Wednesday, July 13, 2011

CELEBRITY & BLOGGERS GATHERING.. WELCOMING NEW MEMBER..

Welcoming new member on the block..!!!! Maklang from "DARI TERATAK MAKLANG" and she's famous dengan Jahitan RIBBON EMBROIDERY nya tu.. Fyi, Maklang baru saja resign dari kerjaya profesional nya beberapa hari yang lalu... Untuk menumpukan perhatian kepada keluarga tersayang... 


CHEF HANIELIZA, MAKLANG,, SILVERSARINA & MULAN+MOLOTNYA... Chef Hanieliza & Maklang.. Dua-dua baru keluarkan BUKU hasil buah tangan masing2... Buku Resipi Masakan & Buku Jahitan Ribbon Embroidery... Sebagai kawan, tumpang seronok & bangga dengan kejayaan mereka..


Kus semangat....!!! Berebot nak amik gambor makanan.. Nasib takde yang gaduh..


Antara nya ~ Owwhhh... Rojak..


Owwhhh.. Kuetiaw...


Owwhhh... Puding Cendol Cocktail..

30 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

puding cendol cocktail...beri ler resepi nyerrr

silversarina said...

owwh owwwhhhhhh oowwwhhhh........ tak berenti I makan ..semuanya sedapp ... welcome Maklang ..

nurazzah8 said...

YA Allahh...kalu boleh I pun nak join jugak...tapi tak apaalah..I join tengok aje lah sambil telan air liur...sodapppppppppppp nya nampak semua makanan tu...manatak nya...celebriti chef yg masak + Mak Lang yg juga terkenal dgn masakan selain RE + First Lady nya...(first lady yg pandai masak juga) + Mulan yg juga suka masak memasak (esp masakan Vietnam...) ..hurmm..suatu hari akak nak try jugak masakan vietnam Mulan tau....

Suka tgk you all happy sangat....

Acik Erna said...

sedap2 menu nya..tak boleh tahan tengok puding cendol tu.
akak dah beli buku dari mak lang tu..

penDragon said...

WOW!! semuanya wanita2 hebat...I salute abis!! makanan itu...makanan itu...sedapnya...

maklang said...

tq mulan for the welcoming party, thank SS for the invitation, tQ kak liza for the yummylicious food...Brrrp...kenyang dah Alhamdulillah..:)

sembang sampai tak ingat nak balik...he he..I had fun:)

Lili said...

Owh owh owh...beshnye berkelah! Terliur teman tengok peknek (ala Hj Bakhil sebut picnic!)spread tu... tak aci betul! ;P

Er...mane teacher FA? hehehe

Queenie said...

mulaaaannnnnnn........

gambor yg last tu...sluurrrppp...
takder resepi ker?

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kalau dah namanya blogger... wajiblah ambik gambar makanan tu.. hehehe...
seronoknya dpt kumpul2 ngan blogger2 terkenal.. teringin sgt nak jumpa ngan kak liza.. walaupun dia kerap wat demo kat area KL ni.. tp belum berkesempatan nak jumpa dgnnya... wahh.. maklang dah resign ye... lama tak ikuti kisah harian maklang.. mmg kagum ngan hasil tangan maklang buat sulam riben tu.. hmm.. makanan sedap2 belaka... habis ker mkn berempat aje tu? hehehe..

Ila said...

dulu selalu gak masuk blog mak lang..suka tgk dia masak sedap2...hehehe

Wan Sharif said...

Alhamdulillahatas kejayaan dua pengarang tu ;))

gedek! said...

puding cenndol tu sangat creatif

wahida said...

perghhh...lazat2 semuanya...paling terangkat tgk adalah puding cendol tu...huwaaaaa!! nangis tgk!!

kpah k-poh said...

kenapa lah pulak air liur ni meleleh jer ni..???

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong Mulan, owwwww....nengok makanan tu!

MULAN said...

bsb: oohh... try google blog chef hanieliza.. semua ada...

MULAN said...

silversarina: yezzaaa... semua best kan..

MULAN said...

kak azzah: insyA kita akan berjumpa satu hari nanti... kita makan puas2 ya..

MULAN said...

acik erna: yumm yumm semua tu.. ohh akak pon suka RE ya.. cantik kan..

MULAN said...

pendragon: semua sedap2 tau... nanti one day i ajak u sekali... lupa la hari tu.. sbb kalut byk hal..

MULAN said...

maklang: welcome welcome maklang...

MULAN said...

lily: teacher FA sedang bertugas emergency... kesian dia tak dapat join.. tapi dapat tapau..!!!

MULAN said...

queenie: yang tu memang best... try cari kat blog kak liza... ok nanti saya try cari dalam buku resipi dia..

MULAN said...

madiha: betol sangat2... gambor memang wajib kan... hehehhe... kalau ada sama2 hari tu mesti lagi best..

MULAN said...

ila: maklang pandai masak.. pandai menjahit.. superwoman dia tu..

MULAN said...

ayah wan: yes..!!! tumpang bangga..

MULAN said...

gedek: kreatif dah sodappppp..!!!

MULAN said...

wahida: buat je.. senang rasanya... tengah cari resipi.. tu chef hanieliza yg bawak..

MULAN said...

kak pah: saya yg tengok lagi ni pon rasa meleleh je... hehehe... nak buat malas..

MULAN said...

mohkembara: oowwhhh... memang menggoda kan...