Monday, September 19, 2011

DAY 5 ~ JUNGFRAU, INTERLAKEN, SWITZERLAND

Day 5 - 24 July 2011... 
Raya lepas puasa sebulan sudah... Raya 123456 pon dah sudah.. Apa ke hae nya mood tarak baik lagi ni..?? Ada HOT HOT HOT di dalam hati.. But di bulan yang mulia ni, kita peram kan saja... Moh layan hati nan gumbira melayan memori2 cuti2 Minah Jenin yang telah pon terlaksana.. Alhamdulillah...


Breakfast dolu sebelom musafir2 meneruskan perjalanan.. Roti yg keras sejoks itu disapu jem atau dicicah milo, dimamah2 dengan semangatnya... 


Subhanallah.... Cantiknya...


Ater ada je tempat cantik, kami stop & amik gambar.. Macam dalam studio je..


Air sungai dari gunung.. Laju sebab mungkin aliran dari tanah tinggi... 


Menunggu train untuk ke puncak..


Ice Palace..


Woowww... Sejoks & licin.. Alhamdulillah teman tak ter-slide seperti selalu.. Makin sihat agaknya.. Cengkaman di kaki amat kuat gitu..


JUNGFRAU... TOP OF EUROPE..!! 


Model2 percuma yang selalu dipaksa...!! Huwa hahaaa... 


Huhuu.. Kencang sunggoh sampai takleh bukak mata..


Depa ni memang tak pernah tau erti sejok beku..!! Cannot tahan one... 


Antara spot yang femes.. Isshh isshh... Ada pulak Kajol ujung tu.. Lupa nak crop..


Time ni takleh lama kat luar sebab tak tahan mata.. Buleh kena snowblind..


Train Station.. Lepak2 sat tahan napas..


Seronok bila jumpa ramai tourist lain yang saling memahami & membantu untuk merakam detik2 memori di tempat asing ini.. Seingat teman la, foto ni Shah Rukh Khan (jelmaan) yang amik.. Ingat nak bergambor dengan dia, segan la pulak.. 


Dah masuk kereta baru perasan, rupanya kami parking tepi jeram ni je...


On the way turun dari Jungfrau nak ke bandar Interlaken... Stop lagi untuk amik foto.. Camera hubby lagi cun hasilnya, tapi takde masa nak edit... Banyak sangat & besor2 MB foto2 dia.. Maleh la...


Tengah nak cari parking..


Comel roundabout ni...


Tersohor nya jenama ini di merata dunia..


Teman ni pantang kalo nampak structure bangunan yg lain dari yg lain.. Asyik nak posing je..


Tak sempat ke kilang buat jam Cuckoo ni, ater bergambor kat sini je la..


Dinner di sini..!! Kebabs & kebabs... Everywhere... Senang makan di Europe ni..

27 comments:

Naz said...

Nice! :)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, nampak familiar tempat2 kat atas tu...masa tengok citer indoostand - bila Kajol, Karina Kapoor berlari2 dengan Salman Khan, SRK dan aktor2 yg sewaktu dgnnya! Cantik!

kpah k-poh said...

cantik sungguh pemandangan nya mulan...cuma model yg dewasa tu...masih lagi misteri..!!!!..

kucingorengemok said...

kevapcici... hehe, comey deh!

en_me said...

jauhnyerr jalannns.. ehehe

an15 said...

Cantik ye! Saya pegi sana next week, tp lone ranger so i doubt dpt amik gmbr yg ada muka sdri hehehe..

gedek! said...

Owhhh.... Uncle dah biasa dengan makanan tu...

(Corneto tu.... Hehehe)

Seneri superb, kan?

penDragon said...

kalau cantikss mcm ni mmg worth it kan Mulan....hilang segala penat, letih semua....

Tie said...

Uwaaa...... napa tak beritahu awal2.. Kita nak itot gak!!

Suka tengok rumah2 di gunung tu. Rasa nak tinggal kat sana...

Queenie said...

eeeeeeeee Mulaaaaaaaaaaaaaannnn...
bestnyer..........
(sambil pujuk lidah yg tergeget masa baca tajuk entri awak nih) adeh deh...

sharksue said...

salam kak, nak tanya kak pigi ke sana pakai package tour ke?

Joy said...

best bangat trip ni mulan...cengkaman kaki semakin kuat adakah hasil dari workout? hhihihih

MULAN said...

sis naz: kat maaloy lagi cantik kan..

MULAN said...

mohkembara: baru perasan.. ya jugak lah tu tempat srk & kajol nyanyi tergolek2.. hahaha...

MULAN said...

kak pah: model dewasa itu pemalu orang nya.. haha...

MULAN said...

kgg: tak tau apa pon maksud tu..

MULAN said...

enme: kalo jalan tak sampai.. bawak kete tu.. hehee. alhamdulilah...

MULAN said...

an15: i guna tripod kecik.. sejengkal besor nya.. ada jual byk kat kedai.. senang nak taruk at mana2 pon..

MULAN said...

gedek: seneri semua tu, subhanallah tak terkata cantik nya..

eskrem malaya lagi sedap.. esp eskrem potong kacang merah..

MULAN said...

pendragon: bila nak tido baru rasa penat.. masa berjalan tak rasa pon.. hehe..

MULAN said...

kak tie: tu la kak tie dok diam tak keluar rumah.. kalo tak buleh bawak sekali aritu..

rasa takmo balik je.. aman damai duduk kat gunung2 tu.. ciptaan Ilahi yang tiada bandingnya..

MULAN said...

queenie: looorrrr... awatnya tergeget lidah tu.. pelan2 nnti tergeget lagi.. alhamdulillah, mmg best trip pi sana.. tengok ciptaan Ilahi..

MULAN said...

sharksue: kami jalan2 sendiri je.. sewa kereta, hotel semua thru internet..

MULAN said...

joy: cengkaman tu kuat sbb badan sudah mantap.. sudah berat gitu akibat makan yg berlebihan selepas puasa... huwaaa... sedey ni.. sbb susah stop makan..

NJ@Goboklama said...
This comment has been removed by the author.
NJ@Goboklama said...

mulan, you look so pretty even wit dat huge 'spek', siyes! ;D

MULAN said...

nj: hahaha... jgn tertipu dah le.. kalo tengok dekat nanti fengsan.. dah tua renyok2 dah ni..