Monday, April 11, 2011

BILA LAH DAPAT PENGGANTI, PENGHIBUR HATI INI...


Si Dia idaman hati,
KAI Knives tersohor ini,
Bila nak dapat ni..???


Walo miker cacat jadinya,
Takkan teman lupa jasanya..


Petang semalam kalut kepala,
Tak tau dinner nak masak apa,
Nah, hamik.. Pasta Carbonara jadinya,
Sebab bahan2 dia je yang ada..

22 comments:

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, hmmm sedap2 nampak tu. Akak semalam buat mee rebus Sg Dua. Amik resepi kat Youtube. Btw, akak ada banyak herb oregano dari Turki, nak buat giveaway nanti!

penDragon said...

teman pakai pisau pasar malam yg cap kiwi tu je....teringin jugak nk pisau chef tu...tapinya x terbeli2 lagi. Belum masanya lagi kot...

Sizuka said...

Mulan,

I pun nak pisau tu.. huhuhu..

~ yus ~ said...

wah sedaplah akak...

p/s: pisau Sheffield saya pun dah jd macam akak tu, pemegangnya tanggal..huhu

dangarumbia said...

Eh eh... macam mana boleh tanggal ulunya ? Ni mesti kuat potong ayam, hihi....

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa..tgk pasta tuh.. menarik jer..nengoknya.. :)

kpah k-poh said...

pisau tak nak..tapi pasta tu..akak nak...

Ila said...

tetap juga mengiurkan

DrSinga said...

uih!!!
ganasnya!!!!

ko sembelih kambing kah?

gedek! said...

Kalau macam tu uncle tak panggil pisau...

uncle panggil besi...

haha!

NJ@Goboklama said...

NJ plak suker pisau jenama KK jerrr, tajam lagi murah! KK = Kuala Kangsar , heheheh.... ;D

MULAN said...

mohkembara: oohh.. akak byk oregano..!! rumah ni kalo herb omputih, ada oregano sejenis tu je.. tak kose nak beli byk2 jenis.. tak sempat nak capai.. hehe..

MULAN said...

pendragon: termimpi2 la ni sbb piso kat umah dah cacat.. hehe..

MULAN said...

sizuka: nak sangat kan..

MULAN said...

yus: piso kalo pakai lama2 pasti akan sakit jugak akhirnya.. ya kot..

MULAN said...

kak tie: tak tau la tu.. tetiba tercabot.. takde pon masa tengah naik hangin.. hahaha... takut eh naik angin pegang piso..

MULAN said...

rinna: nampak menarik, rasanya terik.. terpahit sikit.. sebab terlanjur campak byk oregano..

MULAN said...

kak pah: alaa... lambat sikit je, dah habis la kak pah pasta tu.. lenkali ekk.. hehe..

MULAN said...

ila: menggiurkan ke.. next time kena buat lagi sexy.. hehe..

MULAN said...

drsinga: tak sempat pon kambing terkorban dgn piso ni.. dah cacat.. teman ni kan adik rimo bintang.. hahaa..

MULAN said...

gedek: piso dah tinggal besi.. arwah dah..

MULAN said...

nj: kalo parang mmg pak mertua beli kat kuala kangsar.. siap dengan ulu kayu yg cantik..