Friday, October 7, 2011

BERAT & HANGAT NYA JUMAAT....


Kalo Jumaat tak ke KL (ngekor hubby meeting) atau balik Kuantan jengok mak, maka nya bertepek lah kami di Kerteh ni... Dan yang pasti & hampir wajib, ialah lawatan ke Pasar Tani Kerteh yang tersohor pada setiap Jumaat... Rasa nya tahun2 yang lepas, tak sampai 5 kali pon dapat visit Pasar Tani ni.. Hehee.. Sebab weekend je, hilang ke KL/Kuantan...


Marsha's.. Nasi Impit & Sambal Ikan yang best..


Cendawan Goreng Celop Tepungs.. Mantaps..


Mine, Hubby's & Zharif's.. Nasi Kerabu Makcik yang selalu ramai orang tu... The best so far...!!!


Apam Cantik Manis...


Donut... Dihempas & di-uli di situ jugak... Ni versi lama punya... Sangat lembots dan sedap...


Kopi O "Black is Beauty" from Hang Tuah... Menu di atas adalah menu yang hampir sama setiap kali ke Pasar Tani Jumaat di Kerteh... Cukup2 untuk sebelum lunch.. Tersandar & berat rasanya lepas breakfast... Camni lah kalo weekend kat rumah... Makan & makan...


FOTO - GOOGLE
Antara barang dagangan hari ni.. 2 ekor Ikan Patin.. Tempoyak MIL ada berbalang2 dalam peti sejoks tu.. Tunggu saat dan ketika nya sahaja untuk dijadikan...... seperti di bawah...


Malangnya hari ni tak jumpa petai yang dah koyak kulit, maka nya patin disorok di dalam peti sejoks.. Petai yang dengan kulit pon takde jumpa tadi...


FOTO - GOOGLE
Alkisahnya jadik lah Nasi Ayam untuk lunch hari ni..


Lepas lepak2 sesudah breakfast, about 10.30am kami melangkau ke Kelab... Hubby bawak Marsha untuk diving lagi.. Mau kasi itu amoi banyak pandai macam Nemo..


Ini Amoi Nemo..


Hantu Air sedunia...


Kalo dah gatal ngat nak nyelam tu, jangan main2... Berlatih betol2... Sebab yang menunggu kat luar pool ni sangat tabah dan sabar menahan kehangatan mentari yang amat terik... Nak jugak masuk pool, tapi malas sunggohs nak salin2 baju... Lagipon dah berat lepas breakfast tadi..!! Hahhaaaa...


OPEN tapi tadak orang...!! Sangat best...


Sebab rasa macam pool tu kami yang punya.. Melalak menjerit pon tiada yang ada & tiada yang pedoli... 


Malam pulak kita layan THE THREE MUSKETEERS @ Mesra Mall... Seronok jugak weekend kat Kerteh ni... 

12 comments:

kasihredha said...

terliur banget pada nasi kapit/impit dengan sambal ikan tu...lama benar tak makan...tetiba ingat nak balik Ganu.

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

akak sampai laa tak pandai makan nasi dagang atau nasi kerabu belah sana. Kalau akak beli salah satunya akak campur2 atau tukar2 set dish dia, ikut tekak. Eh dah makan pagi berat nak makan lunch ke jugak?

~ yus ~ said...

akak,nasi kerabu tu nampak superbbb!!!

Acik Erna said...

syoknya tengok gambar makanan..acik suka..

Joy said...

I is suka swimm...tp lom ada keberanian utk mencuba ber diving ;)...mlm ni kami pun nak layan the 3 musketeers...

Neeza Shahril said...

menarik betul food kat pasar tani tu ye... nampak sedap dan menarik especially nasi kerabu tu... berapa ringgit tu?

MULAN said...

kasihreda: ini nasi kerabu paling sedap sehingga kini.. moh balik ganu..

MULAN said...

mohkembara: takpe.. kita kan 1malaysia.. campor gaul je ikot citarasa sendiri.. takde kesalahan pon.. heheee..

masa open house kawan baru ni pon, mee kuning dah kena campor dgn kuah laksa penang.. si mamat tu tak tau.

tu lah citer nya kalo duduk rumah tang weekend.. ater keje nya makan dan makan.. dah tak amik kira nasi ke, apa2 ke... burrrpp burrpp je la.. hahaaa...

MULAN said...

yus: oh yes.. itu nasi kerabu mmg superb..!!

MULAN said...

acik erna: best kan makanan2 ini..

MULAN said...

joy: i rasa u masuk sekali je mesti terus pandai diving tu sbb u pandai berenang.. i ni macam pelampong tak cukup angin, kalo masuk asyik terhoyong hayang je atas air.. hubby dah give up.. hahaaa...

3 musketeers best kan..

MULAN said...

neeza: sedaaaapppp sangat... rm3 aau rm3.50 je rasanya... kalo mahal sikit pon takpe sbb sedap..