Thursday, September 22, 2011

KEBOSANAN YANG KRITIKAL..

Memang tak dapat ditahan2 lagi dengan kebosanan ini..!! Huwaa.... Rasa nak hangkots barang pindah Kuantan je.. Ada mak, ada tok nenek, ada sedara mara.. Buleh dok langok kat diorang hari2... Diorang mesti layan Minah potpet2 sorang ni etc... 


Tatkala melonjak2 kebosanan itu, teringat si jelita sorang ni.. Dok potpet kat blog je dengan dia.. Padahal bukan jauh pon.. Less than 8km jarak kami rasanya.. Dengan semangatnya, tinggal message kat FB.. Ajak jumpa kat Secret Recipe, Mesra Mall.. Dan termeterai lah sejarah, bertemu lah MULAN dengan PEN DRAGON.. Namanya dragon tapi ayu jelita lembut orang nya.. Very2 the opposite si MULAN ini.. Terlalu kelam kabut & huru hara & riohs rendahs orang nya... TQs Pen Dragon for your time.. Nanti ada masa kita jumpa lagi..


Tabiat lama, tabiat buruk datang balik.. Ni lah padah kalo kebosanan melanda.. Habis kuku2 digigit2.. Bila dah sakit/berdarah baru berhenti.. Sunyi sepi jugak sekarang ni.. Nama je bulan Raya.. Ni dah masuk minggu ke 3 Syawal.. Dapat 3 jempotan Open House, tapi dapat pergi satu je sebab dia buat hari keje, tu pon kawan opis hubby.. Hehhe... Kesian sunggoh si Mulan ini.. Nak terjah rumah orang rasa janggal pulak.. Tapi pintu rumah ni sokmo nya terbuka..


Kesian kuku-ku jadi mangsa kebosanan... Tapi takpe jugak sebab at least ada tempat untuk mengadu.. Ada kala nya lagi pendek dari kuku kat atas ni.. Macam sekarang ni la.. Kontots jadi nya kuku ni.. Pheww... 
(ni kat atas kuku orang lain - google)


Hooraaaayyyy.. Petang ni pi Kuala Terengganu, esok pi Kuala Lumpur & Sabtu malam balik Kerteh.. So harapnya, balik nanti kebosanan akan lenyap sudah..
*
HAVE A GREAT WEEKEND U OLS..

16 comments:

kasihredha said...

best nya jumpa Pen dragon
ingatkan orgnya besar...rupanya comel je...

selalu baca comment pen dragon kat blog antara 2 benua :)

zarin said...

tknk jumpa i ke? kihkih i pon dh lama tk turun kerteh :D

p/s cantik dan ayu pen dragon tu

penDragon said...

Mulan byk pengalaman...dpt lah kutip2 pengalaman dia tu buat rujukan...

Joy said...

lawa new header ;)..happy weiken..cepat2 ilangkan kebosanan tu..

Acik Erna said...

MULAN..dah jumpe pun bosan lagi ke..he he

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,

apa yg buleh buat bosang? Ning mesti suka gi jalang-jalang cari makang! Tu dah dpt gi KT, KL, tentu sonok sakang, dok gitu?

aNIe said...

Mulan.. bila kebosanan melanda...jumpa kengkawan terbang semua bosan tu...kan?

hani@debumelukut said...

kalau bosan, tido! tu cara akak lahh..

MULAN said...

kasihreda: ya... memang comel lote orangnya pen dragon tu..

MULAN said...

zarin: i ada pi kl tp tak sempat2 nak roger2 u.. i will one day insyA.. mai la kerteh ni.. kesian i sunyi2..

MULAN said...

pendragon: pengalaman i..??? aiyaa... ini mokcik potpet2 entah apa2.. hehe..

MULAN said...

joy: i kalo bosan abis semua kasi baru... hahaha... kasi tarak bosan..

MULAN said...

acik erna: hilang sikit dah bosan tu.. hehehe... saya akan terjah orang lain pulak lepas ni..

MULAN said...

mohkembara: sunggoh nya... puah makang & jalang2 cari makang2 wikeng baru ni..hehehee..

MULAN said...

kak anie: betol tu.. kalo jumpa kawan, memang lah hilang kebosanan semua tu...

MULAN said...

kak hani: tu la masalah saya, takleh tido siang.. susah nak lena.. terkelip2 biji mata.. kalo betol2 penat boleh jugak lelap.. tapi susah..