Wednesday, August 3, 2011

SEDIH & SENGSARA SEKETIKA...

Memang rasa nak nangis kuat-kuat... Sebesar-besar molot yang boleh bukak... Sedih & suspen yang tak terhingga...


Sape tak sedih, sape tak nangis...!!!! Sape tak teriak lagu ni...!! Amik gambar bagai nak rak.. Walo tak posing macam seleberiti-seleberiti terkenal gitu.. Kenangan tu yang penting... 


Dari lebih 900 foto yang teman amik sepanjang ROADTRIP @ EUROPE tu, hanya 600 yang ada dalam SD Card ni...!!! Alhamdulillah dalam camera hubby ada jugak, tapi family foto semua dalam camera teman ni haa.. But SYUKUR ALHAMDULILLAH... Dalam pada suspen & sedih tu, try google cari camna nak solve the problem... Alhamdulillah, SD CARD RECOVERY WEBSITE ni banyak tolong.. I dont mind keluar sikit $$ asalkan dapat gambar2 semula.. Syukur sangat-sangat...!!


M.O.D.E. ----> N.O.W.
*
Nak kata JET LAG, dah masuk hari ke 4 dah... Tapi mata ni asyik ngantoks je.. Ngada2 betol.. Tatkala foto-foto hilang baru dapat semula, maka kisahnya nak kena edit & throw2 mana yg perlu.. Dekat 1000 gambor2.. Penoh sesak Local Disc (D) tu.. Kena copy ke banyak port, takut hilang lagi.. 6 countries in 9 days = 3000km... Memang banyak butang camera ditekan2.. Teman kena sound, bulan pose jangan rajin kat internet... Kena kohor2... So teman pon akan kohor2 update gambor2 nanti.. 

22 comments:

Joy said...

mujur dapat recovery balik..kalu x mmg nangis

HappyIrfa said...

alahai..tak dapat bayangkan kalaus aya berada di situasi awak :-( mesti tensi giler..

takpe..buat koho - koho deh

GreenJade said...

ohh seb baik sis dpt recover blk.if gone gitu jek me too mau nangis air mata darah

niway, salam Ramadhan & slmt bposa kakak syg :)

cik cek said...

Aduh...buat suspen kak cek je...sib baik dah settle problem...kalau tak mulan mesti nangis golek2 punya...he he...dugaaannnn...:)

Acik Erna said...

MULAN..alhamdulillah dah dapat semua gambarnya..jadi boleh tutup mulut ye..he he.kohor tu ape..

aNIe said...

Mulan...jauhnya berjalan2... seronoknya akak dengar...nasib baik memory kad tu boleh recover kalau tak memang nanges dibuatnya...huhuhu

Alhamdulillah dah selamat sampai malaysia...nanti cerita kat kita ye...

penDragon said...

mmg suspen seketika kalau mcm tu, xpelah habis sikit $$ pun, janji gambar dlm recover semula.

kucingorengemok said...

waaaa, tumpang nangis juga seperti terasa kesedihannya! tapi kedai gambar biasanya boleh retrieve balik...

MulutPayau said...

Wah..seronoknya dapat jalan2....mmng terasa sedih yg teramat kalau knngan tu hilang bgitu saje...Nasib baik dapat sttle prblem.......ye lah kan, kena buat kohor2.......heheheh kohor2 tau!!!

Kak Ty said...

Kesungguhan pasti membuahkan hasil....Itulah Muni yg kak ty kenal bersungguh dalam semua perkara yang dilakukan..:)

.yANa. said...

kak..saya nak tanye pasal kulit popia vietnam..=)) nmpak sedap..saya nak sgt..

MULAN said...

joy: memang nak tergolek menangis..

MULAN said...

happyirfa: nasib tensi yg sementara... hehe... kohor2 ni..

MULAN said...

greenjade: suspen giler tahap gaban...

MULAN said...

cikcek: fuuhhh.... mula tu dah tergolek2 dah sorang diri.. nangis jugak.. sebab tak dengar kata suami suruh transfer semua dulu... hehe.. degil..

MULAN said...

acik erna: hahaha.... molot besar dah tertutup, alhamdulillah...

MULAN said...

kak anie: suspen sungguh2 saya masa tu... memang nangis pon..

MULAN said...

pendragon: tu la.. alhamdulillah dah dapat..

MULAN said...

kgg: ada jugak yg kata camtu.. tapi try kat website tu & dapat semua dah.. alhamdulillah..

MULAN said...

mulutpayau: sedih yg tak tercerita la jadinya kalo betol2 tak dapat..

MULAN said...

kak ty: alhamdulillah.. syukur sangat2..

MULAN said...

yana: kat kedai korea ampang ada jual.. tapi ada kawan kata dah banyak jual kat hypermarket kot.. stok dah takde ni.. kalo ada buleh gak kasi sikit..