Sunday, March 27, 2011

PERGI GEMBIRA BALIK BERDUKA

OK... Nyonya bosan sunggoh gumbira di Kuala Lumpur.. Lepas Subuh hari Jumaat kami drive.. Misi2 ke Kota Metropolitan agak berjaya.. Walaupon ada yang tergendala.. Sedey... Lenkali aahh..


Yumm yumm... Fish Teriyaki.. Feveret..


Korean Chicken BBQ.. Jugak feveret..


Plaza GM di Lorong Haji Taib.. Hehehe, kereta naik lift untuk parking.. Jakun jap.. Nak tengok barang borong.. Nyonya nak jadi saudagar... Wey suspen jugak nak pi tempat ni.. Tempat tersohor dengan pompuan2 jadian... Asalnya nak pi Kedai Bake with Yen.. Orang kata banyak bahan2 kek/biskut.. Yeaahhh, Nyonya berborong di sini dan jugak di Plaza GM sebab Nyonya ada projek BESAR ni - Rahsia dulu... Hehehee...


Pagi tadi terkezot tengok bapak lori & 2 anak lori kat rumah jiran.. Ouucchh, depa nak pindah.. Tak kenal sangat jiran ni, sebab suami isteri keje.. Bukan sebelah rumah, ada selang beberapa rumah.. Tapi selalu hai hai, bye bye angkat tangan kalau bertembong... Tetiba rasa sedih pulak... Sebab lorong ni penoh dengan rumah kosong & rumah bujang... Yang sah2 nya Nyonya cannot nak bikin kawan... Bujang pompuan sebuah rumah je, bujang lelaki ada 5 buah.. Hhmmm, mana la Nyonya ni tak boring kat sini.. Kiri kanan depan belakang bujang... Harap2 depa kasi family duduk rumah tu nanti.. Farewell to u, Kak Ros..!!

12 comments:

Kak Sam said...

Tak pe nyonya kawan2 ngan orang2 bujang nanti terasa diri cam bujang. Heeee jangan2 idea tak bagus langsung

penDragon said...

I dh lama "Q" nk masuk rantau x dpt2 lagi...adalah dekat nk masuk setahun dh rasanya...bila hubby e-mail tanya, dorang beritahu skrg "Q" no. yg ke-30...hubby tanya bila agak2 boleh masuk....dorang beritahu dlm tahun depan...fuhh...berebut2 nk masuk rantau. Dhlah rmh kt area kerteh ni susah nk dpt..x sabar nk tunggu projek rahsia nyonya mulan....apakah itewwww??? hehehe..

NAJWA said...

kak mulan bikin bisnes...wah asuuuukkkkkk

aNIe said...

Mula...bisnis aper tu...macam projek besar je...?

Hehehe...memang bosan kalau org bujang je sekeliling...

kayteeze said...

Ish... ish....

Kita ni pantang tengok hidangan macam tu. Nampak sedap jer...

Korean pulak tu. Tengok dalam drama tu terliur jugak, hehe...

Zareda Norman said...

nyonya mulan mau bikin bisnes ya? plaza gm tu menag terkenal dengan jualan borong

MULAN said...

kak sam: wuihh.. nnti orang lain jeling2 kat saya ni haa... bikin panasss.. hahaa....

MULAN said...

pendragon: pelik tau, rumah kosong punya banyak tapi depa kata penuh. mmg banyak rumah ada masalah, rumah pon dah lebih 20 tahun, understood tu. tapi cat je balik & repair mana patut je la.. maintenance team kan ada..

MULAN said...

najwa: hahaaaa... tungguuuu..!!

MULAN said...

kak anie: projek rahsia..!! boring aahh sini, kadang telur/bawang/brg dapor abis, nak pinjam pon susah.. udah le kedai jauh berkilometer..

MULAN said...

kak tie: jom makan sama kak tie..!!

MULAN said...

zar: yeaahhh... nyonya mulan mau jadi saudagar...!! heheee... tunggu...