Wednesday, March 30, 2011

PROJEK NYONYA BOSAN YANG LENGOH LENTOK LEHERNYA...

HAPPY BIRTHDAY AMNI MARSHA.. 
Love you so much..
Dah besar, kejap je dah 8 tahun..


Lahirnya pada 28 March 2003 di Kuantan... Songsang dalam perot dari mula sampai ke akhirnya... Keluar dari perot pon songsang, keluar bahagian punggungnya dulu.. Alhamdulillah takde operate2, normal keluarnya, awal 10 hari.. Tak sempat tunggu daddy nya yang masih bekerja di Saigon... Kami balik dulu, sebab kalau lambat, MAS tak layan naik pesawat dia dah.. Kang terberanak atas tu, sape nak tanggung... Ngeh ngeh... Takut pulak dihantar kami ke Bangkok atau Singapore.. Baik le beranak kat bumi Malaya..


Anak baru 2 orang... Umor Nyonya pon dah lanjut usia.. Gagahkan diri layan kerenah nya... Nak celebrate kat sekolah.. OK lah.. Buat mana larat.. Nak pulak Strawberry Shortcake tema-nya... Senang jugak, pakat color pink je..


Setting sebelum nyanyi2.. 


Muffin je la tahun ni.. Tak kuasa nak stress kan diri nak deco kek besar macam last year tu.. Beli fondant ready made, edible image tu print kat bakery..


100 muffin, cukup lah kan.. Naik sengal satu badan dok buat ni... Maap yek, takde close up yek... Huwa hahaa, nanti nampak cacat celanya... Berbukit bukau, muffin tu... Ada tinggi Gunung Kinabalu, ada yang tinggi macam Bukit Bintang.. Nasib takde yang berkawah macam kena attack dek meteor...


Marshmallow Halal beli kat KL.. Nak masuk plastik & ikat pon dah bikin senget leher & tengkok ni..


Party packs.. Haaa, plastic tu beli kat Plaza GM.. Cun aaahh, tema Strawberry..


Edible image yang di-print kat bakery.. Keras urat tengkok dok gunting 100 keping mende ni...  


Lollipop pon borong dari KL.. Dok ikat reben tu pon keras urat2 satu badan... Memang ini lah projek besar Nyonya Bosan yang di warwar kan sebelum ini... Buat sorang diri pulak tu.. Yey yey, lepas ni nak tido sepuas hati....

30 comments:

Kak Elle said...

Happy birthday MARSHA and nyonya itew cut out very cute lah bolih buat gambar B&J tak?I nak order.

penDragon said...

I mmg tabik spring kt nyonya....rajin sungguh dia...anyway, happy b'day to marsha from aunty Pen yaa...

pB said...

bertuah anak anak che Mulan dapat mummy yang rajin

gedek! said...

Hai Marsha!

Eh... masih tercari-cari....

Marshmallow dalam bahasa malaya, apa eh? Ada translation tak?

Kak Anie said...

Happy Belated Birthday to Marsha... Bertuah Marsya dpt mummy mcm Mulan... kalau kak ni malas betul nak buat birthday2 ni...selalu pi makan2 je...heheh

peachkins said...

Happy Birthday Marsha!!! the cupcakes looks amazing!

kpah k-poh said...

amboi..meriah sakan...demanding lagi tu... ni akak ada tips utk cupcake tu..katalah masa dah masak tu..ada tinggi..ada yg merekah..senang je caranya nak cover...kalau yg tinggi sgt tu..potong sikit bagi rata...yg merekah pun buat cam tu jugak..pastu..letak ising cake..cover atas dia..mcm pakai foundation ler..pastu baru letak fondant tu..

Jiya said...

wahhh.. bestnya..! hepi belated besday.. semoga jd anak yg solehah dan berjaya donya akhirat. nak upah lollipoooppp!! he he he

DrSam said...

Happy belated birthday to the lovely Marsha! mama Mulan memang ibu mithali...

an15 said...

Happy Birthday Marsha.

Cantik2 nampak cupcake tu kak, ni ke project kat KL hari tu?

eqbalzack said...

so cute..hehe

MULAN said...

kak elle: tqs on behalf of marsha.. nak order edible image b&j boleh la.. hehe..

MULAN said...

pen: tqs.. ni la keje seminggu tau.. lengoh tengkok..

MULAN said...

pb: at least takde la booring sgt dah.. ada benda nak buat... hehee..

MULAN said...

gedek: pakcik bukak la kamus kat internet.. marsha kata dia tak tau makna marsmallow tu dlm bahasa malaya... hahaa...

MULAN said...

kak anie: dia suka buat kat sekolah sbb kawan ramai & cikgu2 pon rajin tolong.. ikut je la, selagi omaknya larat.. heheee..

MULAN said...

peachkins: tqs dear.. i got the idea from ykaie's birthday too..

MULAN said...

kak pah: tqs... ada jgk tengok dlm youtube depa taras atas tu kasi rata... tapi tak larat... byk keje & buat sorang diri.. heheh, kita top up dgn fondant la semua tu..

MULAN said...

jiya: tqs.. sini byk lagi lollipop ni.. meh laa...

MULAN said...

dr sam: tqvm.. cuba sedaya upaya je mana yg larat.. dengan kids ni senang je, depa enjoy kalau byk candy2 & kek2 ni.. takleh utk orang tua la.. hehe.. kalau buat party jemput orang tua, macam nak raya dah.. kena masak bagai2..

MULAN said...

anis: tqs... ha aahh.. ni la projek mega ku itu... byk beli kat kl.. projek lentok leher..

MULAN said...

eqbal: tqs..

arep_lockermonth said...

comel je~

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, ibu yang terbaeeeeek! Rajin mummy Marsha ni...Happy Belated Birthday Marsha!

MULAN said...

arep: nampak je comel dari jauh.. tengok dekat mesti pengsan.. hahahaa..

MULAN said...

mohkembara: buat apa yg mampu je kak lima... hehe.. sementara ada kudrat..

Sizuka said...

Happy Birthday Marsha!! Semoga menjadi anak yg soleh :)

MULAN said...

sizuka: thaaaannnkk you...

BellaSophie said...

salam kak..tumpang tanya..kat bakery mana akak printkan edible images tu??dan berapa harganya 100 keping..thanks kak cz sudi luangkan masa baca pertanyaan saya.

m.u.l.a.n said...

bellasophie: sorry baru perasan komen ni.. pic tu i punya sendiri, save dalam thumbdrive & bawak pi kedai, print kat sungai wang cakeshop kemaman..