Monday, June 13, 2011

STATUS UPGRADED.. TAPI MASIH TETAP SABAR... HEHEHE...

Baru tengok foto2 wedding weekend baru ni..


Nyonya tumpang amik foto kelorga je la kat atas pelamin MALAM AKAD NIKAH (Jumaat malam) kat rumah aunty.. Pengantin dok sibuk entah ke mana.. Depa tengah makan besar kat luar rasanya.. 


Ni corner DESSERT, opposite pelamin... Anak2 sedara yang kecik2 dok bertenggek kat situ.. Ada Macaroons, Cupcakes, Biskuts macam jenis, Candy dan banyak lagi.. Kaler silver2 & purple2.. Pengidap DIABETES adalah dilarang sama sekali untuk mengusik apa2 pon atas meja ni.. 


Siap ada nama pengantin kat taman luor rumah..


Teman bertugas kat luar, sama2 berdiri tunggu & sambut tetamu..
*
Tetamu 1 : Ini kakak Natasha ke?
Nyonya : Tak.. Cousin Natasha..
*
Tetamu 2 : Ini Aunty Natasha ke?
Nyonya : Ohh tak.. Saya cousin dia...
*
Tetamu 3 : Ini mak Natasha ke?
Nyonya : Mak Natasha yang tu sorang2 pakai jubah hitam kelip2..!!!
(sambil tunjuk jari kat aunty gue)
Dalam hati rasa nak laser je molot ni, tapi sabar.. Hahahaa..
*
Mungkin malam hari, muka ni depa tak nampak sangat kot...
Atau pon... sah2 dah nampak tua sangat.. Huwa hahaa...


Part yang tak tahan... Ada 2 ekor KAMBENG PANGGANG... Nasib adinda simpan sepinggan, kalo tak gonggong tulang le jawabnya.. Memang tak cukup untuk 400 tetamu..


Malam tadi masih penat... Campak Ikan Dory, sayor2 & cheese... Tabor Lada Hitam, Oregano, Garam & Olive Oil jugak...


Masuk oven & bakar je...

18 comments:

HappyIrfa said...

kakak n aunty tu okey lah la.mak?eh melampau..takkan kawen umur 11 tahun sbb dah dapat menantu.huhu

campak2 pun nampak menyelerakan :-)

penDragon said...

kakak - x pe lagi, aunty - boleh tahan, mak - waaaaaaaaa.....terus rasa nk meletopppss!!!

kak eni said...

salam....cantik konsep wedding mcm tu ....i like..

~ yus ~ said...

simple je tema dan konsep wedding tu. Menarik!

Kambing panggang golek pun ada ya? Best tu kak Mulan!

mamasita said...

Kambing pangganglah, ikan dorey lah, macam2 keklah...adoi!!! Mmmmmm!*slurp*

aNIe said...

Mulan... resepi ikan dory menaikkan selera... dgr daging kambing pun dah kluar air liur...

zarin said...

ish u yg masih muda remaja dia panggil mak!haii sah sah la orang tu lupa bawaak spek mata kot hihi
apa2 pun your dinner looks mengancam

MULAN said...

happyirfa: tu lah dia.. gatal bebenor lah teman ni kalo kawin omor 11 or awal2 belasan tahon kan...

campak2 tu sbb menu pon camtu.. hehe..

MULAN said...

pendragon: tapi rasa pulak macam glemer je.. sbb mak pengantin selalu dress up over the river kan.. huwa hahaa... adakah aku terlebih bergaya malam itu..??

MULAN said...

kak eni: pengantin nak simple tapi sebenornya rumit sbb banyak source nya..

MULAN said...

yus: kambing panggang tu memang menggiorkan kami...

MULAN said...

mamasita: yezzaaa... kenyang perot suka hati ni.. yumm yummm..

MULAN said...

kak anie: sedap kambing panggang tu.. teringat2 lagi ni..

MULAN said...

zarin: isshh isshh.... kalo tengok cermin sekali memang la perasan muda.. tapi bila belek berkali2, memang padan pon depa cakap camtu.. huwa hahaa... amik hati sendiri..

mast@work said...

bestnya tgk wedding cantik2..

en_me said...

sonoknyerr kawen kanns.. ehehe

MULAN said...

mast@work: semua wedding pon mesti cantik kan.. sbb ada pengantin... hehe..

MULAN said...

enme: kenduri kawen memang seronoks bangat.... macam2 jenis makan...