Friday, April 15, 2011

SUSPEN DI PAGI JUMAAT, EARTH QUAKE..??

Ni lah akibat tak bangun Subuh bila dengar orang azan.. Golek kiri, golek kanan... Tetiba rasa kepala pusing, takde la gelap mata, just mata pon rasa pusing2... OK kejap rasanya... Terasa macam terhoyong hayang atas bot, tatkala gegaran Tsunami 2004 dulu, waktu itu kami di Klang..

FOTO - GOOGLE
Akhirnya kuatkan diri untuk bangun pi tunaikan kewajipan... Duduk kejap tepi katil, tetiba terasa bilik berpusing nak ke atas & ke bawah... Terjerit kejap.. Ingat kan EARTH QUAKE yang jadi... Hubby datang tenangkan diri.. Selesai solat, terus call kawan sorang ni, Pakar ENT @ UIA Kuantan.. 

FOTO - GOOGLE
Katanya mungkin BPPV, anak beranak VERTIGO.. Kejap je jadi tu.. Tapi perasan,  takleh gerak/pusing ke kiri ke kanan dengan cepat.. Kena pelan2, nanti dia terasa lagi.. Pastu terlompat2 la buat keje rumah.. Hubby pulak pi keje, walopon weekend... Takut ada, suspen ada.. Mari lah muhasabah diri pada Jumaat yang penuh berkat ini..

21 comments:

Joy said...

kena rehat secukup nye ni....take care

Izariza said...

Mulan,
sorry to hear that .. pernah jumpa seorang teman yang terkena vertigo ni .. kepala dia memang pusing2 .. kadang lepas tengok langit bila tengok ke bawah rasa macam tengok langit lagi .. anyway, take care dan banyakkan rehat ye .. saya pong dua tiga hari ni tak berapa nak bangun dari katil .. low BP, kepala pusing2 .. badan lemah sungguh rasanya .. hmm .. umur dah macam ni gamaknya memang kena banyak rehat .. tpai karang terlebih rehat, tak siap pulak kerja ye dak? :D

Salam pagi Jumaat, moga beroleh keberkatan-Nya :)

Ila said...

oh,yer ker...huhuhuh

~ yus ~ said...

bahaya gak tukak...

rehad dengan cukup ya..

take care..

gedek! said...

Uncle pernah xperience earth quake masa berkunjong ke Banda Aceh...

Rasa nak melompat keluar hotel, la....

Anne said...

take a good rest :)

an15 said...

Take care kak, risau pulak dengar

an15 said...

Take care kak, risau pulak dengar

dangarumbia said...

Oh .. gitu ke ?

Apa puncanya ?

najmi_paddy said...

owh..
boleh dapat effect cam tue ek??
first time dengar..
info bergune..
hehehe

Cat Cat said...

Aiyoyo Mulan... Ingatkan betoi betoi earthquake... Kasi suspen kejap. Apa-apa pun, itu badan kasik rehat banyak-banyak. Kerja rumah belakang kira.

MULAN said...

joy: susah sikit sbb tak boleh duduk diam.. hehe... anyway tqs a lot.. i will..

MULAN said...

iza: saya pon ada history low bp.. pastu puasa 3 hari last week. makan pon kontrol sbb takut hi kol. tak tau sbb apa.. kena jaga semua2 kot.. tapi tka sakit kepala pon. maybe kena check mata kot.

MULAN said...

ila: begitu lah kira2nya

MULAN said...

yus: tqs yus.. tak reti nak rest ni. hehe..

MULAN said...

gedek: woowwoooo... ya ke uncle? cannot imagine one... alhamdulillah selamat..

MULAN said...

anne: tqs anne

MULAN said...

anis: i will.. tqs anis.. tapi doctor semalam tak tau nak check tang mana sbb symptom semua kabur2...

MULAN said...

dangarumbia: tu aahh kak tie.. rimas kena duduk diam2... tapi terjongket jgk dlm rumah buat keje..

MULAN said...

najmi: tu la.. baru tau ada sakit camni kan..

MULAN said...

catcat: tqs dear.. but i tak reti duduk diam2 or rest la.. kena pakai chain kot.. hahaa...

sbb i pernah rasa earth quake, tu i rasa earth quake mula tu... suspen jugak..