Sunday, April 24, 2011

DI MANA KAN KU CARI GANTI..


Ni kira first time makan SUP TULANG MERAH (LEMBU) @ NEWTON CIRCUS, SINGAPORE.. 2 tahun yang lalu.. Tak sempat amik foto banyak sebab excited punya hal.. Makan pon abis bersepah satu meja... 


Jalan-jalan cari makan tahun lepas & terjumpa SUP TULANG MERAH @ GEYLANG KOPITIAM @ USJ..
Hasrat hati nak mencari lagi semalam (Sabtu) sebelum pulang ke Kerteh... Tapi hampa sebab kedai dah tukar owner & tuakr menu.. 
NO MORE SUP TULANG MERAH @ MALAYSIA kaaa..???? 
Huwaaaaa... Where can I find one... So sedih...


Dapat present pelbagai jenis Abon dari Jakarta.. Ala2 serunding gitu tapi ada campur bawang goreng.. Lepas ni kita cari Lemang Kijal ekkk... Yumm yumm...

12 comments:

sya said...

kak sya tak makan kambing jadi tak tau nikmat sup ni wa;au pernah dijamu masa ke SG

Sizuka said...

mulan,

abon tu, kalau buat inti roti, sedap sgt2. i baru je buat last week. err.. few times! hehehe

kak Anie said...

Mulan...akak suka kambing... tapi kalau sup tulang warna merah tu...takut akak nak makan...merah sangatlah...

penDragon said...

nampaknya mulan kena pegi s'pore kalau nk mkn sup tulang merah tu...

Pp said...

:-) saya suka...siap guna straw kalau boleh...sluurrrpppp~!

ps: salam sya, apa khabar!

MULAN said...

kak sya: ni lombu je.. bukan kambing.. try aahh.. ada kawan kata kat ttdi ada jgk kot.. nx time kena cari..

MULAN said...

sizuka: oowwhh... tqs.. can try laa...

MULAN said...

kak anie: ada menu sup tulang kambing jgk ke? kat mana... mesti sedap ni...

alaaa, kaler je merah.. kita masa makan tu perasan jadi cannibal.. haahaaa...

MULAN said...

pendragon: kor dekat, memang pusing stereng kete dah pi spore.. hahaha... ngape la jauh ngat spore tu.

MULAN said...

pp: ha aahh.. depa kasi straw jugak... fuhh, best kan...

Anonymous said...

As Salam

Kt Linda Onn Nasi Ayam ada..-Daddy's favourite kot tajuk dia..hehhehe

warna dia mmg menakutkan..tp tak tau la sama ke tak dengan kt singapore

MULAN said...

anon: oohh ya ka... tqs ya.. will try cari nnti... mmg kaler merah tu menakutkan, tapi sedap.. rasa macam cannibal pulaks.. heheh..