Sunday, October 16, 2011

ICE SKATING RINK @ KERTEH, T'GANU...????

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Belek2 fridge, banyak nya buah tangan dari kenkawan.. Alhamdulillah, I'm blessed with wonderful frens, tak kira latar belakang ugama, bangsa & sebagainya..


Dinner tonite... LAKSA SARAWAK... Senang bangat...!!!


Thanx D & Kak A... Laksa Paste from Sarawak... Yumm yummmm....


Senang lol.... Santan cair + ayam + udang + Pes Laksa.. Masak sampai gelegak... 
Pastu makan dengan Meehoon + Toge + Telur Rebus + Limau Nipis..
Kalo ada daun sup & bawang goreng lagi sedap.. (mode M for lazy)..

(FOTO : GOOGLE)
Berita sedih...!!! Kids nak main Futsal hari Jumaat lepas.. Sampai Mesra Mall, semua court Futsal dah tutup.. Siap covered with plywoods penuh tempat tu.. Sedih betol depa ni sebab Futsal courts kat Mall ni lah yg paling dekat dengan perumahan kami semua di Kerteh ni.. Kami parents pon sedih sebab anak2 takleh main.. Kabarnya, sewa lot2 kedai & kawasan dalam Mall ni dah naik.. 
*
Alasannya  Cukai Tanah/Bangunan dah naik.. Tu pasal depa naikkan sewa.. The thing is, Futsal ni lah tempat  anak2 ni habiskan masa, yang bagus untuk mengekang mereka dari merempit, melepak dll... Daripada sedih, kami parents jadi geram lah.. Tak tau nak mengadu dengan siapa.. Also, Secret Recipe nak tutup end of the year, 2 kedai makan favourite kami @ Food Court Mesra Mall pon dah tutup, few other shops dalam Mall tu pon dah tutup.. Anak GIANT (TMC) pon dengarnya nak tutup.. Pheww.. Ya la, kalo sewa dah naik gila2, mana tenants tahan.. 

(FOTO : GOOGLE)
Pagi tadi tatkala tunggu nak bayar kat cashier L-Mart, terdengar keluhan 2 budak Sek Men.. Dengan nada frust nya jugak mengeluh sebab court Futsal dah tutup.. Kesian kan..??? And jeng jeng...!! Depa berdua ni ada sebut court tu nak diganti dengan Ice Skating Rink...??? Walllaaaaa... Hebat tu, soon negeri ni bakal melahirkan ramai Ice Skater negara kelak.. Tak cair ke ais tu sebab sini kan panas tempatnya..

(FOTO : GOOGLE)
Teman dah pakat dengan sorang kawan, nak tempah baju Ballerina... Mana tau ada championship untuk warga perak macam kami ni..?? Tempat dah ada, kita guna je la kan... Sebelum kami jadi warga emas, baik cuba, mana tau buleh wakil negara...!!!


(FOTO : GOOGLE)
Atau yang camni..?? Mana cantik..?? Nak buat untuk team Warga Perak..!!

13 comments:

gedek! said...

takot ice skating

takot jatoh bedebab!

kasihredha said...

hihi...baju tu cantik tapi seksi sgt le mulan.

first time tengok laksa serawak instant :)

penDragon said...

mcmana ni...kesian la kt anak2 sekitar sini. dh xde tempat (yg terdekat) dorang boleh buat aktiviti yg sihat. Byknya kedai nk tutup...

I rasa kalau you nk ballet siang2 hari elok yg kaler pink tu, kalau nk ballet mlm2 elok yg hitam tu...dua2 pun cantik....

wahida said...

ooo, ada gak laksa sarawak segera ye...festaim tau ni...

~ yus ~ said...

yus baru sekali makan laksa sarawak, mmg sedap...

kata kerajaan nak tambah gelanggang futsal, apsal tutup pulak kan..huhu

MULAN said...

gedek: kita nak skating tapi pegang je tiang2 tepi tu...

MULAN said...

kasihreda: pes laksa tu takde jual kat semenanjung kot.. tak pernah jumpa... hehheee.. kami tempah baju ballerina tu kan, pstu pakai jubah kat luar.. ok jgk kan.. hehehe..

MULAN said...

pendragon: kesian tau budak2 nak main futsal.. court tu dekat dgn banyak perumahan.. jom la kita tempah sama2 baju ballerina tu.. hehehee..

MULAN said...

wahida: dah lama dah kami tau sbb kawan2 masa duduk vietnam dulu selalu kasi.. depa pon hangkot segalanya ke sana..

MULAN said...

yus: rasanya depa tak pikir dah semua tu. depa pikir sewa masuk & untung je.. sedap kan laksa sarawak tu.. lemak & berempah..

Acik Erna said...

MULAN..kuah laksa segera tu sedap ye..
baju yang atas tu cantik..sanggup ke nak pakai..he he

MULAN said...

acik erna: memang sedap laksa sarawak tu tapi adajugak yg suka sbb bau rempah dia kuat...

haahaaa... pakai baju tu kat umah je la...

GreenJade said...

lerr kesian bebudak kan..futsal lah riadah plg simple & relax ngelak bebudak melepak

pasni dorang kene tmpah baju ballerina awal2 lah sis hehehe