Sunday, September 25, 2011

KERTEH-->KT-->KL-->KERTEH

OK... Hilang sudah tahap kebosanan yang melanda minggu lepas... Harap2 hilang lah ia buat selama2 nya... Petang Khamis off to Kuala Terengganu.. Hubby ada jempotan Dinner + 1 nite stay.... 


Maka nya teman & anak2 tompang sekaki.. Ops.. Tompang 2 kaki 2 tangan (kiranya satu badan lah).. Di Pulau Duyong ini lah juga berlangsung tiap tahun MONSOON CUP..


Cantik biliknya.. Resort yang baru camni, kalo di-maintain, kualiti nya akan kekal lama..


Anakanda yang terpaku dengan keindahan semulajadi juga struktur senibina yang banyak berasaskan hasil sumber alam yakni KAYU..


Kelainan yang tersendiri senibina nya...


4 unit yang berlainan..


Rasa takmo balik...


Dinner di sini.. Tapi kan, sunggoh tak patut VIP datang lambat lebih 30 minit.. Welcome Speech +  Majlis Perasmian yang lambat membuatkan para hadirin terutama anak2 resah gelisah & beberapa acara yang menarik terpaksa dipendekkan.... Awat lagu tu VIP ni..

 

Berkat kesabaran menunggu.. Dapat jugak LUCKY DRAW sebiji camera lagi.. Buleh bukak kedai camera kami ni.. Macam2 jenis ada...


Next day, pagi Jemaat kami vrooom to KL pulak sebab petang tu ada appointment kat spital kat KL... Sementelaah mencari kedai makan untuk breakfast, kami jumpa & singgah kedai ni yang ramai sunggoh manusia.. Kedai Nasi Minyak.. Depa jual hanya Nasi Minyak tapi bagai2 jenis lauk.. Sedap & mantaps... Tak tau area mana.. Yang pasti antara Bukit Payong & Ajil.. Lupa pulak amik foto signboard kedai.. Sebab kekenyangan agaknya..


Ini Pilot #1 sudah lupa diri... Tetiba perasan dia sudah tekan 160km..!! Sebenarnya dia nak testing jaringan Lebuhraya Pantai Timur yang baru bukak bulan Puasa aritu melalui Bukit Besi.. Jimat hampir sejam perjalanan.. Tapi belum siap sepenuhnya.. 


Rasa macam drive kat Autobahn Germany je.. Smooth sebab jalan baru beb...!!! Nanti kalo dah banyak lori2 mengguna-pakai kat Highway Pantai Timor tu, alamat nya macam duduk dalam bot lah, enjot2 semut...


Kalo Sabtu ada di KL, maka nya apak & anak2 akan habiskan masa mengembangkan diri dalam air pagi Sabtu kat Pusat Latihan Maybank Bangi.. Now its Marsha's turn untuk mendapatkan sijil menyelam nya sendiri.. Mak punya sijil ada tapi sudah masok muzium negeri..!! Apak Instructor, abangnya assistant, Mak nya dok melahap-kan diri kat meja makan.. Sape suruh depa bawak makanan (potluck) banyak2..?? Nanti membazir, so kena lah ada orang untuk makan... Yeah, its ME...!!!


Adohai... Kelat lah anak dara ku sorang ni...!!! Nenek dah membebel, cucu pompuan sulong nya rentongs..


(FOTO : GOOGLE)
*
Alkisah petang Sabtu ada Raya Gathering kat Kelab Shah Alam.. Gathering hubby & ex-schoolmates.. Dari Bangi ke Low Yat dulu amik barang.. Then off to Shah Alam.. Mak aaiii.. Gila punya traffic tak gerak kat Federal Highway.. Bukak Twitter & hubby terus amik exit Subang (rasanya) untuk avoid kesemua jalan yang dilanda kereta2 tak gerak itu.. Twitter kata ada Viva terbalik. Laju la tu..!! Isshh isshh... Teman takde sign up Twitter pon, tapi dok tengok updates on traffic yang dasat kat KL tu.. TQs Twitter..!! Wa caya lu..!!!!

24 comments:

penDragon said...

cantik resort tu...ada masuk spa x kt situ?? congratss...very the lucky one la dpt hadiah lucky draw!

gayat gak tgk meter tu....

mamasita said...

Mak Oi..semua best! Memang gerenti lepasni tak akan terbit boring lagi..yang paling best apak and anak2 punya kualiti time..sementara amak habiskan makanan potluck..:DD

kpah k-poh said...

kalau bab nyelam..tak leh nak geng..tapi bab menyantap..akak tak tolak...

Acik Erna said...

MULAN..memang cantik resort tu..
pandai anak2 menyelam ye..kalau acik..tolong temankan mak nya boleh le..tolong makan..he he

kasihredha said...

dapat kamera lumix lagi
memang bertuah :)

cantik resort tu

Wan Sharif said...

Mmm dah sampai ke pulau tempat tumpahnya darah Ayoh Wang.. and hari Sabtu ada jamuan raya.. patulah tak muncul di open house Ayoh Wang...

zino said...

ska tengok resort kat atas tu.. cantik..

zarin said...

jelesnya sebab dapat camera baru n cantiknya resort tuuuuuu ;-))

pB said...

sabtu lepas, aBear dpt hadiah lucky draw gak ....


periuk stanless steel cap Zebra 24cm

okaylah kan

gedek! said...

160?

lupa diri ke tertidur?

Cubit sikit pilot 1 tu!

Ila said...

wah,seronok nyer gi jejalan..memang cantiklah

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

Ohhh jadi dah hilang kebosanang, dapat jalang-jalang dan makang-makang!

MULAN said...

pendragon: tak sempat nak ke spa sbb sampai pon petang.. tak rasa pon 160km tu tau.. hehehe..

MULAN said...

mamasita: kalo sunyi makan, happy pon makan.. tak tau la molot ni.. tak senonoh..

MULAN said...

kak pah: jom kita hi 5.. sama2 taknak nyelam, sama2 makan je..

MULAN said...

acik erna: memang cantik resort tu, sayang tak sempat nak explore..

memang saya ni kuat sangat makannya.. hehehe...

MULAN said...

kasihreda: alhamdulillah dapat sebiji lagi camera...

memang cantik resort tu..

MULAN said...

ayahwan: tu laaa... ad hoc ni.. cantik resort tu... kalo tau awal2 ada makan2, mesti saya sampai dulu tu.. hehehe.. melepas..

MULAN said...

zino: memang cantik.. suka senibina nya..

MULAN said...

zarin: alhamdulillah dapat camera lagi.. tapi i dgn zharif dok soksek nak tv besor... hahahaa..

MULAN said...

pb: oohhh bestnya dapat perioks...

MULAN said...

gedek: jalan macam autobahn..!! layak lah bawak 160...!! hahahaa... tak rasa pon..

MULAN said...

ila: sebab ada hal, kena ikot jugak.. kadang rasa penat bila tang nak kemas baju2 tu...

MULAN said...

mohkembara: hilang bosang tang ni je... harap2 takde bosang lagi lepas ni... meh le sini.. raya sini pulak..