Wednesday, April 27, 2011

BEFORE AND AFTER ~ DAUGHTER MET MOTHER...

Off to Kuantan pepagi tadi.. Menunggu workshop bukak..


(BEFORE)
Pomen called semalam kata barang sudah sampai.. Tahun ni kita beraya dengan BUMPER BELAKANG BARU..(Mr Z tolong bayors kan)..  Tahun lepas beraya dengan BUMPER DEPAN BARU.. 
(Orang lain yang langgor-ed, dia bayor-ed)..


Pomen anta teman balik umah mak.. Nasib ada kete Pak Sedara.. Cilok kejap bawak mak lunch kat RESTORAN SERI BETONG... Dekat umah je.. Fuuhh, lazat berzat.. 
MENU HARI NI SEPERTI FOTO TERTERA:-
Nasi kosong
Kuah Kari, 
Kuah Lemak, 
Kuah Asam Pedas.. 
Sambal Jering Tempoyak, 
Sambal Tempoyak + Budu
Sambal Hitam..


And presenting... Ikan Talapia Bakar Berempah... Yumm yummm, best sangat...


Abis makan, balik umah mak.. Lepak santai kejap... Pastu tolong apa yang patut.. Sementara kudrat masih ada.. Perot & seluor pon dah sendat ketat.. 

 

(AFTER)
Tadaaaa.. Baru & berkilat ngilau2 gitu.. Ni lah penangan Minah Jenin minggu lepas.. Tak tau la dapat duit Raya tahun ni ke tak.. Dah labor lebor kat sini.. Kalo Mr Z simpati, dia bagi sikit kot... Hahahaaa... Padan muka ko Senah ooiii... Lenkali tengok kiri kanan.. Tapi kan 23 tahun bawak kete, ni lah first time kena hasil tingkahlaku sendiri.. Nak kena, sape nak langgor saja2 pokok tu kan..
*
Tepat pukul 4 petang, tekan minyak balik Kerteh.. Takmo tersekat dalam traffic jam.. Alhamdulillah.. Selamat sampai umah... Takot gak kepala & mata gaban ni.. Nak nya bloghop tapi penat lah puloks badan & mata ni..

12 comments:

penDragon said...

ikan talapia bakar berempah tu mmg menggoda sgt2....kesian kak senah kita ni, benda nk jadi nk buat mcmana kan...

DrSam said...

Hasil keras tangan pomen yang fantastik. Kalau tak bagitau memang tak nampak kemeknya.

gedek! said...

Balik kerteh time tu.... err takot jem kat bahgian mana...?

maya amir said...

pegi kuantan? mulan dok mana? sbb i org kuantan, tapi dok jb:)ikan talapia bakar berempah tu sgt menggiurkan..yummiee..:)

Ila said...

wah...wah..bestnyer..tak pernah try lagi ikan talapia masak berempah ni
Jom Baca KFC Chicken Chop

MULAN said...

pendragon: hee heee... kak senah masih kuat macam badang insyA... tq tq..

MULAN said...

drsam: dah tukar baru tu doc.. memang tak nampak dah parut2 yang amat kritikal dulu..

MULAN said...

gedek: takmo jumpa traffic jam kat kontan la uncle.. sakit nanti..

MULAN said...

maya: orang taman guru... maya dok mana kat kontan?

MULAN said...

ila: ni pon first time makan ikan tu.. sedap sampai hari ni rasanya..

en_me said...

dah tip top tewww.. ehehe

MULAN said...

enme: yezzaaaa... sudah boleh jalan2 hari raya... heheh..