Monday, May 16, 2011

TEACHER OH TEACHER.. DINNER OH DINNER...

HAPPY TEACHERS DAY....

(FOTO - GOOGLE)
You guided me when I am lost,
You supported me when I was weak,
You have enlightened me all through..

(FOTO - GOOGLE)
THANK YOU SO MUCH....


DINNER OHHHH DINNER....
Haaa... Last minute baru kenkawan nak order Carrot Cake/Brownies/Muffins untuk Teachers Day.. Nasib baik ada bahan kat dapor.. Boleh la terima order.. So & so, Nyonya macam "Lipas Kudung" mix & bake semua tu petang semalam..
*
But whats for dinner..?? Bukak fridge.....
*
Korean Red Pepper Paste ada, 
Korean Soybean Paste ada, 
Enoki Mushroom ada, 
Udon ada, 
Seaweed ada, 
Fishball/cake ada,
Ikan bilis untuk buat stok ada....
*
So tumis bawang putih & masuk semuanya.... 
Udon tu celur & masuk kendian la...
SIAP UNTUK DIMAKAN..
FOTO SUNGGUH TIDAK MENYELERAKAN..

12 comments:

mummyseri said...

kak mulan, kalo kite menyelerakan je tu :)udon goreng pon sedap :)

DrSam said...

Hari guru dan makanan yang sedap-sedap memang satu kombinasi yang bagus.

Ucapan utk semua guru. Semoga segala jasa dan bakti yang dicurahkah oleh guru-guru yang terdahulu dan sekarang mendapat keredhaan dan balasan pahala dari Allah S.W.T. Semoga terus menjalankan amanah dengan penuh dedikasi.

Selamat Hari Guru!

p/s: menunggu email alamat untuk dihantar test kit :)

Sizuka said...

mulan,

this week, i nak tutup dapur, tapikan, my hubby tak bagi. huwaaa.. life is so unfair. rasa nak je suruh dia duduk rumah jadi drebar dan tukang masak sepenuh masa, and i work. ok tak? :(

gedek! said...

Asik makan je....

Bila nak ride tandem tu...?

dangarumbia said...

Uwaaa...... mee korean style ke ? Kita teringin nak rasa. :)

MULAN said...

mummyseri: ohhh... udon pon boleh goreng ya... nak try la... tqs seri..

MULAN said...

drsam: anak2 je riang ria celebrate bersama guru2 nya..

moga guru2 semua diberkati Allah selamanya..

MULAN said...

sizuka: sabar dear... i pon ada kala rasa camtu...

MULAN said...

gedek: mesti aaarrr makan takleh tinggal.. keje sepenoh masa tu...

tandem tu kena simpan dulu sbb omaknya pening2 lalat lagi.. takot tombang.. konvoi bila dah sehat nanti.. hehehe..

MULAN said...

dangarumbia: kalo dekat saya hantar ke kak tie... nanti datang sini ya, kita makan sama2..

Rinna said...

Nampak cam sedap jerk.. something new.. laa Udon tu apa? hehehe..

MULAN said...

rinna: sbb lapor kan.. makan je laa... udon tu mee jepon kot.. macam laksa putih tapi tebal lagi.. lembut dan licin je..