Monday, April 18, 2011

PUTAR-PUTAR MATA vs CATWALK

Benign Paroxysmal Positional Vertigo (BPPV) is one of the most common causes of vertigo — the sudden sensation that you're spinning or that your head is spinning inside.
Benign paroxysmal positional vertigo is characterized by brief episodes of mild to intense dizziness. Symptoms of benign paroxysmal positional vertigo are triggered by specific changes in the position of your head, such as tipping your head up or down, and by lying down, turning over or sitting up in bed. You may also feel out of balance when standing or walking.


Gini lah ropanya kat dalam telinga kita.. Tapi tak tau teman yang putar mata  ni nak citer... Kawan teman Pakar ENT kat UIA ni kata, cari kat internet pasal BPPV... Kalo nak tau citer  panjang, baca KAT SINI.. Jangan paksa diri untuk baca, nanti mike yang pusing mata pulaks..

Brandt-Daroff Exercises for BPPV

FOTO - www.star-pt.com
Rasanya 95% betol lah teman ni kena BPPV.. Check kat Klinik sini bila Pakar datang, untuk citer lagi panjang... Tapi miss soru lah pulak.. Pakar tu datang nya semalam ropanya... Takde jodoh nak jumpa.. So kawan teman kata, buat HOME EXERCISE dulu... Macam gambor kat atas ni..

FOTO - GOOGLE
Tapi teman rasa dah macho ni.. OK & maintain je jalan macam ROBOT... 
Perasan jugak konon rasa macam MISS WORLD boleh buat CATWALK pulaks.... Huwa hahahaaa..... Testing graviti pada pusat badan...

FOTO - GOOGLE
Teman's feveret cat...

Tatkala dugaan & stress datang bertubi2, rasa jugak tersentap bila dikatakan SELFISH sebab cover muka laki bini dengan spek, tapi expose muka anak2.. Sedih & sayu hiba rasa hati.. 

13 comments:

Kak Sam said...

so cute

penDragon said...

still x paham2 lagi lagi vertigo ni apokobondo....kena baca ulang2 kali ni bagi paham betul2...

MULAN said...

kak sam: cute kan kucing tu.. seposen je muka..

MULAN said...

pendragon: toksah pening kepala... jgn baca... pi jumpa doktor lagi senang.. kita pon nk buat temujanji nnti.. walopon dah ok, alhamdulillah...

Anonymous said...

smile kitty...!!!

gedek! said...

Buang rasa sedih dan hiba tu....

Nak tau kenapa belog uncle mesti di approve kan dulu komen sebelom disiar?

Sebab banyak komen kutok! Serious...

Antaranya... 'Engkau ingat engkau hensem', 'cam-whore', 'perasan' dan lain-lain....

Mula-mula dulu dah rasa nak stop blogging sebab komen macam tu... Tapi bila pikir-pikir, 'suka hati aku la, ni belog aku"

Alhamdulillah dah lepas dua tahon, pon...

P/s: Sori kalau uncle penyebab hiba tu... :)

Ila said...

abaikan saja saper yg komen tu...selamat wat exercise

MULAN said...

anon: kitty is sad... hehehe..

MULAN said...

gedek: no worries uncle.. life memang camtu.. ada ups & down.. kita ni manusia, mana ada yg perfect kan.. lupa kan je..

MULAN said...

ila: tqs ila... lega rasa..

MULAN said...
This comment has been removed by the author.
DrSinga said...

sila hati2 jika merayap di blog saya hari ini ya!!
:)

MULAN said...

drsinga: aakkk... takut..