Friday, August 12, 2011

DAY 2 ~ DISNEYLAND, PARIS

DAY 2 - 21 July 2011...
Mulanya tak nak pi, tapi sebab dah sampai, maka masuk je la Disneyland ni..


Day 2 (21 July) ~ Chelles (B) to Disneyland (C).. 23km
Kami duduk Chelles sebab tak sesak & mahal macam Paris (A), Chelles jugak di tengah2 antara Paris & Disneyland.. Kami drive sendiri, maka nya senang sikit perjalanan nya..


Hujan..!! Sejok le.. 


Takde beli tiket online pon sebab tak plan awal2 nak mai sini.. Lagipon harga lebihkurang je.. Banyak promo murah sebab Summer Season ni.. 


Bagus sini, datang awal pon boleh masuk legar2 kat area legar2 tu.. Hehe.. Kalo kat Hong Kong dolu, berator la kamu sepanjang2 nya.. 


Posing jap..


Bergambor la korang.. 


Tempat camni kita suka.. 



Suka naik cruise, tengok pokok2 & sungai2 walopon buatan manusia.. Tapi ilham nya dari Yang Maha Esa kan..


Tenang...


Posing la model2 ku..


Yang roller coaster ni teman naik ler sebab kecik je... Tak besor..


Yang ni pon teman masuk sebab boleh lawan tembak2... Teman suka.. Bior la anak kalah & nangis pon.. Teman pon nak menang..


Terer gak walo first time main.. 2 kali kami masuk sini.. Nak improve score la konon..


Yang ni teman angkat tangan, sebab gayat.. Yang ni paling besor roller coaster ni.. Pi la 3 beranak macho tu.. Tapi Marsha turun nangis sebab pening & nak muntah.. Padan muka, sape suruh naik..


Posing la sini jap.. Konon dah sampai Hollywood.. Kih kih..


Teman suka sini.. Walt Disney Studio..


Naik tram nak nengok movie set.. Fuhh.. Rasa dalam movie je.. Ni scene dalam Indiana Jones ke? Memula tu air turun mencurah2 dari bukit...


Pastu debushh lori terbakar..!!! Gila kuat bau minyak... Suspen lol... 


Laji betol air tu turun mencurah2... Abis la basah lenjon teman... Baju extra tak bawak oooiii....


Eh eh... sampai bawah tu, kami rasa tempias sikit je.. Where gone the water2 tu..?? Dasat jugak ni... Tu lah technology.. Macam2 boleh bikin..


Ni fighting jet dalam citer Armagedon..


Antara kete2 dalam movie2 yang kita tengok kot..


Ni kete Back To The Future kot..


Another movie set yang "waaahhhh dasat.." 


Lagi..


Dan lagi....


I like... Macam2 jenis stroller.. Memang tempat parking stroller2 ni.. 


Lagi satu, stunt show..!! Memang best.. Tak sempat nak amik banyak foto sebab seronok nonton.. Video pon tak sempat nak amik.. Gila2 punya stunt.. Fuuhh, suspen gila..!! Tapi ada yang tipu jugak.. Depa tunjuk jugak part2 yang depa tipu.. 


Foto kelorga untuk kenangan abadi..


Lagi satu yang best.. Boatride @ Small World.. Comel2..


Kalerful semua..


Cute nya patung2 tu..


Rasa takmo balik...


Final one lah ni... Menanti fireworks.. Ada parade tapi malas nak nengok dah.. Kaki dah tak rasa macam kaki.. 


Hubby pon dah malas nak setting gila2 kat camera..


Pakat snap mana yang patut je.. Semua pon cantik.. Alhamdulillah.. Maap, foto2 nya ada seratus lebih tapi tak kose la teman nak upload semua..
*
Selesai sudah DAY 2.. Hari yang mencabar kedua2 kaki ini.. Ada lebih 10km kami berjalan rasanya.. Kejar nak tengok itu ini.. Kejar nak berator naik itu ini...Gila besar tempat ni.. Balik tu memang rasa macam takde kaki je... Apa2 pon, Alhamdulillah..

21 comments:

zarin said...

bestnyaaa
yg tk tahan tu mak nak jugak menang ye!

gedek! said...

Movie set tu sure best gila...!

minat betol!

pB said...

daripada tak nak , masuk , terus jadi tak mau keluar



he he he

Joy said...

mmg dasyat la movie set tu... real je...

DrSam said...

Mon Dieau...You were in Paris! Memang cun-cun belaka tempat yang dilawati tu.

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong Mulan,

Ujan ya deme? Tapi macam sonok kalau org tak ramai. Lebih kurang macam Tokyo Disneyland tp besor lagi kot kat Paris ni. Bape harga tiket?

zino said...

tengok gambar dah terbayang keseronokan ke sana.. bilo nak lopeh poe hehe

penDragon said...

kalau I pergi tempat mcm ni, sure dgn I sekali jadi mcm budak2...semua nk main rasanya...

MULAN said...

zarin: ehh eehh... part games2 ni kena lawan betol2... huwa haha...

MULAN said...

gedek: memang yg best tang movie set tu.. kids pon suka sangat..

MULAN said...

pb: takot nyesal balik nanti.. hehhe..

MULAN said...

joy: betol betol.. movie set tu memang dasyat.. baru tau camna depa buat movie..

MULAN said...

dr sam: alhamdulillah... memang cantik2 semua tu.. ciptaan Ilahi memang lah cantik2 semuanya..

MULAN said...

mohkembara: day 1 & 2 memang wet wet... tapi best. sejok gila..

tiket tu banyak rege.. banyak pakej rupanya.. tak hengat hubby amik pakej mana.. sebab kami pon pi 1 hari je..

MULAN said...

zino: insyA akan sampai nanti..

MULAN said...

pendragon: ohh yes... sama lah kita.. tapi segan nak citer... huwa hahaaa...

Anonymous said...

awesome blog, do you have twitter or facebook? i will bookmark this page thanks.

My site:
Rachat de credit rachatdecredit.net

wahida said...

sumpah jeles...paling jeles tgk gambar2 kat walt disney studio tu..

MULAN said...

rachatdecredit: tqs..

MULAN said...

wahida: memang kat walt disney yg best.. insyA satu hari nanti sampai nya ke sana nanti..

Fabulous Me said...

Sis, xde day4 ke? Lepas settle day3 kat town ayam tuh sis ke mane? Balik terus ke airport ke? Jauhhh tu nak drve. Pls sambung cite.