Monday, April 25, 2011

LOVE IS LIKE A CUP OF COFFEE..

TO ME & MY HUSBAND..
(CUP & COFFEE)
Everything happens for a reason..
Nothing happens by chance or by means
of good luck. 
Illness, injury, love, lost moments 
of true greatness and sheer
stupidity all occur to test the limits of your soul. 
Without these small tests, 
life would be like a smoothly
paved, straight, flat road to nowhere, safe 
and comfortable but dull and utterly pointless.
~ DRIRENE ~

FOTO - GOOGLE
LOVE.. 
Just like cup & coffee, both require a certain amount of care 
to ensure it is brewed to perfection..
~ EDUARD ~
*
Sebagai seorang MUSLIM, percaya lah pada QADA' & QADAR..

24 comments:

penDragon said...

so sweet...& redha pada ketentuan-Nya

cik cek said...

ya....dan menerima seadanya....

Joy said...

Paham pada keputusan serta kepastian yang ditentukan Allah pada alam semesta ;)

lemongrass said...

My husband and I loveeeee a cup of good coffee and he's the coffee maker :-)

gedek! said...

Entry yang bagos.

hani@debumelukut said...

kerana percayakan Qada Qadha lah maka masih boleh terima segala dugaan yg mendatang.

Tie said...

Memang betul tu. Tie jadi cawan, abang jadi kopinya, haha...

zino said...

mai kopi secawan.. hehe

MULAN said...

pendragon: redha pd ketentuan Nya sentiasa..

MULAN said...

cik cek: betol... menerima seadanya sentiasa..

MULAN said...

joy: exactly..

MULAN said...

lemongrass: me & hubby too... both of us kadang2 tukar posisi.. cup or coffee.. heheh...

MULAN said...

gedek: tqs uncle..

MULAN said...

kak hani: betol kak.. tapi ada kala sukar jugak utk menerima dugaan yg mendatang.. terpaksa jugak kuatkan diri & hati..

MULAN said...

kak tie: kita kadang2 tukar posisi...

MULAN said...

zino: kopi secawan.. saya & hubby jauh sangat ni..

maya amir said...

so sweet...suka entry ni..thanks for sharing:)

Ila said...

betul tu...setiap yg berlaku pasti ade hikmah
Tak nak word verification di kotak komen

MULAN said...

maya: tqs.. and tqs for dropping by... peringatan utk saya ni...

MULAN said...

ila: oh yes.. kena percaya segala yg berlaku ada hikmahnya..

Izariza said...

Mulan,
suami saya sokmo bilang .. "sayangkan bini tinggal-tinggalkan" bila lepas terpisah seketika, pabila berjumpa seperti honeymoon selamanya :)

Mulan dah ok ke? Pening2 ada lagi? take care!

Nieza said...

dugaan sentiasa datang dan pergi..tabahkan lah hati selalu utk hadapi dugaan dan redha dgn apa yg diujiNYA.

MULAN said...

iza: tqs iza... now dah ok.. sentiasa ok insyA..

MULAN said...

nieza: tqs nieza... kita memang kena sentiasa redha pd ketentuan & dugaan Ilahi kan..