Saturday, March 5, 2011

PULAU KAPAS ~ DAY TRIP

Mr Z nak lepas gian.. Lama tak masuk laut, tahun ni tak masuk laut lagi.. Lepas Subuh drive pi Marang Jetty..   


Tunggu bot pagi @ Jetty.. Owwhh, mendung ke..? Hujan jugak on the way dari Kerteh..


Udah sampai pulau.. Alhamdulillah weather cun.. 15-20 minit je bot dari Tanah Besar Semenanjung..


Suka amik gambar bot..


Apak & anak masuk laut.. Diving.. 30 minit je bawak budak..


Anak pompuan diving atas pasir..


Gambar bot & laut lagi..


Rented a room (day trip, pagi sampai petang je) @ Kapas Island Resort..


View from the Jetty @ Island..


Dengan model2 nya..


Sayonara.. 


Aikk.. Model ku itu takmo duduk2 ke.. Nanti terpelanting masuk air..


Dah masuk harbour (kononnya laaa...)


Model ku baru berganjak secubit dari spot itu.. Tak dapat nak amik foto dari angle yang lawa kononnya..  Tapi takpe lah, kasi can si dia menikmati keindahan bumi Malaya ini.. Entah bila  lagi si dia akan kembali...

14 comments:

Sizuka said...

Mulan,

percaya tak, I tak penah pegi pulau kapas, walaupun I orang terengganu .. hehe.. darat kan? :D

Kak Sam said...

Bestnya. Bila le impian nak bercuti ke pulau2 akan tercapai? Huishh kalau dapat berenang tu confirm tak nak naik punya.

kayteeze said...

Kita tak pernah ke pulau kapas ni.. tapi dah banyak kali ke jeti situ, haha...

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Jalan2 lagi Mulan... mak nyer tak diving jugak ke?

MULAN said...

sizuka: alaaa biasa tu.. kita ni org pahang pon byk tempat tak cover lagi.. hehe.. next time kan..

MULAN said...

kak sam: ni daytrip malas nak tukar baju.. kalau tak, mau maknya sampai malam hari dok berendam dalam air.. hehe..

MULAN said...

kak tie: kedai makan kat jetty tu sedap2 kan kak tie.. ada hari tu nnti sampai la kak tie ke pulau tu insyA..

MULAN said...

cikni: ikut apaknya pi diving.. takde jalan2 la.. dekat sgt dgn kerteh.. tu yg pi balik hari je.. maknya dah nak serender diving.. asyik tercungap je.. heheh..

Cerita Hidupku said...

heheheeee...
model tak berbayor...
spoil kannn!!!!?

Ju Zie said...

pulau kat terengganu terindah!

Joy said...

mulan, ni day trip yea? xpernah sampai lg..lawa nye..pulau kapas!!

MULAN said...

cerita hidupku: tu la tak dapat spot cantik.. takde rezeki..

MULAN said...

juzie: memang cantik pulau2 tu..

MULAN said...

joy: yup daytrip.. duduk dekat je, so boleh la pi day trip je.. hehee...