Saturday, July 9, 2011

CIS BEDEBAH....!!!

Baru minggu lepas baca tentang kereta curi yang dijumpai di JALAN KLANG-BANTING... 

BAKRI  bersama sebahagian   kereta mewah di sebuah gudang di Kampung Black Water, Jalan Klang-Banting, semalam
FOTO-BERITA HARIAN
Fuuhh, berlambak nya kereta2 curi ni... Konon nya di-isytihar barang perabot.. Ini gudang tempat geder2 kereta curi sebelum dihantar ke luar negeri.. Prrgghh, bedebah sungguh...!!


Ni lah gudang haram kereta curi tu...


Upacara mencari kereta masing-masing...


Salah sorang dari mangsa nya...!!! 
Kak M.. Antara my best fren kat Vietnam sebelum ni.. Baru terbaca kat wall FB dia tadi.. Terkejot jugak sebab akak ni baru sangat balik UMRAH.. Rupanya Pak A (suami nya) dah dapat sms dari adik beradik tapi Pak A tak citer kat Kak M.. Takut Kak M seghiau tak kusyuk nak buat UMRAH.. Tumpang happy sebab Kak M dah jumpa kereta nya..


Kereta dah jumpa...!! Alhamdulillah... Bior lah kemek pon, janji dah jumpa..

SEMUA FOTO DI ATAS -> FB KAK M
Konvoi mangsa2 & kereta2 yang dicuri untuk ke Balai Polis..
*
"Wahai samseng2 di Malaysia, 
hentikan lah kerja haram kamu semua.."

20 comments:

Kak Sam said...

Bahagiakah hidup mereka?

Sizuka said...

msia ni dah jadi tempat transit brg2 curi. curi kereta ni dah jadi macam satu norm pulak. ngeri betul

penDragon said...

alhamdulillah...dh jumpa balik kereta yg kena curi tu....

Acik Erna said...

Amboi..kereta curi siap ada gudang..ish3..

silversarina said...

Senang-senang aje curi kereta orang , siap ada gudang lagi .. memang bedebah !!!!!

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong, hah dpt balik keta, Alhamdulillah! Lazimnya kalau barang hilang jarang dpt balik, bye-bye! Kawan Mun bernasib baik!

Wan Sharif said...

Ni lah masanya kita rasa pencuri yang bersalah mesti dihukum kerat tangan ;))

Joy said...

siap ada gudang bagai..ala ala business export import gitu dah..

MULAN said...

kak sam: ni lah perosak kebahagiaan orang lain..

MULAN said...

sizuka: nowadays bukan kat kl je.. mana2 banyak penyangak ni.. memang ngeri. esp takut depa cederakan orang lain..

MULAN said...

pendragon: tu la.. bior pon kemek sikit..

MULAN said...

acik erna: tu la.. tengok berita macam tak caya... rupanya betol..

MULAN said...

kak rina: dasar pemalas... perosak negara..

MULAN said...

mohkembara: rezeki dia dapat balik kereta tu... ada ramai lagi yg tak dapat langsung...

MULAN said...

ayah wan: ohhh betol sangat tu.. tak yah tunggu kat mekah, boleh buat kat msia ni.. baru depa takut.. setakat bayar denda, depa boleh cari.. tapi tak serik..

MULAN said...

joy: macam tak caya je siap ada gudang... dasat diorang ni..

Queenie said...

kalau dah gudang sebesar tu, dalangnya pun mesti yang besar2 jugak...

MULAN said...

queenie: kami pon rasa camtu... gila besar gudang & kete curi punya banyak..

HappyIrfa said...

jahatnya mereka.igt rega rm2 ke sebiji keta tu..suka suki je nak curi

MULAN said...

irfa: hidup nak senang lenang gitu la keje nya... tak guna punya manusia ni..