Sunday, March 6, 2011

SYUKUR ALHAMDULILLAH..

Syukur.. Syukur Alhamdulillah.. Gangguan emosi yang sebelumnya agak sampai ke penghujung nya.. Untuk seketika ini.. Allahu A'lam..


Iklan percuma seketika - Nak masak Laksa Johor Sempoi, lupa beli santan - Alkisah jadi lah Mee Hailam Malas untuk dinner malam nya..


Alhamdulillah kolestrol turun 3*1 daripada 7*1... - Setelah berhempas pulas rajinkan diri telan obat sejak 2 bulan lalu.. - Obat tu dah hampir jadi koleksi antik, alkisahnya sebab sejak 2 tahun tak luak2.. Molot ni kuat gula tapi Alhamdulillah kandungan gula dalam badan ni normal & cun (kata doctor).. Yang lain pon OK sangat, pelik jugak ngapa kolestrol saja yang tinggi melangit  
(foto : asmanira.blogspot.com / yang asal tidak dapat dijejaki)


(foto : coffeensandwich.blogspot.com)
Syukur Alhamdulillah juga... Kusut masai terlerai.. Result Papsmear baru2 ni OK tetapi sebenarnya ada part yang tak OK... Lalu diarah ke Pakar O&G di Kuantan Specialist Hospital untuk check lagi.. Alkisah nya pompuan camni lah.. 
*
Mrs Z to Mr Z (sebelum ke Doktor Pakar): 
"I ni kan kalau dah ditakdirkan sakit yang kritikal, I redha sebab itu pemberian Allah.. Tapi I tak redha kalau pompuan yang you kawin lepas I mati nanti kikis harta you... Habis la duit I tolong simpan untuk anak2 nak belajar nanti.. Dah la depa baru sekolah rendah ni"
*
Mr Z diam seribu bahasa... Perang dingin seketika... (Asalnya nak buat joke la konon.. Tapi betol la jugak kan kan...)

Mr Z cuti hari ni (Ahad 6 Mac) sebab Jumaat lepas Public Holiday.. Cuti Pertabalan Sultan Terengganu.. Kompeni dia dapat cuti Ahad, orang lain keje, anak2 sekolah.. So dia temankan ke Kuantan untuk jumpa Doktor Pakar O&G tu.. Hajat hati nak berdating lepas tu, tapi ada lak "panggilan pulau" dari opis & kilang.. Hhmm, hhmm... Ceeehhh, geram tahap angkasa... Tapi sebab keje makan gaji, apo nak di kato jang.. Poyi jo laaa...

15 comments:

kayteeze said...

Tengok mee hailam tu jadi gelap mata kejap!
.
.
.
Betul laa... kita pun tak kisah kalau mati dulu, tapi yang risau anak-anak. Ada ke orang sanggup sabar dengan kerenah anak-anak kita ni ??

an15 said...

Hope result from pakar kuantan tu come back negative and everything will be fine.

take care kak :)

an15 said...

Hope result from pakar kuantan tu come back negative and everything will be fine.

take care kak :)

en_me said...

kaco daun jer panggilan pulau ittewww.. geram kanns.. uhuhu

kpah k-poh said...

Kita tak tahu apa yg MR tu fikir dik..jgn ingat dia tak risau...org lelaki tak suka menunjukkan perasaan dia...Mcm akak ni..ulang alik sepital dah mcm rumah ke dua..tapi masih jugak ucap terima kasih kpd suami sbb bersabar dgn karenah akak...Syg lah sementara kita masih ada dan sihat..bila dah tak ada..."""kita jadi hantu...usik dia bila dia kawen lagi"""!!!!! hahhaaaa..
sori..ngusik2 adik...( tapi yg atas tu serius tau..)

MULAN said...

kak tie: betol tu... kita mesti ingatkan anak2 kan.. depa tak tau apa2 kalau yg kecik la..

mee tu pon dah tergelap sesungguhnya.. hahaa...

MULAN said...

anis: doctor tu kata macam takde apa2.. kita doa je.. moga takde apa2.. insyA..

MULAN said...

enme: mmg la geram sgt.. dalam setahun rasa macam susah sgt nak dapat peluang itu.. apa kan daya..

MULAN said...

kpah: hahaa... saya kena marah jgk.. tapi kita pompuan pikir lain kan kak pah.. depa tak tau apa dlm kepala kita.. pikir anak2 jugak.. saya ni harap saya redha dlm apa2 jua situasi je.. sambil berusaha, tawakkal & doa.. amin.. insyA..

pB said...

Salam Mulan



pB doakan agar semuannya selamat

Ati Masrif said...

as salam mulan,

pap smear ok..
then apa pula penyakit yg lain..
nak share tak..

risaukan kita org pompuan ni..
mengenangkan anak2 lagi
harap mulan jgn stress2 selalu
takut yg tak ada jadi ada pulakan

get well soon dear ^___^

Cerita Hidupku said...

hope everything is okeh!!

MULAN said...

pb: tqs pb.. amin & insyA..

MULAN said...

ati: entah.. doctor kata macam ada erosion tapi taktau detail lagi.. so tunggu result lagi.. tapi doctor kata nothing to worry..

apa2 pon kita kena redha kan.. insyA takde apa2.. tqs ati..

MULAN said...

ceritahidupku: tqs iyaa... hope everything is ok..