Wednesday, July 6, 2011

PHYSICALLY & MENTALLY ABUSED...

Bangon pagi semalam.. Sakit & sengal2 rasa satu badan.. Terkejot besau tengok lebam2 pada badan, lengan & kaki.. Macam kena gigit HANTU..!!! 


Baru ingat, ni lah akibat ngurut dengan Kak Zarah baru2 ni.. Amik ko, nak sangat ngurut.. Memang sakit sebab lama tak urut.. Walopon kurus, kudrat dia kuat ooii.. Sekali dia tekan, rasa perit sampai urat rambot.. Tatkala rasa pedih tu, adakala rasa nak tertendang je akak tu.. Kalo dah ngurut dengan dia, memang dia suruh tahan lah.. Toksah nak adoi adoi laa.. Dia akan lerai kan segala urat yang kusut masai tu.. 

FOTO-GOOGLE
Nasib tak urut muka, kalo tak mau jadi camni kot..?? Huwa hahahaa... Mintak sisih laa.. Ater kalo report kat polis, mesti hubby kena tangkap kot.. Ngeh ngeh.. Tapi sape pulak nak jadi saksi..


Menu Dinner malam tadi... Pakat jadi Vegetarian semua.. Sebab susah sangat semua2 ni nak makan sayur2.. 


Teacher FA ATIP kasi Sambal Pecal mentah.. Mix with hot water je.. Sedap sangat sambal pecal ni.. Nak kena order banyak2..


Ohhooo.. Jiwa gersang..  Espresso Coffee Chocs jadi penghibur lara.. First time rasa cekelat ada biji kopi kat dalam tu.. Sampai hitam gigi sebab biji kopi yang kena gigit tu lekat celah2 gigi...


TIRAMISU DARK CHOCOLATE... Fuuhhh I tell u, lazat berzat yang ni..!!


Dark Chocolates coated with Extra Fine Dark Chocolate powder.. Memang PAHIT & POWER..

23 comments:

penDragon said...

tukang urut ni biasanya tangan dorang powerful betul. nengokkan badan bukannya tough pun...mak bidan kt kg yg I biasa urut masa lps bersalin pun dh berumur tapi kuat ooooo....ntah apa ilmu/petua dia pakai. sedapnya nampak pecal tu nyum nyum...

Sizuka said...

I'm drooling Mulan. Err.. bukan drooling tengok muka lebam tu tau, but drooling tgk chocolates itu :D

Pendragon : ola! :D

lemongrass said...

Uish, ganas sungguh makcik tukang urut tu, hehehe....

an15 said...

i nak balik HCMC bln dpn (kalo siap keje la), duk kaji tmpt nak shopping raya ni :)

Queenie said...

astaghfirullah...pasal apa sampai lebam2 mulan? ngerinya...tu kes tekan tak hengat2, patut ler sampai sakit2...

akak serik dah nak urut style camni sbb sekarang payah nak jumpa yg betul2 'pandai'...pernah baca kes akak ngan tukang urut 'ibu'? seram oo....

sekrg nk urut pi spar jer...kat situ mereka mmg terlatih dan pandai cari punca urat...sampai ngorok2 weii..cuma tak ngompol jer heh2...lenkali hati2 ya mulan? sbb nanti yg tanggung kita punya badan sendiri jugak...tul dak?

Queenie said...

spa lah mulan....spar plak haizzz...

farra8979 said...

slalu urut tp x de la sampai gini.. seram tgk...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

balik kg MIL ritu pun urut gak.. tp urut kat bahu jer sbb dah berbulan2 rasa sakit takmo ilang.. nak angkat cerek pun sakit+lenguh.. terpaksa angkat 2 tangan.. rupa2nya ada urat yg tergelecoh.. jenuh menahan sakit nak betulkan urat masa urut tu.. mmg lebam jugakla dibuatnya.. hihihi...
tp kan.. kengkadang.. bila blk kg mak.. kerap ada tanda lebam2 kat peha.. org kata ada benda halus gigit.. entahlah tak tau betul ke idak sbb tak rasa sakit.. cuma lebam.. tp umah mak tu memang keras sikit.. ada benda lain yg tinggal bersama menumpang sebab org kata masa mak besarkan rumah.. terkena tempat tinggal 'benda' tu.. tu sebab benda tu dok sekali situ... hehehe... seram kan.. tp kami dah biasa... bab kena usik sikit2 pun pernah.. bab kain baju kena 'pinjam' pun dah biasa jugak.. tp yg best.. lama2 nnt dia akan pulangkan semula.. elok jer terletak.. ada org kata bunian.. wallahualam....

Ila said...

bestnyer kena urut...hehehe

gedek! said...

macam love bite, je...?

en_me said...

sodappnyer chocolate kanns.. ehehe

wahida said...

mak aiii, kena urut sampai lebam mcm tu sekali? huhu...

MULAN said...

pendragon: betol jgk tu, mak bidan yg tua2 tapi kudrat dasat kuat nya... nnti kalo i dapat order banyak, i simpan utk u jgk ya.. tengah tunggu ni..

MULAN said...

sizuka: abis dah.. sbb tak sorok.. selagi ada atas meja, selagi tu la kami dok ulang makan sampai abis..

MULAN said...

lg: akak tu memang kata tahan & tahan sbb dia nak urut kuat2, urat banyak keras.. dia tekan2 la agaknya jadi lebam2 kot.. tapi now badan rasa ringan sangat...

MULAN said...

anis: lama ke pi hcmc? rasa pulak rindu nak pi sana..

MULAN said...

queenie: akak ni memang pandai ngurut.. adakala sampai ke kolumpo kalo dia larat.. everyday almost fully booked.. sekali dia urut tu boleh tahan few months kalo macam saya yg keje lintang pukang ni..

spa tak best sbb tak kuat.. dah try banyak, mahal gila pulak tu..

MULAN said...

farra: ni kes sbb kulit macam badak agaknya.. kulit tebal.. hahaha... tu sbb selalu tak rasa & suruh akak tu tekan kuat2.. baru rasa puas..

MULAN said...

madiha: aiikk... seram la pulak kes tu.. mak ada jugak kena.. lebam2 sikit2 bila bangun tido.. tapi dia biar je.. janji jangan yg teruk2.. memang ada kenkadang org kata kena gigit hantu..

MULAN said...

ila: urut memang best kan..

MULAN said...

gedek: rumah ni takde kes tu.. hahaha...

MULAN said...

enme: cekelats memang best...

MULAN said...

wahida: ni kulit badak.. tebal & keras, tu sbb kena urut kuat2.. hahahaa...