Tuesday, June 21, 2011

FOX BUSTERS = FOOD BUSTERS...

Ini lah mission Hubby bertolak awal dari KL.. Tak nyempat2 teman nak sambung ronda2 soping mall kat Kota Kolumpo hari Ahad baru ni.. Nyesal puloks ngadu bunyi bising atas siling.. Takot gaks sebab bebudak noti pernah naik atap rumah teman, curi wayar copper dolu..


Tahan sangkar hari Ahad petang tu jugak. Semalam (Isnin) Hubby naik atap terkejot besor tengok musang yang besor ni.. Ada dekat 2 kaki panjang badan (tak termasuk ekor laa).. Sangkar tu besor, dekat 3 kaki panjangnya... Pastu Hubby bawak pi hutan kat Kg Cabang, lepaskan musang ni..


Bangon pagi tadi, Hubby dok jerit panggil teman & anak2.. Ropanya ada 3 ekor anak musang, baya2 kucing dewasa... Tengah cari jalan nak panjat dinding.. Tapi tak lepas2.. Asyik terlekat kat gril je.. 


Salah sekor yang main2 atas Painting Board Marsha.. Tak lepas naik atap la tu.. Mana la kami tau depa ada kelorga besor kat atas tu.. Kesian pulak rasanya.. Kasi epal hijo tapi depa tak makan.. Tu je buah yg ada dalam fridge..


Ni malam tadi punya Family Event.. Outing makan2 celebrate macam2 kat Kedai Resipi Rahsia tu.. Ni pilihan untuk dikongsi for 1 Birthday Girl & 1 Little Girl..


Ni 1 Father punya pilihan... 


Ni feveret 1 Vietnamese Little Boy kat rumah ni... 

25 comments:

penDragon said...

kalau anak2 I ni mesti nk bela fox tu...

Ila said...

byknya musang ek...dari mana datangnya tu

gedek! said...

musang ni imej dia macam pencuri...

sebab nampak macam pakai topeng hitam keliling mata dia....

aNIe said...

Mulan...comelnya anak2 musang tu...

en_me said...

MU LAN = MU SANG.. ihiks

Acik Erna said...

caman boleh ada atas sling tu..ingakkan tikus aje,

DrSinga said...

saya rasa awak telah terbuang mak/bapak mereka ke Kg Cabang ..
kesiannnn mereka dah jadik anak yatim...

wahida said...

comelnyaaaaaaaaa anak2 musang tu...rasa nak cium2 lak..heh!!

Nieza said...

uishhh besarnya musang...banyak juga kat sana yer..

MULAN said...

pendragon: haa..?? tak takot ke..??

MULAN said...

ila: sini banyak hutan.. jugak tepi laut..

MULAN said...

gedek: macam batman kan..

MULAN said...

kak anie: memang comel tapi depa gigit wayar astro...

MULAN said...

enme: kalo musang baik, memang mulan jaga..

MULAN said...

acik erna: musang ni buleh jalan atas wayar letrik jugak.. pandai panjat2..

MULAN said...

drsinga: kami tak tau langsung depa berkelorga kat atas tu.. sbb yg masuk perangkap cuma yg besor.. anak2 dah dihantar ke hutan yg sama.. hehe..

MULAN said...

wahida: memang comel tapi takot depa gigit.. depa gigit wayar astro tau..

MULAN said...

nieza: sini banyak hutan... macam safari.. hehe..

hani@debumelukut said...

cian nya anak2 dia tu...terpisah dah laaa anak beranak ni

Wan Sharif said...

Macamana saya boleh miss cerita musang nie..
Di atas siling rumah saya di ampang nie..ada bunyi musang berjalan dan di kawasan rumah inlaw di Dungun dah tiga empat kali saya terjerempak dengan musang.. sereban ayam MIL di ganyang musang hingga tinggal seekor dua ajer.. now ayam ayam tu tidor diatas pokok jambu batu yang berhampiran dengan atap rumah.. kekadang ada lah terdengar ayam ayam tu bertempiaran berlari atas atap di kejar sang musang :))... lately ni ada banyak anjing so musang attacks has been less sporadic now ;)

MULAN said...

kak hani: tu la kami tak tau depa ni berkelorga kat atap tu.. sbb yg masuk perangkap sekor je...

MULAN said...

ayah wan: lepas ni pi beli perangkap yg besar, about 2' panjang.. taruk pisang je dalam tu.. now my life dah aman sikit without any noise from d ceiling..

eni osman said...

salam mulan...tak sangka musang boleh naik sampai ke syiling ye...mulan tinggal dkt mana ye...

MULAN said...

eni: kat rumah mak pon musang naik siling jugak... saya duduk kerteh, terengganu..

Hamiru said...

Salam. Kat mana nak beli perangkap tu ye? Area Sepang ni takde la pulak.