Sunday, October 9, 2011

KISAH NYA TER-TER DAN TERKINI...

Sabtu pagi semalam tu, lepas drop anak2 kat Pusat Taekwando, Kemaman, apak & omak nya pi  breakfast.. Nak pi Hai Peng, malas nak pusing dah.. Takot ramai manusia pon ya jugak..


Kami makan kat sini je la.. T-TOP Kopitiam @ Jalan Jakar, Kemaman.. Not bad sebab lebih kurang HAI PENG je.. Yang bagus tak ramai orang & ada Free Wi Fi lagi.. Food pon OK.. Kami santap (as always) Nasi Dagang... And MINE, semestinya banjir dengan kuah-nya..


Oso order Roti Keping Bakar & Roti Bun Bakar..


Kopi O jugak mesti...


Tak sempat amik foto signboard.. Amik yang dalam kedai je..


Suasana dalam kedai.. Hotel nya sebelah ni je..


Sesudah kenyang, pukul 9 kami langsung ke Pusat Taekwando.. Budak2 ada grading.. Nak naik pangkat la katakan.. Kecik comel je amoi yang tengah test tu..


Marsha & kenkawannya.. Bila nak pi je, sokmo buat drama takmo pi.. Tapi bila dah sampai, mesti lupa diri.. Seronok bukan main, macam2 citer la lepas tu..


Zharif & rakan2 nya.. Adoi, sihat nya anak omak ni.. Flying kick tak tinggi mana, tapi dia ada kekuatan tersendiri.. Chubby2 ni pon, buleh buat hand-stand tau... 


Model2 yang sentiasa dipaksa berposing..


Petang tu kami ke Pantai Kemasik.. Amik angin sebelum shopping barang dapor @ Mesra Mall... Dah sampai, mesti lah pekena air kelapa fresh ni...


Mesti jugak lah order yang ini sebab baunya menusuk kalbu... Cannot tahan one...!!


Lepas makan, depa 3 beranak jalan2 amik angin pantai... "Jangan lama tau, nak pi beli barang pulaks.." 


Eh eh.. Diorang makin jauh laaa.... Eh eh, budak2 tu masuk air laa...  


Omaknya main pasir... Jugak main camera...


Model2 yang tidak bernyawa...


Ini amoi sudah ngamuk.. Mau pigi itu Mall... Kalo dah basah berjeroks tu, camna nak pi Mall.. Nak kena piat ni..!!! Sape mandai2 suruh main air.. Padan muka, balik rumah terus lah... 


Ini abang takde kisah pon nak pi mana2... Tapi basah jerok jugak..!!!


Kisah Ahad... Pukul 2.30 petang ada majlis makan2.. Kan betol teman kata, bulan Zulkaedah ni penoh dengan majlis makan2... Alhamdulillah.. Ada jugak orang jempots teman ni.. Sementelaah nak membalas beberapa bekas rakan taulan, teman eksperimen buat muffin RED VELVET.. Campor aduk bahan yang ada, sebab banyak bahan takde.. 


Ni bekas Cik Ika... 9 ketol cukup lah.. Awak bukannya ramai pon.. Heheheee...


Ni buah tangan untuk HOS majlis makan2 tu... Icing salah budget.. Nak taruk banyak takot tak cukup, dah picit sikit, banyak lak lebihnya... Nak wat camna.. Teman bukannya PRO..


Sesaja terlebih suka pukul gambor... Dan terkini, teman rasa banyak nya terlebih makan... Terbanyak undangan diterima... Tapi kan, teman suka...

19 comments:

cik cek said...

Wah! macam2 makanan ada...pilih je yg mana satu....tapi jaunya kalau teringin nak makan...hu hu hu..pandan2..jeling2 jelah... :D

NAJWA said...

bak mai ckit muffin tu..terliur...kak mulan bg resepi..cm sodap je..

Soo Hae Daa said...

salam kenal kak..org ganu ke duk sn je kak? =))

nape akak blur kan pic akak ye?
beshnye mkn2 nih..ikan celup tepung tu paling sy rindu..huhuhhu

Nieza said...

wahhh sedapnya tgk makanan tu...semua sedapx2 belaka:)

penDragon said...

sukaaa...hari ni baru boleh masuk tenet semula. Zharif punya senyuman tu sebijik mcm omak dia! sure ramai peminat ni nnti...

DrSinga said...

lama tak dengar 'pukul gambar'...

kasihredha said...

sungguh teliur tengok nasi dagang dan air koi haipeng tu..kalau akak balik kg..misti singgah haipeng.

Kalau basah jeruk...dah tak leh gi mall...hihi

MULAN said...

cikcek: mai la sini.. nnti saya jamu kan insyA..

MULAN said...

najwa: cari red velvet cake recipe at joyofbaking.com...

MULAN said...

soo: kat kerteh ni ramai yg bukan asalnya dr tgan.. perantau..

ikan celup tepung mmg best.. muka blurr sbb lebam2... hahaaa.. segan la konon..

MULAN said...

nieza: musim makan2 ni.. semua nya mmg sedap... yumm yum..

MULAN said...

pendragon: oohh dah dapat surf di alam maya.. muka zhariftu kadang tukar2 ikut ayah & atok nya... heheee...

MULAN said...

drsinga: moh kita pukul gambar ramai2... pukul sampai lebam2.. heheee..

MULAN said...

kasihreda: nasi dagang kat area2 tganu ni semuanya sedap.. kalo balik tganu, singgah la rumah...

kasihredha said...

mulan kat kemaman ke?

gedek! said...

Diving la, Taekwando la....

budak sebok dari parents!

MULAN said...

kasihreda: duduk kerteh..

MULAN said...

gedek: melayan anak2 sopaya tak terlekat kat tv, internet & games je.. huuuu..

HappyIrfa said...

kemasik..kita gi sana tu ari raya hehe