. so kalo mee kasar ni, celur tak lama, nanti kena kuah panas dia tak lah lembik sgt..

lain orang lain ragamnya kat rumah ni.. layan je la.. hehee...