Thursday, May 19, 2011

ROMANTIKA D'AMOR & DITANGKAP BULAT-BULAT..

Yeyyy... Ada tempat baru untuk cuci mata..


KEDAI ROMANTIKA... New branch @ PAKA..
(belum pi pon, baru dengor citer rakyat jelata)


Ramai suka yang ni kan...


Tapi ini Nyonya gila sama ceramics...
(ala2 lebih kurang macam atas ni)


Various shapes & colors... Bikin gue  MABUK & GILA...
Also lebih kurang yang atas, walo tak serupa..
(FOTO  DI ATAS SEMUA DI-GOOGLE)


Gosshh.... Ditangkap bulat-bulat di CAFE KAK YAH tadi...
*
Seorang wanita ayu, "Ni Mulan kat BLOGSPOT tu kan..?"
Ouucchhh... Mana pergi glasses Nyonya yang besor itu..?? 
Sudah tak power lagi... Kena cari yang baru... 
Mata Si Ayu lagi power.. Rasa ketar jap..
*
Sebenornya, MALU... Sebab BLOG cincai serabai...

16 comments:

FaAtip said...

lengkali pinjam molot besor I tuh! hahahaaaa...

tulipurple said...

wow!gehlehmer gitew!ahaks'...lenkali buh wig sekali kat pic...baru betoi!hehe

p/s:perghhh...ada ceramic yg cun2 mcm tu ka kat lomantika??wahhh..kene gi balik nie...huhu

Ajzie said...

hahahaha
saya pun kalau di JB mmg selalu berjam kat kedai tu.. Mabok belek satu satu.. hehehhe

Azi

Ila said...

wah,sgt menarik...hehehe..patutlah tertangkap ek

Kak Azzah8 said...

wahhh..sungguh ayu itu nyonya Mulan....hehehe...bila kita nak dating jugak...kalau datang Kl roger-roger akak ya...

en_me said...

dah fofuler tewww.. ehehe

pB said...

Blog ni WORLD aperrrr ....


macam tuannyaaaaaaa

MULAN said...

fa: ohhh yes... lupaa...

MULAN said...

tulip: ohhh tq tq... kena guna wig pulaks lepas ni..

MULAN said...

azie: kami baru tau ujung tahun lepas... geram ceramics tu..

MULAN said...

ila: fuuhh suspen masa tu... hehee..

MULAN said...

kak azzah: tu laaa... kita tak jumpa lagi..

MULAN said...

enme: idok la gitu..

MULAN said...

pb: pb lagi tersohor... kita baru2 je..

Kak Azzah8 said...

Wahai Nyonya Mulan..lupa nak bagi tau tadi...akak sebenarnya dah tak suka vantage vantage ni..sebab akak ni jenis kalau dah terlampau ramai orang pakai Vantage...akak dah tak mo pakai dah..sebab pergi ruma horang tu pakai vantage. pergi rumah orang ni pakai vantage jugak..so..akak suka yang lain dari yang lain..that's why now I'm into this old and vintage (NOT VANTAGE!) porcelain ...(Pinggan Mangkuk Lama - PML) ...like the one our tok nenek used to use in their kitchen long long time ago... actually I have another blog just on that.. we have a group of PML collectors... we go and search the old apek's store..and digging the old vintage Chinese or Japan porcelain..it is such an exciting experience... and NOT ALL have this porcelain anymore!!! that's the challenge that we have to take..to find the old vintage porcelain.. best Mulan... come..join our group..!!!

MULAN said...

kak azzah: saya pulak kurang kalo design flower2, oso sbb ini boss tak suka.. say suka abstract.. suka ceramics & stoneware tapi berat la pulaks..

heard of PML ni.. macam mat gebu jgk kan.. ada collection tu jugak tapi kami simpan rumah mak.. ada yg lebih 100 tahun jgk.. turun temurun punya..