Friday, May 20, 2011

PASAR TANI vs HABIS MONEY

Kuarantin sebab Plant Shutdown... 
Cannot keluar daerah one.. 
A visit to Pasar Tani pagi tadi..
Tips takmo banyak HABIS MONEY,
bawak duit NGAM NGAM SOI..


Kalo yang local di sini, ini pilihan kelorga.. Beli sepeket..


Beli ikan entah apa nama.. Ada 3 jengkal panjang nya..
Tak hangos tapi purposely grill api kuat..
Kalo balut2 daun pisang nanti air manis ikan tu keluar...
Kalo api pelan pon, nanti air ikan tu keluar..
Garing di luar je, dalam tu lombut yumm yumm..


Sampai la ni tangan bau Ayaq Asam ni campor belacan..
Cili api tenggelam dalam tu..


Ini SOTONG MAMBANG...
Hasil Mr Z malam kemarin di laut sana..
Goreng garam kunyit je..
Semua ni untuk LUNCH..


Petang yang hampir boring...


Ronda2 Beachtown Kerteh..


Dari jalan pantai ke jalan raya..


Lepas lelah sesak napas atas jejantas...
Haaaa.. Ni jalan2 riadah tak habis money...
*
NYONYA MULAN jugak ngayohs but busy clicking fotos..

14 comments:

kak Azzah8 said...

Sedap tu Mulan....cicah air asam..yummy...nak sikit?

an15 said...

--- lap air liuq---

Hi Akak :)

zarin said...

bestnya berbasikal..u pun kayuh basikal jugak ke?

Pp said...

saya memang tergoda dengan gambar sotong masakan kunin tu...huhuhu.

Mulan tak naik basikal tu ka?

Wan Sharif said...

Hasil laut di Kerteh.. apakah ianya masih tergolong dalam golongan sangat fresh?.. Terlior lah pulokk!

MULAN said...

kak azzah: mai la.. sini ikan fresh banyak & sedap...!!!!

MULAN said...

anis: nanti balik calling2.. kita makan ikan bakar cicah air asam + sambal belacan.. sedap tau..

awat lama takleh bukak blog anis..?

MULAN said...

zarin: nyonya fotographer pon cycling jgk tapi takde gambar.. sbb busy snap2.. hehee...

MULAN said...

pp: manis & lembut sotong fresh tu pp...!!! sedap sangat... kita jadi tukang pukul gambar... hehee...

MULAN said...

wan sharif: masih fresh... ada yg hidup2 lagi masa beli.. ikan bakar kosong dgn air asam pon sedap..

an15 said...

skg bz sgt ng research. ni baru nak bernafas balik. mcm nak quit blogging pun :p

gedek! said...

Weh!

Macam pernah tengok gambar atas jejantas tu!

Pernah keluar, kan?

MULAN said...

anis: lorrr kesian nya... takot je anis dah takmo kawan dgn kita... tapi tau anis mesti busy tu..

MULAN said...

gedek: uncle click labels cycling tu.. gambor baju lain2 tau.. makna nya lain2 hari...

mana lagi nak pergi, pusing2 kerteh situ jugak habis kayoh nya.. takkan nak kayoh sampai kuantan atau k'tganu kot.. jauh bebenor tu..