Sunday, April 17, 2011

PUTAR-PUTAR MATA & KORBANLAH BUMPER

Tak de lah degil mana, walopon kawan PAKAR ENT itu kata JANGAN BAWAK KETE... Tapi rasa macam masih macho... Semalam siap drive dari Kuantan ke Chendor... Takkan kena duduk diam je tak buat apa2, cannot tahan lah like that.. 

FOTO - GOOGLE
King nak test ROAD BIKE baru (2nd hand) dia.. OK jugak la 50km dalam 2 jam dia sampai Chendor.. Beginner kan..

FOTO - GOOGLE
Mata & vission rasanya masih sioman lagi.. Walopon ada sikit putar2 alam.. Tadi pagi dengan sopan nya nak drive pi soping barang dapor. Ater time nak reverse tu kan, BAANNNGGG langgor pokok depan rumah.. Rasa macam dah tengok abis side mirrors tu.. Sensor2 itu tak de bunyi pon.. Isshh, sensor tu yang tak sioman.. Pesal tak bunyi..???

Alhamdulillah tak kena body pon, takde la kena ketok2.. FIRST TIME dalam hidup rasanya langgar objek.. Sebelum ni jadi mangsa.. Hari ni pokok & bumper kete jadi mangsa.. Redha lah dengan dosa yang telah lalu.. Apo nak di kato jang ooiii... Muhasabah diri lagi..

21 comments:

penDragon said...

Mulan byk2 bersabar & rest ok....wow hebat itu King 50km dlm 2 jam....

hani@debumelukut said...

minat cycling? nanti nak kenalkan seorang yg hantu cycling..boleh la join his club nanti.

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulam, sib baik langgor pokok jer...kalau langgor kucing? Arwah jadinyer kucing tu. Mak dok Kuantan? Akak baru jer dok lepak 3 malam kat situ.

gedek! said...

Patah tumboh hilang berganti....

Beli je keta baru!

Lollies said...

Ouuuccchh!

an15 said...

saya pernah pitam sampai jatuh and langgar dinding. nasib baik dinding kayu, tp pecah la jugak. tu sb hypotension masa remaja :p

take care kak. insya Allah sume dipermudahkan

an15 said...

saya pernah pitam sampai jatuh and langgar dinding. nasib baik dinding kayu, tp pecah la jugak. tu sb hypotension masa remaja :p

take care kak. insya Allah sume dipermudahkan

Kak Sam said...

Muhasabah jangan tak muhasabah

MULAN said...

pendragon: tq tq.. kena prektis tu nak join org lain bawak 170km nnti..

MULAN said...

hani: ohh ya ke.. ada geng kayuh ni..

MULAN said...

mohkembara: ayoo yoo.. dah dekat sangat tu... teman pon ke kontan weekend baru ni... kalo tak, boleh jumpa..

MULAN said...

gedek: ohhooooo... kete racing kecik boleh aahh macam hot wheels tu..

MULAN said...

lollies: huwaaaa..... nak nangis rasa..

MULAN said...

anis: tqs dear... ayoo, sampai langgar dinding...

MULAN said...

kak sam: tqs kak sam

Cik Cempaka said...

terus fening lalat tengok gambar ilusi tu..^^

MULAN said...

cik cempaka: jgn pandang lama2.. mmg nanti fenin tau.. hehe..

Neeza Shahril said...

kuatnya terlanggar.. mesti power road bike tu ;)

MULAN said...

neeza: terkejot gila bila langgar pokok tu...

road bike 2nd hand yg pro dah guna, rasanya OK kot.. insyA..

Joy said...

blh tahan jugak kemek tu...huhuhuh

MULAN said...

joy: adoi.... dunno la my mind hari tu.. dah nak kena... huwaaaa...