Wednesday, May 18, 2011

WORD "LESS" WESAK DAY


Sleepover

WESAK DAY @ HOME
(MOM & KIDS)

Engineer At Work

WESAK DAY @ WORK
(DAD)

Diver

WESAK NITE  DIVE
(DAD)


WOW..  
Eyes as big as a marble,
Body as big as A4 paper..


Hubby's underwater catch last night.. 
Not the hampir pupus one,
Can find a lot during musim candat,
SOTONG MAMBANG they call one..

14 comments:

FaAtip said...

sotong mambang??? boleh makang ke?

**anak you tambah sorang lagi ye?**
hehehehee

-M-E- said...

Thank you for stopping by my blog though your comment mcm tak appear> I pun tak sure kenapa. Have safely delivered on 6 May :D.

zino said...

ini lah dia mambang laut yg pendekar bujang lapuk sebut tu ya hehe

gedek! said...

Sotong mambang?

Macam nama hantu, je...?

tulipurple said...

teringin nk gi mencandat sotong...takper,lenkali kalu nandong,mesti kandaku layan...haha,laa nie sebut per pun tak layan..hehe.

mambang laut tu masak per sedap ek?haha

Ila said...

wah,segar dari laut ni..mesti best...hehehe

Joy said...

1st time dgr pasal sotong tu. nk masak apa tu?

MULAN said...

fa: depa sini kata buleh makan... hehehe... tu anak angkat...

MULAN said...

me: congrats... blogspot ada problem time tu so most of the comments/posts pon takde keluar..

MULAN said...

zino: ha ahhh agaknya... terkejot dengar mambang.. ada sebot sootng katak tapi kecik sikit..

MULAN said...

gedek: hahaaa.. sini mmg byk antu... u like antu?

MULAN said...

tulip: tu aarr, baru nak ngaji dgn kenkawan camna nak masak sotong mambang tu.. meh aarr kita candat masa musim nanti..

MULAN said...

ila: ohh yess... mesti sedap sbb fresh kan.. heheh..

MULAN said...

joy: my frens here kata boleh masak apa2 je tapi tak boleh lama takut liot.. will try masak sikit2 nnti.