Wednesday, March 2, 2011

TODAY IN HISTORY - TEKWAN

"Ram ram... rampam param.." Lady Gagah suka hari ni.. Ada karnival jualan di kawasan surau.. Lepas kelas terus melangok kat gerai2 tu..!!! Perot lapar, tak sempat nak amik gambar pon..


First time ni, makan TEKWAN pagi tadi masa di karnival tu.. Beli Fish Ball yang Ibu2 Indonesia tu buat, jugak beli bahan2 yang patut nya dimasak bersama2 nya.. Masak untuk dinner.. Ropanya macam Sup Suhun tu je.. Ada suhun, fucuk, cendawan telinga tikus (tak tau nama saintifik), fish ball dan bahan2 set nya lah.. Fucuk takde rasanya, tapi terbubuh la pulak.. Lady Gagah suka sebab senang ya amat...


Ni lah ropa Bumbu nya.. Pastu makan lah dengan limau kasturi, sambal cili api, bawang goreng & kicap Bango (kicap pekat manis yang makan dengan BAKSO tu).. Tapi kan, Lady Gagah jadi gagau lepas makan ni.. Sebab nya kan, manyak MSG kot... Lady Gagah gugur golek2 kepeningan...

18 comments:

Kak Sam said...

Nampak amat mudah. Tapi bila baca ayat yg last tu terus seriau. Bahaya tu.

gedek! said...

"Ram ram... rampam param.."..?

bunyik drum roll ke tu?

pB said...

sib baik tak pengsan

MULAN said...

kak sam: hahahaaa.. mmg saya kalah dgn MSG..

MULAN said...

gedek: isshh... ini lady gagah nak lawan lady gaga laa..

tapi ram param ni tak cukup drum..

MULAN said...

pb: pernah dulu2 lagi teruk.. sampai migrain.. skrg dah pandai rasa sikit2 dulu.. pastu baru ngap.. hahaa...

Izariza said...

bukan param pendek yang selalu kuar tv dulu tu kan? hehehe

oh oh .. seluar, kainku semua dah ketat sekarang!! apa macam?? (sorry keluar topik hehe)

eqbalzack said...

jom2 join my GA...hehe

sedap sayur pucuk tu! masak lemak sedap tu..hehe

kayteeze said...

LEbih kurang macam masakan mak kita, kita panggil sayur chapcai, bubuh kincam kering tu, kentang , selain dari yang kat atas tu... Sedap gak.

en_me said...

sodapp kanns.. ehehe

Neeza Shahril said...

macam pernah dengar tapi tak sure pernah makan ke tak..

errr.. lady gagah la pulok.. hehe..

MULAN said...

iza: ni lagu lady gaga version o-mulan... hahaa.. seluar ketat ek.. sama ni.. jom pi buat seluar getah.. elastik gitu.. hahaa..

MULAN said...

eqbal: haaa.. betol jgk tu.. masak lemak kan sedap..

MULAN said...

kak tie: betol tu kak tie.. lepas makan baru rasa..

MULAN said...

enme: semua makanan adalah sedap2.. hehee...

MULAN said...

neeza: first time makan tekwan tapi rupanya sama lauk kita jgk kan..

Jiya said...

akak dah sampai jepon dah? akekekekekekkeke

MULAN said...

jiya: kinokuniya dah le.. jepun dak lagi... heheee...